OTP Bank Liga: két fővárosi derbi a harmadik kör nyitányán

2016. március. 04., 11:39   |    

OTP Bank Liga: két fővárosi derbi a harmadik kör nyitányán

Hat mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Liga 23. fordulójában, vagyis a bajnokság harmadik körének nyitányán. A listavezető Ferencváros a Diósgyőrt fogadja. A további négy fővárosi csapat egymás ellen játszik. A többi mérkőzés közül a Videoton FC–Haladás meccs ígérkezik a legérdekesebbnek.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(Szombat, március 5., 15.30)

A két csapat idén találkozott már egymással, február 20-án, a Megyeri úton 1-1-re végeztek. Megosztoztak a pontokat ősszel is, azt a találkozót ugyancsak a Szusza Ferenc Stadionban játszották. Az MTK viszonylag régen, 2014. november 2-án fogadta pályaválasztóként a lila-fehéreket. Az volt Nebojsa Vignjevics bemutatkozó mérkőzése, a lila-fehérek 1-0-ra nyertek. Az együttes október 17. óta veretlen, immár 10 forduló óta. Mindössze egy csapat ellen nem játszott ebben az időszakban, a Pakssal, amelytől a legutóbbi vereséget elszenvedte. A lila-fehérek a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésükből négyet megnyertek, csak a Puskás FC ellen nem győztek. Az MTK pályaválasztóként mindössze két mérkőzését nem nyerte meg a mostani idényben, ősszel a Haladástól kikapott, tavasszal döntetlent játszott a Békéscsabával.

A két csapat őszi szezonban rendezett, újpesti mérkőzésének összefoglalója:



FERENCVÁROS–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, március 5., 18.00)

A listavezető a 2015–2016-os idényben eddig csak az Újpest elleni bajnokiját nem nyerte meg az Üllői úton. Új stadionjában ez lesz a 27. bajnoki mérkőzése, ezek közül huszonhármat megnyert, tizenheten nem kapott gólt. A Diósgyőr eddig kétszer játszott bajnoki meccset a Groupama Arénában, tavaly áprilisban és júliusban is három gólt kapott. Böde Dániel mindkét találkozón betalált a kapuba. A Fradi a hétközben nagy nehéz mérkőzésen, a Videoton FC elleni 2-1-es győzelemmel kiharcolta a Magyar Kupa elődöntőjébe jutást. A DVTK az elmúlt időszakban rendszerint otthon nyert, idegenben veszített. Vendégként a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette. A 2015–2016-os idényben vendégként játszott 11 bajnokijából csak hármon nem szerzett gólt. A teljes bajnoki mezőnyben a Diósgyőr szerezte a legkevesebb pontot idegenben, mindössze ötöt.

A két csapat a Groupama Arénában rendezett, őszi szezonban rendezett mérkőzésének összefoglalója:



VIDEOTON FC–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS
(Szombat, március 5., 18.00)

Ősszel az idény addigi egyik legnagyobb meglepetését jelentette a Haladás székesfehérvári győzelme. Ezúttal ismét találkozik egymással a két csapat a Vidi pályaválasztása mellett, de a színhely nem a Sóstói Stadion, hanem a felcsúti Pancho Aréna lesz. A Videoton FC Horváth Ferenc irányításával Székesfehérváron minden bajnoki mérkőzését megnyerte, elsősorban jó hazai mérlegének tulajdoníthatóan került fel a téli szünetig a mezőny második feléből az élcsoportba. Eddig azonban nincs szerencséje az új „otthonnal”, Felcsúton a Békéscsabával döntetlent játszott, a Puskás Akadémiát csak nagy nehezen gyűrte le, majd kikapott a Fraditól a Magyar Kupában. A Haladás eddig kiváló mérleggel dicsekedhet idegenben, csak a Ferencváros szerzett több pontot vendégként Mészöly Géza alakulatánál. Ugyanakkor elsősorban az idénykezdet volt remek, a legutóbbi hét idegenbeli bajnokiból csak kettőn győzött. A Vidinek van miért visszavágnia a zöld-fehéreknek, hiszen nemcsak a hazai meccsét, a két csapat szombathelyi összecsapását is elveszítette.

A két csapat őszi szezonban rendezett, fehérvári mérkőzésének összefoglalója:



PAKS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szombat, március 5., 18.00)

A Paks viszonylag hosszú nyeretlenségi széria után győzött ismét, a legutóbbi fordulóban 3-0-ra megverte a Vasast. Csertői Aurél együttese egyelőre a középmezőnyben áll, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az MTK-t kivéve mindenkinél, áprilisban pótolja majd ezt a találkozót. A mostaninál hárommal több ponttal a harmadik helyen állna. Hazai mérlege kitűnő, tavaly március 20. óta csak a Ferencvárostól szenvedett bajnoki vereséget. (Kétszer is.) A legutóbbi öt hazai meccséből csak egyet nem nyert meg. A Békéscsaba szerdán a Kozármisleny elleni idegenbeli 1-1-gyel bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Noha a kupasorozatban még veretlen idegenben, az OTP Bank Ligában eddig csak Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen tudott vendégként nyerni. Ugyanakkor jelzi, hogy a bajnokságban is javul látogatóként, hogy a legutóbbi négy bajnoki meccséből csak egyet veszített el. Zoran Szpisljak csapata az egyedüli a mezőnyben, amelyik nem tudott nyerni a legutóbbi négy bajnoki találkozója valamelyikén. A Békéscsaba és a Paks kiváló mérkőzést vívott egymással ősszel a Viharsarokban, a tolnaiak Bartha László a 93. percben lőtt látványos góljával 3-2-re győztek.

A két csapat őszi szezonban rendezett, paksi meccsének összefoglalója:



DVSC-TEVA–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szombat, március 5., 18.00)

Kondás Elemér alakulata szenzációs hazai formát mutatott eddig 2016-ban, a Vasas és a Paks ellen a bajnokságban, az NB III-as Nyíregyháza ellen a Magyar Kupában nyert kapott gól nélkül, magabiztosan. Ugyanakkor az idény teljes eddigi részét nézve már nem ennyire jó a helyzet: a Loki csak a hazai bajnoki mérkőzései felén tudott győzni. A Puskás Akadémia – amely a téli átigazolási időszakban Geoffrey Castillion és Zsidai László személyében két játékost is igazolt Debrecenből – a legutóbbi hét, vendégként játszott meccséből csak egyet nyert meg, hatot elveszített. Ősszel, a Nagyerdőben, 1-1-es döntetlenre játszott egymással a két csapat. Castillion akkor még a felcsútiak ellen játszott, ő szerezte a DVSC gólját, pályán volt Zsidai is. Robert Jarni csapatának gólját Pekár László rúgta, aki 2014-ben, a Nyíregyháza tagjaként is lőtt gólt a debrecenieknek.

A két csapat az őszi szezonban, Debrecenben rendezett mérkőzésének összefoglalója:



BUDAPEST HONVÉD–VASAS SC
(Szombat, március 5., 18.00)

A legutóbbi fordulóban a kispestiek a Ferencvárost győzték le, három vereség után nyertek újra az OTP Bank Ligában. A csapat ismét szerzett gólt a Bozsik Stadionban: a Fradi elleni találkozó előtt két meccsen nem talált a kapuba. Hazai pályán a legutóbbi hét mérkőzésükből hármat nyertek meg, s csak egyen nem kaptak gólt. A Vasas mérlege gyenge idegenben, vendégként mindössze hét pontot gyűjtött eddig. Noha a Honvéd jobban áll a táblázaton, a két csapat mindkét őszi meccsét, a Fáy utcait és a kispestit is a Vasas nyerte meg. A piros-kékek az eddigi két idegenbeli győzelmükből az egyiket a Bozsik Stadionban érték el.

A két csapat őszi szezonban rendezett, kispesti mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS