OTP Bank Liga: élre állt a Honvéd, drámai meccset nyert a Vasas

2017. április. 08., 20:24   |    

OTP Bank Liga: élre állt a Honvéd, drámai meccset nyert a Vasas

A Budapest Honvéd szombaton 1–0-ra legyőzte a Haladást Sopronban az OTP Bank Liga 25. fordulójában, és ezzel átvette a vezetést a tabellán. A Vasas drámai meccsen verte a Videoton FC-t.

A Budapest Honvéd Eppel Márton 88. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában, így – a Videoton hazai vereségével – a tabella élére állt.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Swietelsky Haladás–Budapest Honvéd 0–1 (0–0)
Sopron, 2130 néző, v.: Erdős
gólszerző: Eppel (88.)
sárga lap: Jancsó (39.), Iszlai (41.), Bosnjak (73.), illetve Lovric (74.), Ikenne-King (76.)

Swietelsky Haladás: Király - Polgár, S. Wils, Jagodics, Devecseri - Jancsó (Kiss B., 82.), Iszlai, Kovács L., - Rácz (Bosnjak, 66.), Williams (Kiss T., 76.), Mészáros

Budapest Honvéd: Gróf - Lovric, Kamber, Baráth - Ikenne-King (Villám, 92.), Gazdag (Koszta, 83.), Hidi, Zsótér, Nagy G. - Eppel (Balázs, 92.), Lanzafame

Az első félidőben a Honvéd többször is letámadással hozta zavarba a szombathelyi együttest, s az első nagy helyzetet is a vendégek alakították ki, de Király Gábor hárított. A Haladás a játékrész végén jutott el helyzetig, a túloldalon Gróf volt a helyén.

hinvéd| A fordulást követően sokáig még kevesebb izgalom történt a pályán, egy-egy keményebb, durva belépőt, illetve heves reklamálást leszámítva nem sok minden borzolta a kedélyeket. A hajrában egy Bosnjak-fejest kellett Lovricnak a gólvonalról kifejelnie. Ezt követően a Honvéd került fölénybe az utolsó percekre, Eppel pedig egy elképesztően szerencsés góllal – közeli fejese után a bal oldali kapufáról a vállára pattant vissza a labda, amely onnan került a hálóba – megszerezte a három pontot a fővárosiaknak.

Az utolsó pillanatban még egy nagy szerencséje volt a kispestieknek, ugyanis Baráth ügyetlen fejesét követően a saját kapujának keresztlécére pattant a labda.

Videoton FC–Vasas FC 1–2 (1–1)
Felcsút, 2469 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerző: Burmeister (45. - öngól), illetve Remili (6.), Murka (90+3.)
sárga lap: Szolnoki (57.), Lazovic (68.), Pátkai (80.), illetve Ádám (27.), Ristevski (30.), Manjrekar (35., 82.), Vaskó (68.), Burmeister (87.)
piros lap: Lazovic (78.), illetve Hangya (78.), Majrekar (82.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Hadzic, Szolnoki, Pátkai, Suljic - Scepovic, Lazovic

Vasas: Nagy G. - Kleisz, Ristevski, Vaskó, Burmeister, Hangya - Berecz, Manjrekar, Ádám (Debreceni 88.) - Remili (Gaál B. 23.), Saglik (Murka 84.)

Jóval élesebben kezdte a találkozót a Vasas, Remili szép szabadrúgásgóljával meg is szerezte a vezetést. A Videoton rögtön sebességet váltott és helyzeteket alakított ki, egyenlíteni azonban nem tudott. A gólhoz a fővárosi gárda állt közelebb, amikor a 41. percben Berecz a felső lécet találta el. Az első félidő hosszabbításában jött a székesfehérváriak találata, amikor Suljic beadását Burmeister továbbította a saját kapujába.

vasas| Szünet után mindkét együttes a vezetés megszerzéséért mozgósított nagy erőket: előbb Scepovic ziccerét védte Nagy, majd Lazovic lőtt kapu fölé, végül a túloldalon Berecz közeli próbálkozását fogta Kovácsik. Berecz újabb - ezúttal távoli - lövését ütötte a fehérvári hálóőr kapufára, majd nem sokkal később mindkét csapat tíz emberre fogyatkozott. Pár perc múlva Manjrekar a második sárgája után szintén mehetett idő előtt zuhanyozni. A slusszpoén a Vasasé volt, a találkozó utolsó másodperceiben Murka góljával megnyerte a találkozót.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 2–0 (2–0)

Új Hidegjuti Nándor Stadion, 1264 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Torghelle (37.), Baki (42.)
sárga lap: Vadnai (5.), Kanta (31.), Baki (50.), Torghelle (60.), illetve Tóth B. (61.)

MTK: Petkovic - Baki, Grgic, Poór, Vadnai - Vass Á., Borbély - Kolomojec, Kanta (Katona, 92.), Vogyicska (Nikházi, a szünetben) - Torghelle (Martínez, 88.)

Mezőkövesd: Tujvel - Vági, Hudák, Balogh B., Gohér (Baracskai, 68.) - Tóth B., Egerszegi - Pauljevic, Strestík (Dinjar, 82.), Molnár G. - Diallo (Kink, 68.)

Az MTK futballozott támadóbb szellemben az elejétől kezdve, s bár az első helyzetei kimaradtak, a szünetig így is kétgólos előnybe került.

A fordulás után sem tudott változtatni a játékán a Mezőkövesd, továbbra is a budapesti csapat akciói voltak veszélyesebbek. Előnyét ugyan nem sikerült növelni, de így is simán nyert, mivel a vendégek egyetlen helyzetet sem tudtak kialakítani.

A fővárosi csapat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban előzőleg hat bajnoki mérkőzést játszott, de most először szerzett egynél több gólt.

Debreceni VSC–Gyirmót FC 2–1 (0–1)
Debrecen, 2238 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Brkovic (62.), Mészáros N. (91.), illetve Simon A. (8.)
sárga lap: Filip (10.), Brkovic (55.), illetve Radeljic (33.), Madarász (85.)
piros lap: Brkovic (66.)

DVSC: Danilovic - Osváth (Könyves, a szünetben), Brkovic, Mészáros N., Ferenczi J. - Jovanovic, Tőzsér, Filip, Feltscher (Handzic, 64.), Holman - Suk (Sekulic, 70.)

Gyirmót: Nagy S. - Áchim, Bojovic, Radeljic, Tamás - Bori, Kolcák, Simon A. (Madarász, 64.), Kiss M. - Bebeto (Novák, a szünetben, Csiki, 82.), Antonov

A kiesés elől menekülő két csapat találkozóját meglepetésre a vendégek kezdték jobban, és alig telt el tíz perc, máris megszerezték a vezetést. A gyirmótiak a folytatásban is egyenrangú ellenfelei voltak a hazai együttesnek, sőt több veszélyes ellentámadást is vezettek.

A második félidőben átvette az irányítást a DVSC, amely Brkovic fejesével egyenlített, de néhány perc múlva emberhátrányba került: éppen a gólszerző kapta meg második sárga lapját. A debreceniek azonban tovább támadtak, és végül a 91. percben Mészáros Norbert fejesgóljával megszerezték a három pontot.

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, 1568 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Heris (65.), illetve Bartha (24., 11-esből)
sárga lap: Kovács Z. (31.), Diarra (51.), Perovic (93.), illetve Lenzsér (58.), Vernes (82.)

Újpest FC: Kovács Z. (Banai, a szünetben) - Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl - Windecker, Cseke - Balogh B., Bardhi (Perovic, 85.), Andric (Heris, 64.) - Diarra

Paksi FC: Molnár P. - Szalai A., Zachán, Gévay, Szabó J. - Papp K. (Lenzsér, 52.) - Haraszti (Vernes, 63.), Bertus, Bartha, Hajdú Á. - Hahn

Az Újpest volt kezdeményezőbb a mérkőzés elején, de fölénye meddőnek bizonyult. A vendégek büntetőből váratlanul vezetést szereztek, a bekapott gól pedig nagyon megzavarta a hazaiakat. A Paks könnyen megduplázhatta volna előnyét, de előbb egy gyors ellentámadás végén Hahn nagy helyzetben célt tévesztett, majd Bartha második 11-esét Kovács kivédte.

A folytatásban is a Paks kontrái voltak veszélyesebbek. A játékot Heris beállása változtatta meg, ugyanis az újpesti játékos első labdaérintéséből betalált. Az egyenlítéstől a vendégek zavarodtak meg, s előbb kapufa, majd Molnár bravúros védése, végül a lest jelző bíró mentette meg őket a góltól. A hajrára rendezte sorait a Paks, így sikerült megőriznie az eredményt és egy pontot elvinnie Újpestről. A pontosztozkodással mindkét csapat sorozata folytatódott: az Újpest négy meccse nyeretlen, míg a Paks nyolc találkozó óta veretlen a bajnokságban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS