OTP Bank Liga: két csapat kiemelkedik a mezőnyből tavasszal

2015. április. 27., 10:39   |    

OTP Bank Liga: két csapat kiemelkedik a mezőnyből tavasszal

Mindössze három csapat szerzett hat pontot a legutóbbi két fordulóban, az első két helyezett Videoton FC és Ferencváros mellett az Újpest. A Ferencváros Thomas Doll irányításával még soha nem szenvedett hazai bajnoki vereséget, a legutóbbi 17 pályaválasztóként játszott találkozójából tizenötöt megnyert. A Videoton 11 pontos előnnyel vezet a bajnokságban, miután megszerezte a tizenegyedik hazai győzelmét. A székesfehérváriak a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzésükön összesen 11 gólt szereztek.

DUNAÚJVÁROS-PASE–ÚJPEST FC 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Nikházi (71.), illetve Perovics (2.), Heris (13., 77.)

– Mindössze három csapat szerzett hat pontot a legutóbbi két fordulóban, az első két helyezett Videoton FC és Ferencváros mellett az Újpest.
– A lila-fehérek az elmúlt egy évben ezt megelőzően mindössze egyszer, még októberben tudtak nyerni két egymást követő bajnokin.
– Az Újpest 2014. november 2. óta először nyert vendégként bajnoki mérkőzésen. Legalább három gólt vendégként a 2013. novemberi, paksi győzelme óta először szerzett.
– A téli átigazolási időszakban érkezett Mihailo Perovics az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában. Jonathan Heris, aki már a harmadik félidényét tölti Újpesten, az első kettőt.
– A Haladás után a Dunaújváros-PASE a második csapat, amely ellen Nebojsa Vignjevics együttese megszerezte mind a hat bajnoki pontot az idényben. Ősszel és tavasszal is három gólt szerzett az újonc ellen.
– Artner Tamás legénysége ötödször kapott ki hazai pályán 2015-ben.
– A dunaújvárosiak ősszel csak egyszer kaptak két egymást követő mérkőzésen három-három bajnoki gólt. Csakúgy, mint most, a Puskás Akadémia és az Újpest ellen.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Mateos (29., 11-esből), Böde (43.), Lamah (54.)

– A Ferencváros mindössze egy bajnoki gólt kapott eddig tavasszal. A Groupama Arénában eddig összesen hármat kapott, mindet ősszel.
– Az új stadionban ötödször zárt bajnokit legalább három szerzett góllal. A legutóbbi hat bajnokija mindegyikén legalább két gólt szerzett.
– Mateos a negyedik tizenegyes-gólját érte el a bajnoki idényben. Böde Dániel a legutóbbi négy fordulóban öt gólt ért el, második a góllövőlistán Nemanja Nikolics mögött. Roland Lamah az első két tavaszi bajnokin szerzett gólt, s most ismét. Bravúrosat.
– A Ferencváros Thomas Doll irányításával még soha nem szenvedett hazai bajnoki vereséget, a legutóbbi 17 pályaválasztóként játszott találkozójából tizenötöt megnyert.
– A Fradi legutóbb 2013 novemberében nyert háromgólos különbséggel bajnokit a DVTK ellen, Diósgyőrben.
– A Diósgyőr a mezőny egyedüli, tavasszal még nyeretlen csapata.
– Nyolc mérkőzés óta nem nyert a borsodi csapat, ez a megismétlése a 2013–2014-es győzelmi szériát követő nyeretlenségi sorozatnak.



NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–MTK BUDAPEST 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Rezes (32.), illetve Thiam (59.)

– Az MTK több mint egy esztendőn át nem játszott döntetlent, most ellenben a két egymást követő idegenbeli mérkőzésén kétszer is. 2013 őszén fordult legutóbb elő, hogy Garami József csapata két egymást követő idegenbeli bajnokiján két pontot szerzett.
– Thiam a 2014–2015-ös idényben először szerzett gólt, ez volt az ötödik találata a magyar élvonalban.
– Rezes László 2012. szeptember 29. óta először szerzett gólt az élvonalban.
– Rezes a hatodik nyíregyházi játékos, aki tavasszal gólt szerzett. Egynél többször azonban csak Pekár László talált a kapuba. Az MTK-ban Thiam a hetedik, Csiki, Kanta és Pölöskei is egynél több gólnál tart.
– A Nyíregyháza továbbra is veretlen pályaválasztóként Mátyus János irányításával. Legutóbb 2009-ben játszott a mostanihoz hasonlóan hét hazai meccset sorozatban veretlenül a Nyíregyháza, de nem azonos bajnoki éven belül.
– A nyírségiek ugyanakkor a legutóbbi három hazai bajnokijukon nyeretlenek maradtak, a Ferencváros, a KTE és az MTK ellen is döntetlenre végeztek.
– A két csapat ezt megelőzően utolsó nyíregyházi bajnokija is 1-1-re végződött, még 2009 őszén.



KECSKEMÉTI TE–PAKSI FC 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kitl (64.), illetve Balázs (59.)

– Az első négy tavaszi bajnokiját megnyerő Kecskeméti TE immár négy találkozó óta nyeretlen.
– A KTE a legutóbbi öt bajnokiján kivétel nélkül egy gólt szerzett. Az ötből három 1-1-re végződött.
– A lila-fehérek, egyedüliként a mezőnyből, minden tavaszi bajnoki találkozójukon szereztek gólt.
– Kitl Miklós harmadszor szerzett gólt tavasszal. Ezzel beérte a házi listán Bebetót és Novák Csanádot. A két magyar három-három, az afrikai légiós négy gólnál tart 2015-ben.
– A vendég Paks gólját a télen a KTE-ből szerződtetett Balázs Zsolt érte el. Ez volt a második gólja zöld-fehérben. Ősszel még a kecskemétieket segítette Pakson győzelemre a góljával.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján hét pontot szerzett, csak Debrecenben kapott ki.
– A Paks a 47. perctől tíz emberrel játszott Kesztyűs Barna kiállítása miatt.



LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Popin (4.), Seye (7.), illetve Jagodics M. (17.), Radó (49.)

– A Pápa tavasszal mindössze másodszor szerzett két gólt bajnoki mérkőzésen. Az első alkalommal kikapott Kecskeméten.
– A pápaiak az eddigi nyolc tavaszi mérkőzésükből hármon szereztek gólt. Seye mindegyiken a kapuba talált.
– Popin az őszi idény első két hazai mérkőzésén szerzett egy-egy gólt, azóta most először talált a kapuba. Más kérdés, hogy Seyével közösen így is vezeti a házi góllövőlistát.
– Március 7. óta először szerzett pápai játékos gólt az OTP Bank Ligában.
– A Haladás a legutóbbi négy bajnokiján 15 gólt kapott.
– A szombathelyiek tavasszal harmadszor szerzetek bajnoki találkozón két gólt, de először úgy, hogy Leandro Martínez nem volt a góllövők között.
– A vasi zöld-fehéreknek ez mindössze a második idegenbeli döntetlenjük az idényben, az elsőt ősszel a Ferencváros ellen érték el.



VIDEOTON FC–PMFC-MATIAS FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Gyurcsó (25.), Oliveira (37.), Nikolics (74., 80.)

– A Videoton FC 11 pontos előnnyel vezet a bajnokságban, miután megszerezte a tizenegyedik hazai győzelmét. A székesfehérváriak a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzésükön összesen 11 gólt szereztek.
– A Videoton FC az idény során ötödször jutottak legalább négy bajnoki gólig, tizedszer legalább háromig. Hatvan szerzett gólnál járnak, e tekintetben is a Ferencváros a második, 42-vel.
– Nemanja Nikolics már 21 gólnál jár, azaz csapata góljainak több mint egyharmadát jegyzi. A szombatot megelőzően november 29-én, Pápán duplázott.
– Filipe Oliveira a legutóbbi négy forduló mindegyikében szerzett gólt. Gyurcsó Ádám december 6. óta először talált a kapuba az OTP Bank Ligában.
– A Vidi tavasszal a hatodik, az eddigi 25 fordulót nézve 19. alkalommal nem kapott gólt.
– A Pécsi MFC a jó tavaszi kezdés után a legutóbbi öt mérkőzése közül csak egyen szerzett gólt. Viszont, ha gólt szerzett, győzött.
– A pécsiek harmadszor kaptak ki négy góllal a bajnoki idényben. Az MTK ellen otthon, a Nyíregyháza ellen idegenben szenvedtek 4-0-s vereséget.



GYŐRI ETO FC–PUSKÁS AKADÉMIA 1-0 (0-0)
Gólszerző: Priskin (64.)

– Augusztus 31. óta először győzött hazai pályán a Győri ETO bajnoki találkozón.
– Priskin Tamás a legutóbbi négy fordulóból háromban is szerzett gólt.
– Az ETO március 21. óta nyert ismét.
– A kisalföldi klub a története eddigi mindkét, a Puskás Akadémia elleni hazai bajnokiján győzni tudott.
– A felcsútiak legutóbb augusztus 30. óta minden idegenbeli mérkőzésükön szereztek gólt a bajnokságban – mostanáig.
– Két megnyert idegenbeli bajnoki után maradtak pont nélkül.



BUDAPEST HONVÉD–DVSC-TEVA 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Youla (25.), illetve Bouadla (39.)

– Továbbra sem szakadt meg a Bp. Honvéd rossz bajnoki sorozata, szeptember 13. óta nyeretlen a Bozsik Stadionban. Immár ez az idény legrégebb óta tartó hazai nyeretlenségi sorozata.
– A Honvéd március 8. óta veretlen hazai pályán, azóta az Újpesttel, a Diósgyőrrel és a DVSC-vel is döntetlent játszott.
– A kispestiek a legutóbbi hat forduló mindegyikében szereztek gólt, négyszer egyet.
– Youla 2014. november 7. óta először szerzett bajnoki gólt.
– A második félidőben a Honvédból Ikenne-King (71.), illetve a vendégektől Ludánszki (77.) piros lapot kapott.
– A DVSC-Teva tavasszal másodszor játszott idegenben döntetlent, Pécsről is egy pontot vitt el.
– Selim Bouadla 2013. december 6. óta először szerzett bajnoki gólt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS