OTP Bank Liga: fővárosi sikerek a szombati játéknapon

2014. július. 26., 22:35   |    

OTP Bank Liga: fővárosi sikerek a szombati játéknapon

Az OTP Bank Liga 1. fordulójának szombati játéknapján a Honvéd, az Újpest és az MTK is győzelemmel zárt, a három fővárosi gárda mellett a Videoton is három ponttal kezdte az idényt.

Budapest Honvéd - Dunaújváros 3-0 (0-0)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Holender a 75., Youla a 86., Traore a 93. percben
Kiállítva: Villám a 26. percben

A Honvéd többet birtokolta a labdát az első félidőben, de a kontrából az újonc előtt is adódott lehetőség. A 26. percben Villám Balázs piros lapot kapott egy csúnya szabálytalanságért, de a Honvéd az első félidőben még nem tudta kihasználni emberelőnyét. A kispestiek fölénye csak a 75. percben érett góllá, ekkor egy bal oldali beadásra Holender Filip érkezett jól, fejesét követően Milinte Árpád csak a kapuba tudta segíteni a labdát (1-0). A 86. percben egy hosszú kirúgást követően Youla vette le a labdát a másik oldalon, majd 11 méterről a bal sarokba lőtt (2-0). A 93. percben alakult ki a végeredmény, Traore tört kapura a jobbösszekötő helyén, elhúzta a labdát Milinte mellett, majd éles szögből a kapuba lőtt (3-0).

Videoton FC - Lombard Pápa Thermál FC 3-0 (1-0)
Vezette
: Vad II István
Gólszerző: Juhász a 28., Juhász a 62., Nikolics (11-esből) a 67. percben
Kiállítva: Kovács a 44. percben

A pápaiak védekezésre rendezkedtek be, kizárólag arra törekedtek, hogy megakadályozzák a Vidit a gólszerzésben. Ez 28 percig működőképes taktika volt, ekkor azonban egy bal oldali szabadrúgást követően Juhász Roland fejjel megszerezte a házigazdák vezető találatát (1-0). A 45. percben a Pápa kapott egy esélyt arra, hogy megváltoztassa a játék képét, Kovács Istvánt ugyanis egy rossz ütemű becsúszás után kiállította a játékvezető. A második félidőben nem látszott, hogy emberhátrányban futballozik a Vidi, a 62. percben egy felívelés után a hibázó védők között Juhász befejelte második gólját is (2-0). A végeredmény a 67. percben alakult ki, mikor a Kleinheisler László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikolics Nemanja értékesítette (3-0).

PMFC-Matias - MTK Budapest 0-4 (0-0)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Romic (öngól) az 59., Kanta a 76., Frank a 89., Kanta a 91. percben

Az első félidő a Véber György irányította pécsiek fölényét hozta, az MTK védelmének gyakran adódott munkája, de a hazaiak befejezései nem voltak pontosak. A második félidő elején is a PMFC lépett fel támadólag, de az 59. percben az MTK szerzett vezetést, Horváth Zsolt lövése után a labda Danijel Romic lábán pattant meg, becsapva Gőcze Gergő kapust, és a kapu bal oldalában ért földet (0-1). A gól megfogta a hazaiakat, a folytatásban a vendégek akarata érvényesült, a 76. percben Kanta József 22 méterről lőtt kapura, Gőcze csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát (0-2). A 89. percben Frank Richárd tört kapura, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-3). A végeredményt Kanta állította be a 91. percben, 21 méterről, szabadrúgásból csavart a hálóba (0-4).

Haladás - Újpest FC 0-1 (0-0)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Suljic a 83. percben

Az első félidő kevés helyzetet hozott, az Újpest játszott valamivel veszélyesebben, de a Haladás védelmét nem tudta feltörni. A fordulás után volt egy jobb periódusa a hazaiaknak, de ez kevés volt ahhoz, hogy igazán veszélyes akciókat vezessen. A 83. percben az Újpest megszerezte a győztes találatot, Vasziljevics tette vissza a labdát az érkező Asmir Suljichoz, aki egy szép lövőcsellel becsapta védőjét, majd 8 méterről a hálóba lőtt (0-1). A Haladás a hajrában már nem tudott újítani, így a vendégek elvitték mindhárom pontot Szombathelyről. Az Újpest négy év után nyert ismét a Haladás ellen, és hat év után kezdte győzelemmel a bajnoki idényt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS