OTP Bank Liga: Eldőlhet a bajnoki cím

2018. május. 25., 22:23   |    

OTP Bank Liga: Eldőlhet a bajnoki cím

Tavaly a Videoton az utolsó, idegenbeli mérkőzésén veszítette el a bajnoki címet a Bp. Honvéd ellen, most az utolsó hazai meccsén nyerheti azt meg, ugyancsak a kispestiek ellen. Ha Marko Nikolics együttese megnyeri a vasárnapi bajnokit, az utolsó forduló eredményétől, s a Ferencváros a DVTK elleni mérkőzésétől egyaránt függetlenül már bajnok.

VASAS FC–SWIETELSKY HALADÁS
(Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A Vasas a legutóbbi hazai mérkőzését elveszítette a listavezető Videotonnal szemben. Tavasszal csak a Bp. Honvéd ellen tudott nyerni pályaválasztóként, az ideiglenes újpesti otthonban a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített, több mint 270 perce nem szerzett gólt. Amennyiben nem nyer a Haladás ellen, az biztos, hogy a Diósgyőr és Balmazújváros kivételével minden csapat előtte végez. S amelyik a kettő közül nyer esetleg, az is. A Haladás, amennyiben nyerni tud Újpesten, minden más eredménytől függetlenül, az utolsó forduló előtt már biztosítja élvonalbeli tagságát.

PAKSI FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Paks, 17.00)

A paksiak az előző fordulóban balszerencsés vereséget szenvedtek Diósgyőrben, ettől függetlenül versenyben vannak a bajnoki bronzéremért. Ehhez azonban, tekintve, hogy kétpontos hátrányban vannak a Bp. Honvéddal szemben, nyerniük kellene. tavasszal nem ment igazán nekik a hazai mérkőzéseken, a legutóbbi négy meccsükből hármat elveszítettek – csak a Videotont győzték le. A Balmazújváros a DVSC legyőzésével még életben tartotta a reményeit, de az utolsó előtti helyen áll. Az utolsó játéknapon majd a Ferencvárost fogadja. Idegenben a legutóbbi hat mérkőzésén egy gólt és egy pontot szerzett.

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Debrecen, 17.00)

A DVSC célja a harmadik hely elérése, matematikailag erre még ellenfelének is van esélye. Herczeg András együttese a legutóbbi bajnokiját elveszítette Balmazújvárosban, s tavasszal eddig mindössze egy hazai mérkőzését nyerte meg az OTP Bank Ligában, de az éppen a két héttel ezelőtti, Diósgyőr elleni volt. Május 8-án, Magyar Kupa-találkozón fogadta már a Puskás Akadémia csapatát a Nagyerdei Stadionban, de a 2-0-s győzelemmel sem tudta ledolgozni az első meccsen összeszedett nagy hátrányt. Pintér Attila szerdán kupadöntőt játszott az Újpest ellen, a bennmaradását már a múlt héten biztosította.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Mezőkövesd, 17.00)

A legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerző mezőkövesdiek csak akkor kerülhetnek veszélybe, ha a Balmazújváros vagy a Vasas is nyer vasárnap. Ha egyik sem szerez három pontot, a borsodiak biztosan bennmaradnak, az utolsó forduló eredményétől függetlenül. Ha egy pontot szereznek az Újpest ellen, a Vasast mindenképpen megelőzik, ha nyernek, nem kell senkire sem figyelniük. Az utolsó fordulóban Szombathelyen játszanak majd. A szerdán a Magyar Kupa döntőjében szerepelt, és ott diadalmaskodó Újpest számára a harmadik hely még elérhető, egy pont a hátránya a Honvéd mögött.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Groupama Aréna, 17.00)

A zöld-fehérek számára egyetlen eredmény jó: a győzelem. Csak ezzel tarthatják életben bajnoki álmaikat, noha még a döntetlennel sem veszik el matematikailag az esély, hiszen a Videoton csak később játszik. Thomas Doll együttese a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, hat döntetlen mellett. A Groupama Arénában a hosszú győzelmi sorozat után a legutóbbi három meccséből csak egyet nyert meg, azon is hátrányból fordítva. A Diósgyőr a legutóbbi fordulóban, a DVSC ellen megtörte hosszú vereségsorozatát. Az utolsó két fordulóban a mezőny legjobb két csapatával találkozik, ezeken kellene kiharcolni a bennmaradást. A gárda október 28. óta mindössze két pontot szerzett vendégként, egyet Mezőkövesden, egyet pedig a Vasas ellen.

VIDEOTON FC–BUDAPEST HONVÉD
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)

A Videoton hazai pályán 2015 nyara óta, egyetlen kivétellel, ami a Ferencváros elleni tavaszi 0-0- volt, minden, pályaválasztóként játszott bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Kovácsik Ádám a Pancho Arénában a legutóbbi öt bajnokiján nem kapott gólt, egynél többet a mostani idényben csak egyszer, az Újpest ellen szedett be. A Videoton a legutóbbi tíz hazai mérkőzéséből csak egyet, a Fradi ellenit nem nyerte meg. Ha ezúttal nyer, bajnok. A harmadik helyért küzdő Bp. Honvéd egy hatos nyeretlenségi sorozat után kétszer is győzött, előbb a Mezőkövesd, majd a Paks ellen. Ősszel döntetlenre végződött a két csapat felcsúti mérkőzése. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS