OTP Bank Liga: Eldőlhet a kiesés a hétvégén

2022. április. 29., 13:54   |    

OTP Bank Liga: Eldőlhet a kiesés a hétvégén

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a május 11-i MOL Magyar Kupa-döntő két csapata egymás ellen játszik Pakson. Ha a Gyirmót és az MTK nem képes idegenbeli bravúrra, eldőlhet a kiesés kérdése ebben a fordulóban.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Péntek, Paks, Paksi FC Stadion, 20.00)

A már bajnok Ferencváros a negyedik helyezett Pakshoz látogat. Ahhoz a csapathoz, amely ellen a Csercseszov-éra talán legfájóbb vereségét szenvedte el a Groupama Arénában, február 6-án. (Azóta veretlen a csapat, az OTP Bank Ligában és a MOL Magyar Kupában egyaránt.) E mérkőzésen a magyar élvonal – immár második éve – leggólerősebb két csapata találkozik, a paksiak 69, a Fradi 53 gólnál jár, 29 forduló után. A két csapat mérlege a fővárosiak szempontjából kedvezőbb, a Paks pályaválasztóként legutóbb öt éve, 2017 áprilisában nyert a Ferencváros ellen. Bognár György csapata számára fontos a hátralévő négy forduló eredménye, a mostani helyezés, a negyedik, nemzetközi kupaindulást ér. Akkor is, ha a Paks nem nyeri meg a május 11-i MOL Magyar Kupa-döntőt, éppen a Ferencváros ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 14.45)

Hornyák Zsolt együttese visszacsúszott a harmadik helyre, ugyanakkor a negyedik Pakssal szembeni nyolcpontos előny azt sejteti, hogy sorozatban harmadik idényben is a bajnoki dobogón végez a Puskás Akadémia. Ehhez azért meg kellene törnie nyeretlenségi sorozatát: a legutóbbi öt fordulóban csak döntetlent játszott, a legutóbbi tíz (!) bajnoki találkozójából mindössze egyet nyert meg. A Mezőkövesd 37 pontos, még 12 pontot lehet gyűjteni a hátralévő fordulókban, előnye tíz pont a Gyirmóttal szemben. Alakulhatnak úgy a forduló eredményei, hogy még akár felcsúti veresége esetén is biztossá válik a bennmaradása. Optimistább megközelítésben, a Mezőkövesd hátránya mindössze négy pont a negyedik helyezett Pakssal szemben, egy bravúros idényzárás esetén akár még a nemzetközi kupaindulás is elérhető.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Kispest, Bozsik Aréna, 17.00)

A Bp. Honvéd a tizedik helyen áll a tabellán, hatpontos előnnyel a Gyirmóttal és héttel az MTK előtt. Van még hátra két nehéznek ígérkező idegenbeli mérkőzésen Székesfehérváron és Felcsúton, de ha szombaton legyőzi a második helyen álló Kisvárdát és a Gyirmót nem szerez pontot, az MTK pedig legfeljebb egyet, véglegessé válik a bennmaradás. Nebojsa Vignjevics együttese hat bajnokit játszott eddig idén pályaválasztóként, a mérleg felemás: két győzelem, két döntetlen, két vereség. A Kisvárda vendégként még nyeretlen 2022-ben a bajnokságban, a legutóbbi hét meccséből öt gól nélküli döntetlent hozott. Érdekes, hogy a tizedik helyen álló Honvéd eggyel több gólt szerzett eddig az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényében, mint a második Kisvárda.

DEBRECENI VASUTAS SC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Aréna, 19.30)

Joan Carrillo, a Vidi egykori mestere okozott idén már kellemetlen meglepetést egykori csapatának, a DVSC február 5-én 2-1-re nyert a MOL Aréna Sóstóban. A Loki a kilencedik helyen áll a tabellán, nyolc pont az előnye a másik újonccal, a Gyirmóttal szemben, akár végleg bebiztosíthatja élvonalbeli tagságát a jövő idényre. Pályaválasztóként két győzelem, két döntetlen és két vereség az eddigi idei mérlege. A MOL Fehérvár, mint emlékezetes, hét egymást követő vereséggel kezdte az esztendőt az OTP Bank Ligában, de a rossz széria lezárulta óta, öt mérkőzésen tizenegy pontot szerzett, veretlen. Idegenben a legutóbbi három meccsén hét pontot szerzett, igaz, csak a tabellán mögötte álló csapatok ellen játszott.

ZALAEGERSZEGI TORNA EGYLET FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 14.30)

A ZTE teljesítménye kicsit visszaesett a legutóbbi két fordulóban, pont nélkül maradt. A korábban betonbiztos védelem 180 perc alatt hét gólt kapott. A hetedik helyen álló gárda előbbre is tekinthet: mindössze kétpontnyira áll a negyedik Pakstól, s még játszik a kiesőhelyeken álló két csapattal. Igaz, az első Ferencvárossal és a második Kisvárdával is, mégpedig egyaránt idegenben. Az MTK bennmaradási esélye matematikai, a hátránya hét pont a tizedik Honvéddal szemben. Amennyiben a kispestiek nem szereznének több pontot, az MTK-nak akkor is legalább nyolcra lenne szüksége a hátralévő négy fordulóban, mert különben a rivális a jobb, azonos pontszám esetén több győzelemmel. Az MTK, ahol a legutóbbi, sorozatban második négy kapott góllal elveszített mérkőzés után lemondott a sportigazgató és menesztették Márton Gábor vezetőedzőt, február 12. óta összesen hét pontot szerzett.

ÚJPEST FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A február első hétvégéjén játszott forduló egyik szenzációja a Gyirmót az Újpest elleni sikere volt. Csertői Aurél együttese az első három 2022-es bajnokiján kilenc pontot szerzett, azóta ellenben nyeretlen. A legutóbbi kilenc fordulóban négy döntetlen mellett ötször kikapott. Idegenben a legutóbbi három alkalommal veszített. Ellenben a 2021–2022-es idényben még veretlen Budapesten, pedig játszott a Honvéd, az MTK, az Újpest és a Ferencváros otthonában is. A lila-fehérek otthonában még soha nem veszített élvonalbeli bajnoki mérkőzést. Mindazonáltal a helyzete nagyon nehéz, hat pont a hátránya az előtte álló Honvéddal szemben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS