OTP Bank Liga: két hosszú sorozat is megszakadt Pakson

2017. április. 24., 12:49   |    

OTP Bank Liga: két hosszú sorozat is megszakadt Pakson

A Haladás 2015. május 2. óta először kapott négy gólt bajnoki mérkőzésen. 2009. október 18. óta először végződött döntetlenre az MTK és a Videoton FC egymás elleni bajnoki mérkőzése. Nemanja Andrics a Mezőkövesd ellen mind a három találkozón a kapuba talált a 2016–2017-es idényben! Gera Zoltán mesterhármast a mostanit megelőzően legutóbb 2004. április 4-én, a Győri ETO ellen szerzett a magyar élvonalban. Az OTP Bank Liga 28. fordulójának érdekességei.

DEBRECENI VSC–SWIETELSKY HALADÁS 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Handžić (16.), Holman (25., 34.), Könyves (61.), illetve Williams (24.), Tóth M. (87.)

– A DVSC július 31. óta először szerzett hazai bajnoki mérkőzésen négy gólt.
– Leonel Pontes csapata a legutóbbi három hazai mérkőzésén hét pontot szerzett, ilyen jó sorozata nem volt még a mostani szezonban.
– Ebben a hónapban már másodszor nyert a DVSC annak ellenére, hogy két gólt is kapott, április elsején 3-2-re verte a Vasast.
– Haris Handžić az első gólját szerezte a magyar bajnokságban. Könyves Norbert a második gólját érte el a bajnoki idényben, mindkettőt áprilisban.
– Holman Dávid immár hét gólnál jár az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében, de tavasszal először (majd másodszor) volt eredményes. Élvonalbeli pályafutása során először szerzett egy mérkőzésen két gólt.
– David Williams tavasszal már az ötödik gólját érte el, a legutóbbi négy olyan bajnokin, amelyen a Haladás a kapuba talált, az ausztrál is a góllövők között volt. A tizennyolc éves Tóth Máté az első gólját lőtte az NB I-ben.
– A Haladás másodszor kapott ki 2017 tavaszán vendégként a bajnokságban. 2015. május 2. óta először kapott négy gólt bajnoki mérkőzésen.MTK BUDAPEST–VIDEOTON FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kolomojec (8.), illetve Marić (6.)

– 2009. október 18. óta először végződött döntetlenre a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzése.
– Az MTK a legutóbbi három fordulóban kivétel nélkül döntetlent ért el. Immár négy forduló óta veretlen.
– Pályaválasztóként 354 perc után kapott ismét gólt.
– Az ukrán Kolomojec a második gólját szerezte az idényben, s az NB I-ben.
– A Videoton FC a legutóbbi öt fordulóban, ha úgy tetszik, áprilisban, kilenc pontot veszített.
– Vendégként ugyan november 20. óta veretlen, de a legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg.
– A horvát Marko Marić az első bajnoki gólját érte el az OTP Bank Ligában.MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Bačelić-Grgić (92.), illetve Andrics (32.), Bardhi (35.), Balázs (72.)

– Az Újpest már tíz emberrel kapta a hazaiak szépítő gólját, mivel a játékvezető a 95. percben kiállította Pauljevićet. Ez a lila-fehérek harmadik piros lapja az idényben, Kecskés Ákos október végén a Paks, Souleymane Diarra februárban a Videoton FC ellen kapott.
– Nebojsa Vignjevics együttese immár négy forduló óta veretlen, a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából hármat megnyert.
– Ugyan meglehetősen sok kritikát kapnak az újpesti támadók, de a csapat az idényben hatodszor jutott legalább három gólig.
– Nemanja Andrics az ötödik bajnoki gólját érte el a szezonban. A Mezőkövesd ellen mind a három találkozón a kapuba talált!
– Enis Bardhi tíz gólnál jár, megerősítette a harmadik helyét a góllövőlistán. Balázs Benjámin a harmadik gólját szerezte.
– A Mezőkövesd két veretlen mérkőzés után kapott ki ismét. Hazai pályán ez a második hazai veresége a Vasas elleni 0-2 után.
– A horvát Stipe Bačelić-Grgić öt gólt szerzett eddig az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében, ezekből négyet budapesti csapatok ellen.GYIRMÓT FC GYŐR–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-3 (1-2)
Gólszerző: Novák (21.), Tamás (77.), illetve Gera (35., 38., 59., a harmadikat 11-esből)

– A harmincnyolcadik születésnapját éppen a mérkőzés napján ünneplő Gera Zoltán harmadik gólja egyben az ötvenedik élvonalbeli találata volt itthon. Mesterhármast a mostanit megelőzően legutóbb 2004. április 4-én, a Győri ETO ellen szerzett a magyar élvonalban (4-0).
– A Ferencváros négy nyeretlen bajnoki után győzött ismét.
– A zöld-fehérek 2017-ben a második idegenbeli győzelmüket aratták.
– Október 29-én lőttek legutóbb három gólt vendégként az OTP Bank Ligában, akkor is 3-2-re nyertek, a Diósgyőrt legyűrve.
– A Gyirmót élvonalbeli története során először szerzett pályaválasztóként két gólt, de nem tudott pontot szerezni.
– A sereghajtó a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. Most fordult ellenben először elő, hogy Urbányi István csapata két egymást követő élvonalbeli bajnoki mérkőzésén két-két gólt is szerezzen.
– Novák Csanád tavasszal már a harmadik bajnoki gólját szerezte, ezzel a hárommal, Bojoviccsal holtversenyben a Gyirmót élvonalbeli történetének legeredményesebb játékosa. Tamás Krisztián az első gólját érte el a magyar élvonalban.PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK 0-1 (0-1)
Gólszerző: Ugrai (14.)

– A Paks először szenvedett hazai pályán vereséget az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi két mérkőzését elveszítette az NB I-ben, egymást követő két vereségére csak a hetedik-nyolcadik fordulóban volt példa.
– A zöld-fehérek ötödször maradtak szerzett gól nélkül pályaválasztóként a bajnoki idényben.
– A Diósgyőr, Bódog Tamással a kispadon, a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot gyűjtött. A következő fordulóban a Vasassal játszik, majd a közvetlen riválisokkal, a Gyirmóttal, a Mezőkövesddel, az MTK-val és a Debrecennel.
– A DVTK július 17. óta először nyert idegenbeli bajnokit.
– A borsodiak több mint egy éve, 2016. április 9-én zártak legutóbb a mostanit megelőzően kapott gól nélkül idegenbeli bajnoki mérkőzést.
– Ugrai Roland a negyedik bajnoki gólját érte el diósgyőri játékosként. Ebből kettőt a Paksnak rúgott.VASAS SC–BUDAPEST HONVÉD 1-0 (1-0)
Gólszerző: Burmeister (41.)

– Vasas fantasztikus április tudhat már eddig is maga mögött, legyőzte mindhárom nagy riválisát, a Videoton FC-t, a Ferencvárost és a Bp. Honvédot is.
– Ez volt a piros-kékek első győzelme pályaválasztóként a 2017-es tavaszi idényben.
– A két csapat 2016–2017-es idénybeli párharca során mindig a pályaválasztó nyert, a Vasas kétszer, a Honvéd egyszer.
– Felix Burmeister az első gólját szerezte a magyar élvonalban. Az előző fordulóban két öngólt is vétett.
– Tavasszal eddig mindössze kétszer maradt a Vasas kapott gól nélkül. Pályaválasztóként 2016. december 3. óta először.
– A Bp. Honvéd a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a legutóbbi kettőn gólt sem szerzett.
– Tavasszal a Bp. Honvéd azokon a bajnoki mérkőzéseken, amelyen sem Zsótér, sem Eppel nem talált a kupa, kivétel nélkül veszített.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magyar Kupa: Előnyt szerzett a Honvéd, a Ferencváros és a Vidi
Bajnokságok / Kupák
A bajnokesélyeseknél is jobb formában a DVTK és a Kisvárda
Bajnokságok / Kupák
NB II: Győztek a dobogós csapatok

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol