OTP Bank Liga: Idegenben játszik az első két helyezett

2018. május. 18., 15:52   |    

OTP Bank Liga: Idegenben játszik az első két helyezett

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 31. fordulóját. Mind a hat mérkőzésnek megvan a maga tétje, érdekessége, két párban, vagyis a Vasas–Videoton FC és a Budapesti Honvéd–Ferencváros összecsapásokon korábbi bajnokok találkoznak. A két említett mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, míg a Kossuth Rádió 18.06-tól körkapcsolásos közvetítést sugároz a délutáni mérkőzésekről.

VASAS FC–VIDEOTON FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A Vasas a Videoton egyik mumusának számít az élvonalban, annak ellenére is, hogy a két csapat februári, felcsúti találkozóját a listavezető nyerte meg 2-1-re. Előtte, öt mérkőzésen, a piros-kékek veretlenek maradt a Videoton ellen az OTP Bank Ligában. A Vasas vendégeként a Vidi legutóbb 2009. november 1-én győzött, noha azóta már hat tétmérkőzést is játszott az angyalföldiekkel. A mostani idényben, október közepe óta Michael Oenning együttese pályaválasztóként gyengén szerepel, kilenc mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a bajnoki címvédő Honvédot győzte le. Az elmúlt egy hónapban még gólt sem szerzett. Ugyanakkor a Videoton idegenbeli mérlege sem jó, december eleje óta hat mérkőzésből csak egyet nyert meg, véletlen egybeesés, hogy ugyancsak a Honvédot győzte le.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESDI ZSÓRY FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A házigazda kilenc ponttal előzi meg a tizenegyedik helyen álló Diósgyőrt, szinte elképzelhetetlen, hogy ne maradjon az élvonalban. Egy pont még akkor is matematikailag is biztossá tenné a bennmaradást, ha a többi mérkőzésen a Puskás Akadémia számára legkedvezőtlenebb eredmények születnének. Pintér Attila csapata akár inkább előre is tekinthet, mindössze négy pont a hátránya a harmadik helyen álló DVSC-vel szemben, az előtte álló riválisok közül még a debreceniekkel és a paksiakkal is játszik. A legutóbbi fordulókban, március 17. óta mindössze egyszer, Szombathelyen kapott ki a bajnokságban. Felcsúton szeptember 30. óta csak egyszer kapott ki az OTP Bank Ligában – ugyancsak a Haladástól. A Mezőkövesd a legutóbbi két bajnokiján hat pontot gyűjtött, négy ponttal áll a Diósgyőr előtt. November 4. óta vendégként csak egyszer, a Groupama Arénában szenvedett vereséget.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–DEBRECENI VSC
(Balmazújváros, 17.00)

A Hajdú-Bihar megyei rangadón mindkét csapat számára nagy a tét: az újonc a bennmaradásért, a DVSC a nemzetközi kupaszereplést is jelentő harmadik helyért küzd. Horváth Ferenc együttese tavasszal elsősorban jó hazai mérlegével tűnt ki, a hátralévő három fordulóban még kétszer játszik otthon, a DVSC-n kívül a Ferencvárost fogadja majd. Pályaválasztóként, az OTP Bank Ligában és a Magyar Kupában, október 28. óta nem veszített mérkőzést, a mérlege három győzelem, hét döntetlen. A DVSC az első tavaszi bajnoki mérkőzésén kikapott a Nagyerdei Stadionban a Balmazújvárostól, van miért törlesztenie. Vendégként tavasszal csak a Videotontól szenvedett vereséget a bajnokságban.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Diósgyőr, Futball és Atlétikai Stadion, 17.00)

A DVTK elveszítette az első hazai bajnoki mérkőzését az új stadionban, mint ahogyan elveszítette a legutóbbi hat bajnoki mérkőzését. Az utolsó előtti helyen álló gárda helyzete nem könnyű, mivel az utolsó két fordulóban még a Ferencvárossal és a Videotonnal játszik. Ugyanakkor, ha megtáltosodik, nemcsak hogy bennmaradhat, hanem akár „királycsináló” (azaz bajnokcsináló) is lehet. A Paks a harmadik helyért van versenyben, hátránya egyetlen pont a DVSC mögött. Még kétszer játszik idegenben, Diósgyőr után Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen zár, közben pedig a Balmazújvárost fogadja. Idegenbeli mérlege jó, tavasszal még nem szenvedett vereséget, két döntetlen mellett kétszer győzött.

SWIETELSKY HALADÁS–ÚJPEST FC
(Szombathely, Haladás Stadion, 17.00)

Amióta a Haladás hazaköltözött Sopronból, s birtokba vette az új stadiont, pályaválasztóként még veretlen az OTP Bank Ligában. Négy ponttal áll a Diósgyőr előtt, egy győzelem nagyon megnyugtató lenne a hívei számára. A zöld-fehérek az utolsó két fordulóban két riválissal játszanak, előbb Budapesten a Vasassal, majd fogadják a Mezőkövesdet. Az Újpest a harmadik helyért küzdő négy (öt?) csapat közé tartozik, noha egyelőre csak a hatodik helyen áll, hátránya mindössze egy pont a DVSC-vel szemben, amelyet fogadni fog az utolsó játéknapon. Vendégként március 10. óta nyeretlen, de csak a Videotontól kapott ki.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TC
(Kispest, Bozsik József Stadion, 19.30)

A Honvéd azonos pontszámmal áll a Debrecennel, negyedik. Az utóbbi hetekben gyengén teljesített hazai pályán, három mérkőzésen nyolc pontot veszített, az Újpest elleni döntetlennel szerzett egy pontot. A Ferencváros ellen a legutóbbi négy hazai tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg, azt is a tavaly tavaszi, nagy bajnoki menetelés idején. A zöld-fehérek a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyertek, négy döntetlen mellett. A mérkőzéseik pontosan egyharmada „ikszre” végződött az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényének eddigi fordulóiban. Idegenben tavasszal még nyeretlen Thomas Doll csapata.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS