OTP Bank Liga: Fordulatos meccset nyert a listavezető

2017. szeptember. 30., 20:16   |    

OTP Bank Liga: Fordulatos meccset nyert a listavezető

A listavezető Videoton FC fordulatos mérkőzésen, a hajrában szerzett góllal 3–2-re verte a Diósgyőrt Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában, az Újpest megszakította a Debrecen győzelmi sorozatát.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Diósgyőri VTK–Videoton FC 2–3 (1–0)
Debrecen, v.: Farkas
gól: Ugrai (17.), Joannidisz (78.), illetve Hadzic (53.), Henty (72.), Pátkai (86.)
sárga lap: Karan (47.), Szarka (84.), illetve Henty (44.), Pátkai (55.), Nego (91.), Stopira (94.)

DVTK: Antal - Nagy, Lipták, Karan, Tamás M. (Makrai 77.) - Vela, Busai (Kocsis 60.), Nono, Szarka - Joannidisz, Ugrai

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Hadzic, Varga, Pátkai, Suljic (Szolnoki 92.) - Scepovic (Tamás K. 94.), Henty (Géresi 77.)

Az első játékrészben egyértelműen a pályaválasztó diósgyőriek akarata érvényesült. Bódog Tamás együttese agresszív játékával meglepte az éllovast, s Ugrai góljával 1-0-s előnnyel ment a pihenőre.

A fordulás után más felfogásban futott ki a vendégcsapat a pályára, átvette a játék irányítását, s korán megszerezte az egyenlítő találatot, sőt, a játékrész közepére fordított. A folytatásra a DVTK nem esett össze, hét perc múlva egyenlített, ám az utolsó szó a hajrában komoly energiákat mozgósító Videotoné lett, mely Pátkai találatával megszerezte a győzelmet, s megőrizte helyét a tabella élén.

Puskás Akadémia FC–Paksi FC 1–2 (0–0) 
Felcsút, v.: Szőts
gólszerző: Knezevic (78. - 11-esből), illetve Simon Á. (63.), Bertus (71.)
sárga lap: Osváth (83.), illetve Verpecz (78.)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. - Márkvárt (Bacelic-Grgic 72.), Mevoungou, Molnár G. (Prosser 46.) - Knezevic, Diallo (Perosevic 46.), Latifi

Paks: Verpecz - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Simon Á., Papp K. - Hajdú Á. (Kecskés 72.), Bertus, Kulcsár D. (Szakály D. 93.) - Koltai (Hahn 86.)

Az első félidő első fele mezőnyjátékkal telt, helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak. A Paks a játékrész közepén közel állt a gólszerzéshez, ám Papp jól helyezett fejesét Hegedüs bravúrral kiöklözte. A folytatásban a vendégek játszottak fölényben, helyzeteikből azonban nem lett gól, bár egy elmaradt büntetőt számon kérhetnek a játékvezetőn.

Pintér Attila, a Puskás vezetőedzője a szünetben kettős cserével próbálta felrázni sok hibával játszó együttesét, de ez nem sok változást hozott a játékban. A Paks továbbra is jobban futballozott és Simon fejesével, majd Bertus szabadrúgásgóljával kétgólos előnyre tett szert. A hazaiak hátrányba kerülve felpörögtek és Knezevic büntetőjével szépítettek. A felcsútiak elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de nem sikerült újabb gólt elérniük.

Győzelmével a Paks megelőzte a tabellán a Puskás Akadémiát.

Swietelsky Haladás–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (1–1)
Sopron, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Williams (5.), Polgár (60.), illetve Iszlai (28.), Koszta (81.)
sárga lap: Kovács L. (24.), illetve Szeles (19.), Fótyik (38.), Mlinar (53.), Vadnai (65.), Veselinovic (67.), Tóth B. (86.), Majtan (88.)
kiállítva: Szeles (48.)

Swietelsky Haladás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak - Kiss T., Tóth M. (Németh, 80.), Kovács L. (Halmosi, 52.), Kiss B. - Williams, Ramos (Martinez, 59.)

Mezőkövesd: Tujvel - Lázár (Majtán, 79.), Hudák D. (Vadnai, a szünetben), Szeles, Fótyik - Mlinar (Brasen, 72.), Iszlai, Tóth B., Cseri - Veselinovic, Koszta

A tabellán 10. Haladás és 11. Mezőkövesd találkozóján a Sopronban játszó hazaiak Williams szemfüles góljával hamar megszerezték a vezetést. Ennek azért is örülhettek a szombathelyi szurkolók, mert csapatuk a jelenlegi idényben csak akkor nyert bajnokit, ha az ausztrál légiós betalált a kapuba. Az első félórában Tujvel bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség, mígnem a borsodiak egyik szórványos ellentámadásából Iszlai egyenlített közelről, aki kilenc év után éppen a Haladástól érkezett nemrég Mezőkövesdre. 

A második félidő elején Szeles második sárga lapja miatt tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, s a házigazdák mezőnyfölényét Polgár váltotta gólra egy jól eltalált lövéssel. A Mezőkövesd a 71. percben újra egyenlíthetett volna, de Iszlai büntetőjét Király kiütötte. Tíz perccel később már ő is tehetetlen volt, Koszta közelről a léc alá bombázott, így a második félidőben bátran támadó borsodiak megérdemelten hoztak el egy pontot.

A Haladás április óta nem tudott nyerni hazai pályán kétszer egymás után, míg a Mezőkövesd sorozatban kilencedik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen.

Újpest FC–DVSC 1–1 (1–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Pávkovics (23.), illetve Takács T. (35.)
sárga lap: Mohl (44.), Nwobodo (45.), Novothny (81.), illetve Varga K. (38.)

Újpest FC: Pajovic - Balázs B., Litauszki, Pávkovics, Mohl - Sankovic, Windecker, Nagy D. (Pauljevic, 89.), Nwobodo (Simon K., 76.) - Novothny, Tischler (Zsótér, 67.)

DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Varga K. (Nagy K., 84.), Tőzsér, Jovanovic, Bódi - Takács T. (Sós B., 71.), Könyves (Tisza, 76.)

Az első félidő közepén Pávkovics Bence révén az újpestiek kerültek előnybe, a vendégek Takács Tamás góljával még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész kevesebb izgalmat és gólhelyzetet tartogatott, mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Az Újpest némi mezőnyfölényben játszott, a Debrecen a kontráiban bízott, de egyik sem vezetett eredményre.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Ferencváros 2–3 (2–1)
Balmazújváros, v.: Iványi
gólszerzők: Vajda (10.), Sigér (37.), illetve Lovrencsics G. (39.), Paintsil (54.), Varga R. (78., 11-esből)
sárga lap: Póti (13.), Rus (32.), Uzoma (77.), illetve Leandro (65.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics - Póti, Rus, Tamás L., Uzoma - Haris, Sigér (Batarelo, 81.) - Vajda, Arabuli, Habovda (Kovács Á., 68.) - Andric (Vólent, 80.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Spirovski (Koch, 89.), Gorriaran (Leandro, a szünetben) - Varga R., Priskin (Paintsil, a szünetben), Lovrencsics G. - Böde

Meglepetésre már a tizedik percben vezetéshez jutott a hazai csapat, s újabb tíz elteltével kis híján megduplázta előnyét, de előbb Dibusz, aztán a kapufa megmentette a zöld-fehéreket. A félidő közepén újra a válogatott hálóőrnek mondhatott köszönetet a fővárosi védelem, de néhány perccel később már ő is tehetetlennek bizonyult. A Ferencváros öt perccel a szünet előtt alakította ki első nagy helyzetét, ezt Lovrencsics Gergő értékesítette is.

A második félidő vendég helyzetekkel és Pogacsics-bravúrokkal kezdődött, a hazaiak kapusa azonban nem sokkal később a szünetben pályára lépő Paintsil csodálatos lövését már nem háríthatta. A ghánai futballista negyedik bajnoki találkozóján harmadszor volt eredményes. A Ferencváros új szerzeménye nyerőembernek bizonyult, a 77. percben ugyanis büntetőt harcolt ki, melyet a góllövőlistát immár 12 találattal vezető Varga értékesített, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

Budapest Honvéd–Vasas FC 1–4 (0–1)
Bozsik Stadion, v.: Kassai
gólszerzők: Danilo (76.), illetve Remili (15., 49., 93.), Gaál (52.) 
sárga lap: Kamber (86.), Eppel (67.), illetve Vaskó (20.), Benes (31.), James (65.), Kulcsár (88.), Kamenár (89.)
kiállítva: Kamber (86.)

Honvéd: Gróf - Bobál D., Lovric (Danilo, 61.), Kamber, Latifu - Gazdag, Nagy, Banó-Szabó, Holender - Eppel, Lanzafame 

Vasas: Kamenár - Burmeister (Vaskó, 20.), James, Benes - Szivacski, Berecz, Vida, Ristevski - Kulcsár (Pavlov, 88.), Gaál (Ádám, 92.), Remili

Egy szép akció pontos lezárásával viszonylag gyorsan vezetéshez jutott a Vasas. Nem sokkal később a sérült Burmeister helyére a vendégeknél Vaskó állt be, aki pár másodperc elteltével egy szögletnél büntetőt hozott össze a Honvédnak. A Lanzafame által elvégzett 11-est azonban Kamenár kivédte. Összességében többet birtokolta a labdát a Honvéd, és több helyzetet is dolgozott ki, de a pihenőre mégis Vasas-vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Vasas: előbb Remili lőtt a kapuba egy szép kiugratás után, majd Gaál közelről volt eredményes szögletet követően. A Honvéd ezután is aktív volt, vezetett ígéretes támadásokat, de egy kivételével nem tudott élni a lehetőségeivel. Remili Mohamed a ráadásban a harmadik gólját is megszerezte, a Vasas pedig jó helyzetkihasználása miatt megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

AZ OTP Bank Liga góllövőlistája:

12 gólos:
Varga R. (Ferencváros)

7 gólos:
Lanzafame (Honvéd)

6 gólos:
Knezevic (Puskás Akadémia), Lazovic (Videoton)

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS