OTP Bank Liga: Két fővárosi rangadó a hétvégén

2017. március. 10., 14:48   |    

OTP Bank Liga: Két fővárosi rangadó a hétvégén

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 23. fordulóját. A listavezető Videoton FC a Diósgyőrt fogadja, az üldözők közül a Honvéd Újpesten, a Vasas a Hungária körúton játszik. A Ferencváros a Haladást fogadja. Az M4 Sport élőben közvetíti az MTK-Vasas és az Újpest FC-Budapest Honvéd mérkőzéseket, míg a sportcsatorna hivatalos internetes oldala, az m4sport.hu mind a hat hétvégi mérkőzésről élő közvetítést ad, a Kossuth Rádió pedig szombaton 16.30-tól körkapcsolásos közvetítést sugároz a délutáni mérkőzések második félidejéről.

VIDEOTON FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Felcsút, Pancho Aréna, 15.30)

A Vidi egyike annak a két csapatnak (a másik a Paks), amelyik még nem szenvedett vereséget az OTP Bank Liga 2017-es tavaszi fordulóiban. Mind a két eddigi tavaszi felcsúti bajnoki mérkőzését fölényesen megnyerte, az Újpestnek és a Honvédnak összesen nyolc gólt rúgott. Pályaválasztóként a legutóbbi kilenc bajnoki meccséből nyolcat megnyert, ezeken mindössze négy gólt kapott. Egynél többet egyszer sem. A DVTK ellen viszont tavaly nem ment a csapatnak, 2016-ban háromból háromszor is kikapott. A diósgyőriek tavasszal eddig mind a három bajnoki mérkőzését elveszítette, noha közben edzőt váltott, Horváth Ferenc helyére két mérkőzésre Vitelki Zoltán került, majd a jövő héttől Bódog Tamás veszi át a csapatot. A DVTK vendégként a legutóbbi tíz bajnokiján összesen egy pontot szerzett. A legutóbbi hétből csak azon, az Újpest ellenin szerzett gólt, igaz, azon négyet is.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



DEBRECENI VSC–PAKSI FC
(Debrecen, 15.30)

Melyik arcát mutatja Leonel Pontes csapata? Ez lehet a Nagyerdei Stadionban játszandó találkozó legfontosabb kérdése. A DVSC a múlt héten 3-0-ra megverte a Diósgyőrt, megszakítva hossz nyeretlenségi szériáját. Szeptember 10. óta először nyert otthon bajnoki találkozót! Ugyanakkor most nehezebb dolga lesz, mert az ellenfél a tavasz egyik legjobb formában lévő NB I-es csapata, október 22. óta mindössze egyszer kapott ki a bajnokságban. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon szerzett pontot, közben nyert a Ferencváros és az MTK ellen is. Az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében járt már a Lokinál Debrecenben, akkor 1-1-es döntetlent ért el.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



MTK BUDAPEST–VASAS FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 15.30)

A kék-fehérek eddig nagyon gyengén szerepelnek pályaválasztóként az OTP Bank Liga 2017-es tavaszi idényében, előbb a Bp. Honvédtól, majd a Pakstól kaptak ki 2-1-re. A Vasas ellenben idegenben megnyerte a maga mérkőzését Mezőkövesden, mégpedig 2-0-ra. Az angyalföldiek 2016-ban mind a három meccsüket megnyerték az MTK ellen, az elsőn, Dunaújvárosban biztosították be mostani élvonalbeli szereplésüket. Az MTK a legutóbbi hat hazai bajnokiján kivétel nélkül egy gólt szerzett, ezekkel nyolc pontot gyűjtött.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–GYIRMÓT FC
(Mezőkövesd, 15.30)

A két csapat idén is találkozott már egymással, Mezőkövesden és Gyirmóton is. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből a borsodiak jutottak tovább, két döntetlen után, idegenben szerzett góljukkal. A csapat a múlt héten kikapott otthon a Vasastól, lezárva a szeptember 21. óta tartó hazai bajnoki veretlenségi sorozatot. A legutóbbi négy bajnoki találkozójából csupán egyet, a Diósgyőr ellenit nyerte meg. A Gyirmót tavasszal elért már egy idegenbeli bravúrt, 1-1-re végzett a Vasassal. Az előző négy, vendégként játszott bajnoki meccsét ellenben szerzett gól nélkül elveszítette.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–SWIETELSKY HALADÁS
(Ferencváros, Groupama Aréna, 18.00)

A Ferencváros a legutóbbi négy hazai bajnokijából csak egyet nyert meg, de az ősz nagy részéhez képest feljavult a védelme, a legutóbbi három meccsén már csak egy gólt kapott. A tavaszi bajnoki mérkőzéseken még egyszer sem került a kapujába a labda. Ugyanakkor a múlt héten Újpesten négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A Haladás ugyancsak megnyerte az előző, s ugyancsak idegenbeli bajnokiját, nyert Gyirmótot. Mészöly Géza együttese az előző négy idegenbeli mérkőzését ellenben elveszítette az OTP Bank Ligában. A Haladás 2013 őszén nyert legutóbb a Ferencváros vendégeként.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

Mind a két csapat vereséget szenvedett az előző fordulóban, a lila-fehérek elveszítették a derbit Újpesten a Ferencváros ellen, a Honvéd pedig három góllal kikapott – egy nagyszerű mérkőzésen – a Videoton FC-től. Marco Rossi legénysége az előző nyolc fordulóban veretlen maradt, a felcsúti vereség előtt ötször nyert. Az Újpest augusztus 13. óta mindössze egy hazai bajnoki meccsét nyerte meg, igaz, csupán legutóbb, a Ferencváros ellen játszhatott a Szusza Ferenc Stadionban.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS