OTP Bank Liga: Először nyert az újonc Kisvárda

2018. szeptember. 01., 22:06   |    

OTP Bank Liga: Először nyert az újonc Kisvárda

Az MTK Budapest hazai pályán kikapott a szintén újonc Kisvárdától a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati mérkőzésén, a szabolcsiak első győzelmüket aratták az idényben.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1632 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Vári (36. - 11-esből)
sárga lap: Ilic (33.), Protic (45.), Felipe (92.)

MTK Budapest: Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Katona - Vass Á. - Schäfer, Gera (Torghelle, 61.), Kanta (Kulcsár, 70.), Bognár (Farkas, 77.) - Lencse
    
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Ene, Vári, Protic - Lucas, Misic (Mitosevic, 64.), Sassa (Gosztonyi, 59.), Anderson - Ilic, Horváth Z. (Negrut, 81.)

A mérkőzés első negyedórájában az MTK játszott fölényben, többször veszélyeztetett is, a sereghajtó Kisvárda a 16. percben jutott el a hazai kapuig. A fővárosi fölény ellenére a vendégek szereztek vezetést büntetőből – ez volt a gárda harmadik gólja a szezonban –, miközben nagy eső zúdult a pályára.

A második félidő villámlás miatt kis csúszással kezdődött, a csapatok felázott talajon feszültek ismét egymásnak. A kisvárdaiak időnként bátran támadtak és őrizték előnyüket, így végül az újoncok találkozóján szerezték meg először a három pontot a jelenlegi szezonban.

Debreceni VSC-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)
Nagyerdei Stadion, 3203 néző, v.: Erdős 
gólszerzők: Takács (21.), illetve Priskin (41.) 
sárga lap: Németh Mi. (46.), Király (78.), Jagodics (90.)
    
DVSC: Nagy S. - Cikos (Kusnyír, 39.), Kinyik, Mészáros N., Barna (Ferenczi, 35.) - Tőzsér - Könyves, Haris, Bódi, Varga K. - Takács (Avdijaj, 82.)
    
Szombathelyi Haladás: Király - Schimmer (Halmosi, 84.), Kolcák, Benes (Tamás, 17.), Németh Mi. (Németh Má., 51.) - Habovda, Jagodics, Grumic, Gaál - Mészáros K., Priskin
    
Lendületesen kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely már az első negyedórában többször veszélyeztette a vendégek kapuját. Nem sokkal később aztán a vezetést is megszerezte a DVSC, sőt a folytatásban is több hatalmas helyzet adódott a debreceniek előtt, újabb gólt egy védelmi hibát kihasználva mégis a szombathelyiek szereztek.

Érdekesség, hogy az első félidőben három játékost is le kellett cserélni, megsérült ugyanis a Haladás egyik belső védője és a DVSC mindkét szélső hátvédje.  

Szünet után kiegyenlített küzdelmet, helyenként lüktető játékot láthatott a közönség. A második félidőben a Haladás sokkal támadóbb szellemben játszott, teljesen egyenrangú ellenfele volt a hazai együttesnek. Mindkét kapu előtt számos gólszerzési lehetőség adódott, szinte futószalagon dolgozták ki a csapatok a jobbnál jobb helyzeteket, ám újabb gólt egyik gárda sem tudott szerezni.

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0
Szusza Ferenc Stadion, v.: Iványi
sárga lap: Nagy D. (49.), illetve Nagy G. (19.), Kukoc (44.), Heffler (48.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Onovo - Beridze (Novothny, 58.), Zsótér (A. Diallo, 91.), Nagy D. (Balázs B., 78.) - Nwobodo
 
Honvéd: Gróf - Kamber, Baráth (Batik, 24.), Skvorc - Heffler, Pilík (N'Gog, 78.), Gazdag, Nagy G., Kukoc (Tischler, a szünetben) - Danilo, Holender

A kezdést követően az Újpest azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de veszélyes gólhelyzetet ugyanúgy nem tudott kidolgozni, mint a Honvéd, amely az első félidő közepétől már egyenrangú partnere volt a hazai csapatnak.

A szünetben hatalmas vihar zavarta meg a nézőket, a játék azonban csak pár perces késést szenvedett. A felázott gyepen viszont felgyorsult a meccs, amelyet ismét az Újpest irányított. A Honvéd a kontrákra és Danilo gyorsaságára épített, de nem volt gólveszély a vendégek akcióiban. A 75. percben Novothny a kispesti kapuba lőtte a labdát, de les miatt Iványi játékvezető nem ítélt gólt. A hajrában Nwobodo fejese után a kapufa mentette meg a Honvédot a góltól, s a lefújásig sem változott az eredmény.

DVTK-Paksi FC 0-0
Miskolc, .: Andó-Szabó
sárga lap: Karan (66.), Bacsa (70.), Tajti (86.), illetve Papp (44.), Bertus (45+1.), Gévay (78.)

DVTK: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. - Tajti, Tóth B., Hasani (Bacsa, 60.) - Vernes, Mihajlovic, Forgács (Juhar, 52.)

Paks: Nagy G. - Vági, Fejes, Gévay, Báló - Kecskés (Egerszegi, 87.), Papp, Bertus - Haraszti (Simon A., 75.), Hahn, Bartha (Remili, 63.)

Az első felvonásban fordulatos játékot láthatott a közönség, mindkét kapu többször forgott veszélyben. Amíg azonban a paksiaknak több lehetőségük adódott a gólszerzésre, addig a legnagyobb helyzetet a diósgyőriek hagyták ki, pontosabban Vernes szabadrúgásból a keresztlécet találta el.

A második félidőben egyre inkább a DVTK került fölénybe - főként a csereként pályára lépő Bacsával gyűlt meg a paksi védők baja -, de ritkán került igazi helyzetbe. A paksiak idővel már a kontrákról is lemondtak, kizárólag a védekezésre koncentráltak, és végül kihúzták kapott gól nélkül. A Paks negyedszer játszott döntetlent a szezonban.

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerzők: Drazic (15.), Pillár (78.) 
sárga lap: Vadnai (22.), Cseri (33.), illetve Zsidai (36.)

Mezőkövesd: Dombó - Pillár, Silye (Meszhi, 77.), Katanec, Vadnai - Cseri (Tóth M., 81.), Szeles, Tóth B. (Szakály D., a szünetben), Mevoungou - Vajda, Drazic

Puskás Akadémia: Danilovic - Spandler, Osváth, Heris, Trajkovski - Balogh B., Zsidai (Mioc, 82.), Latifi (Szakály P., 76.), Vlasko - Radó, Arabuli (Kiss T., 62.)

A vezetőbíró, Bogár Gergő első NB I-es meccsén dirigált, a hazaiak vezetőedzője, Kuttor Attila pedig eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra. 

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Mezőkövesd, s ennek negyedóra után meg is lett az eredménye: egy gyors, precíz támadás végén előnybe kerültek a hazaiak. A folytatás is a házigazdák komoly mezőnyfölényét hozta, a vendégeknél szinte csak pillanatokra volt a labda. Fél óra elteltével kijött a szorításból a Puskás Akadémia, akadt egy-egy lehetősége, de egyenlítenie nem sikerült.

A második félidő is mezőkövesdi helyzetekkel indult, majd enyhe labdabirtoklási fölénybe kerültek a vendégek, helyzetig azonban csak elvétve jutottak el. A hazaiak a hajrában elsősorban az eredmény tartására törekedtek, de egy szöglet után még növelni is tudták előnyüket, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.

A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája:

5 gólos:
Danilo (Budapest Honvéd)

4 gólos:
Varga R. (Ferencváros)

3 gólos:
Hahn (Paks), Kanta (MTK), Lanzafame (Ferencváros), Lencse (MTK), Petrjak (Ferencváros)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS