OTP Bank Liga: győzött és a második helyre lépett a Kisvárda

2020. november. 20., 22:16   |    

OTP Bank Liga: győzött és a második helyre lépett a Kisvárda
Fotó: MTI

Kisvárda 3-1-re legyőzte a vendég Paksot az OTP Bank Liga 11. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel feljött a tabellán a második helyre.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kisvárda Master Good–Paksi FC 3–1 (2-–)
Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Káprály
gólszerzők: Bumba (18.), Navratil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (30., öngól)
sárga lap: Sajbán (47.), Gévay (71.), Lenzsér (71.), illetve Jelena (73.)

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz – Navratil (Kovácsréti, 76.), Bumba (Karaszjuk, 80.), Sassá – Camaj (Jelena, 64.)
Paks: Hegedűs – Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Osváth (Kulcsár, a szünetben), Balogh B., Böde, Bertus (Ádám, 61.) – Hahn, Bognár, Haraszti (Sajbán, a szünetben)

Kiegyenlített volt a játék az első negyedórában, mindkét csapat aktívan lépett fel, de helyzet nem alakult ki. Nem sokkal később azonban a hazaiak nagyon pontos átadásokkal szép támadást vezetettek, amelynek végén Bumba a kapuba passzolt. A játék képe ettől nem változott meg, a pálya közepén mindkét együttes sokat vállalt, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Mégis összejött az első félóra végén az egyenlítés, igaz, öngóllal: egy balról érkező beadásnál a góllövőlistát vezető Hahn János elől menteni igyekvő Rubus Tamás fejelt a saját kapujába. A folytatásban többet támadott a Paks, de a Kisvárda előtt adódott két nagyobb helyzet, amelyek közül a másodikat – egy szép ellentámadás végén – gólra is váltotta az utolsó előtti percben.

Bognár György vezetőedző – akinek az irányításával egy döntetlen mellett öt győzelem volt a paksiak mérlege – a szünetben kettőt cserélt, egy darabig azonban nem történt lényeges változás: a hazai csapat stabilan védekezett és jól kontrázott, hiába birtokolták többet a labdát a vendégek, nem voltak hatékonyak a kisvárdai kapu előtt. A játékrész közepén azonban fokozták a nyomást a paksiak, több helyzetük adódott, egy alkalommal a kapufát is eltalálták. Végül egy újabb szépen végigvitt hazai ellentámadással dőlt el végleg a mérkőzés a kisvárdaiak javára.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS