Nyerni tudott Újpesten a Puskás Akadémia

2020. december. 11., 13:53   |    

Nyerni tudott Újpesten a Puskás Akadémia

Péntektől nagy menetelésbe kezdenek az OTP Bank Liga csapatai: tíz nap alatt három mérkőzés vár minden csapatra. A 14. fordulóban két csapat is új edzővel játszik majd. A pénteki első játéknapon a Puskás Akadémia 2-1-re nyert Újpesten.

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Onovo (75.), illetve Mance (53.), Plsek (71.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Baosic, Antonov - Csongvai (Szakály P., 86.), Mitrovic (Perosevic, 74.) -  Simon (Bacsa, 86.), Onovo, Beridze - Tallo
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Plsek - Slagveer, Baluta (Urblik, 80.), Knezevic (Nunes, 89.), Kiss T. - Mance (Vanecek, 90.)
 
A közepes iramú, de alacsony színvonalú első félidőben az Újpest tíz percig tudott kezdeményezni, majd a letámadásra váltó vendégek kerültek mezőnyfölénybe. Miután mindkét oldalon sok volt a technikai hiba és az eladott labda, ritkán adódott lehetőség a kapuk előtt. A 17. percben Pauljevic mentett a gólvonalról, majd a felcsúti ismétlést Banai hárította, a túloldalon Simon és Tallo találta el a kaput. Nagy lendülettel és két lehetőséggel kezdte a második felvonást az Újpest, de az 53. percben Mance révén mégis a vendégek tudtak vezetést szerezni. A folytatásban a felcsútiak játszottak veszélyesebben, a 71. percben szöglet utáni fejessel Plsek duplázta meg az előnyüket. Négy perccel később Onovo szépített, de a hazaiak a hajrában már nem tudtak egyenlíteni, miközben a túloldalon Mance eldönthette volna a találkozót, ám kétszer is kapu fölé lőtt ígéretes helyzetben. A lila-fehérek sorozatban hatodik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek a bajnokságban, két döntetlen mellett negyedszer kaptak ki. A Puskás Akadémia ellen 2018 októbere óta nyeretlenek pályaválasztóként, azóta negyedszer kaptak ki a felcsútiaktól, akik immár négy forduló óta veretlenek az OTP Bank Ligában: három győzelem és egy döntetlen a mérlegük ebben az időszakban.

A forduló további programja:

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Kisvárda, 14.45)
A Kisvárda szeptember 4. óta csupán egyszer, a Ferencváros ellen szenvedett vereséget a bajnokságban. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot gyűjtött. A Honvéd edzőt váltott a legutóbbi vereség óta, Bódog Tamás helyére a csapatot tavasszal is irányító Pisont István visszatért a kispadra. A kispestiek október 4. óta nyeretlenek az NB I-ben. A két csapat első két egymás elleni mérkőzését a Honvéd nyerte, de a kispestiek azóta nyeretlenek. A legutóbbi négy találkozót a Kisvárda megnyerte.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Groupama Aréna, 17.00)
A listavezető Ferencváros minden eddigi hazai bajnoki mérkőzését megnyerte az idényben, hazai veretlenségi sorozata az élvonalban 2017. április 15. óta tart. A legutóbbi tizenhárom bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, mindössze két gólt kapva. A ZTE a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt megnyert. Augusztus 21. óta nem játszott döntetlent az OTP Bank Ligában.

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAFOKI MTE
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 19.30)
A Vidi a legutóbbi öt fordulóban csak kétszer tudott nyerni, az előző hétvégén vereséget szenvedett Pakson. Otthon sokkal jobb a mérlege, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. A két csapat eddig egyetlen mérkőzést játszott egymás ellen az élvonalban, azt augusztusban a MOL Fehérvár nyerte 4-1-re a Promontor utcában. A Budafok a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen, két vereség után két döntetlent játszott. A legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából csak egyet veszített el – de azt éppen Fejér megyében.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 14.30)
A forduló egyetlen mérkőzése, amelyen két olyan csapat találkozik, amely már edzőt váltott a mostani idényben (A mezőny egyharmada cserélt eddig edzőt.) A Mezőkövesd eredményei alig javultak Pintér Attila érkezése óta, de a csapat a legutóbbi hazai mérkőzését megnyerte, győzött a Diósgyőr ellen a borsodi derbin. Mindent egybevéve csupán két hazai győzelem áll a neve mellett az idényben. A Paks Bognár György érkezése óta sokat javult, a legutóbbi kilenc bajnokijából csak egyet veszített el. Vendégként az edzőváltás után kétszer győzött, majd két mérkőzésen összesen egy pontot szerzett.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
A Diósgyőr is edzőt váltott a héten, így Feczkó Tamás nem tér vissza vezetőedzőként az új Hidegkuti Nándor Stadionba. Utóda, Geri Gergely ellenben bemutatkozik az OTP Bank Ligában. Az MTK egyébként nem először lesz első ellenfél az idényben egy edzőváltás után, a most paksi Bognár György is a kék-fehérek ellen mutatkozott be új csapata élén. A DVTK-ra nem vár könnyű kirándulás, a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, mint ahogy nem szerzett pontot a legutóbbi kilenc idegenbeli bajnokiját. Az MTK a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS