OTP Bank Liga: kezdődik a tavasz

2020. január. 23., 15:16   |    

OTP Bank Liga: kezdődik a tavasz

Szombaton, az előző évihez képest rövidebb téli szünet után, a 17. forduló hat mérkőzésével folytatódik az OTP Bank Liga 2019–2020-as idénye. Bár néhány napig tart még az átigazolási időszak, már eddig is történtek érdekes változások a csapatoknál.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Groupama Aréna, 14.55)

A Paks nagyon sajnálhatta, hogy decemberben véget ért az őszi idény, két mérkőzését is megnyerte zárásként, ráadásul – igaz, még Csertői Auréllal – 2016 áprilisa óta csupán egyszer kapott ki az Üllői úton. Mind a két keretben akadtak változások a télen, a Fradiból távozott Marten Wilmots és az ugyancsak kevés szerepet kapott Priskin Tamás, visszatért ellenben Somália, a bajnokcsapathoz igazolt a Luganóból hazatérő Vécsei Bálint, s a Győrtől megérkezett az utánpótlás-válogatott Szánthó Regő. Paksról Cseke Benjámin, Remili Mohamed és a korábbi válogatott Simon Ádám is távozott, Egerszegi Tamás kölcsönbe ismét Diósgyőrbe került; erősítést jelent ellenben Szakály Dénes (Siófok), Bertus Lajos (Mezőkövesd) és Szélpál Norbert (Békéscsaba). Korábban Szakály és Bertus is éveken keresztül játszottak már a csapatban.

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAPEST HONVÉD
(MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A forduló rangadóján a fehérváriak abban a reményben fogadják a Honvédot, hogy javítani tudnak hazai mérlegükön: a legutóbbi öt bajnoki meccsükből négyet elveszítettek Székesfehérváron. Egyelőre kevés változás van a keretben, Romániából érkezett Lyes Houri, egy marokkói származású francia futballista, aki játszott két mérkőzést a Ligue 1-ben is, egyébként legutóbbi állomáshelyén, Konstancában országos kupagyőztes lett a Vitorullal. A Honvédnál Enisz Ben-Hatira, Vadócz Krisztián és Hegedűs Márk távozott; hazatért ellenben Hidi Patrik, s akad egy új Costa Rica-i szerzemény, Mayron George, aki az elmúlt években Dániában és Norvégiában futballozott. Őt „csak” kölcsönvette a kispesti klub.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Mezőkövesd, 17.00)

A borsodi klubban a szokásos télinél talán nagyobb változások történtek. Négyen távoztak, Bertus Lajos, Dombó Dávid, Sajbán Miklós és Molnár Gábor, a Budaörsre visszatérő Sajbán kivételével mind maradtak az OTP Bank Ligában. Korábbi válogatott játékos került a védelembe, Guzmics Richárd hazatért a Slovantól. Érkezett még két légiós, Marin Jurina és Dino Beširović, utóbbi 2018-ban egyszer játszott a bosnyák válogatottban. Egyelőre a csapattal készül a kölcsönadásból visszatérő Novák Csanád is. Dombó éppen Kisvárdára igazolt, rajta kívül a szabolcsi klub Fernando Vianával, Jelena Richárddal, Nemanja Obradoviccsal és Szlobodan Szimoviccsal erősített. Távozott ellenben Felipe, a brazil kapus, valamint honfitársa, a keveset játszó Ânderson Pico és az alapembernek számító portugál Hugo Seco is.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Zalaegerszeg, 17.00)

A Zeténél a vezetők lemondtak öt játékosról, Devecseri Szilárd, Miroszlav Grumics, Oleh Hologyuk, Hudák Martin és Kiss Máté is távozott. A helyükre érkezett az amerikai Eric McWoods Észtországból és a nigériai Meshack Ubochioma, valamint kölcsönben a ciprusi válogatott Fanosz Katelarisz és a horvát Stjepan Ostrek. A Diósgyőrből elment Martin Juhar, Yannick Ndzoumou, Ismaila Ousman, Prosser Dániel és Bacsa Patrik, közülük az MTK-t választó Prosser számított csak alapembernek ősszel. Kölcsönbe érkezett három magyar játékos, Egerszegi Tamás, Kiss Tamás, Molnár Gábor, megvette a klub a kolumbiai José Ricardo Cortést és az albán Hysen Memollát.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Kaposvár, 17.00)

A Rákóczinál a lett Igors Tarasovs és a Dinamo Minszktől kölcsönvett horvát Dinko Trebotić jelenti az erősítést, utóbbi 2014 és 2016 között a Videoton játékosa volt. Tömösvári Bálintnak lejárt a kölcsönszerződése, távozott még Vanja Markovics, Tóth Gergely Csaba és Aljosa Vojnović. A Puskás Akadémia kölcsönadta Fülöp Lórándot, Kiss Tamást és Skribek Alent, érkezett három légiós, az ukrán Artyom Favorov, a cseh Jakub Plšek és a holland Luciano Slagveer.

DEBRECENI VASUTAS SC–ÚJPEST FC
(Debrecen, 19.00)

A Loki kerete keveset változott, sem nem érkezett játékos, sem nem távozott olyan, aki ősszel az OTP Bank Ligában szerepelt. Herczeg András lemondása után ellenben immár Vitelki Zoltán irányítja a piros-fehéreket. Az Újpest változásai nagy médiafigyelmet kaptak az elmúlt napokban, hazatért Novothny Soma, elment viszont a Vasasba a góllövőlista élén álló Feczesin Róbert. Nincsen már a Megyeri úton Fadgyas Tamás, Kovács Lóránt, Rosy Lubaki, Karol Mészáros és Bojan Szankovics sem. A montenegrói középpályás 132 meccset játszott az OTP Bank Ligában Nebojsa Vignjevics irányítása alatt, és abba a kazah klubba, az Irtis Pavlodarba igazolt, ahonnan Hidi Patrik visszatért a Honvédhoz. A Dél-Koreából hazatérő Novothnyn kívül új ember a Diósgyőrből szerződtetett Bacsa Patrik és a román Andreias Calcan, aki ősszel játékostársa volt Konstancában a MOL Fehérvárhoz kerülő Lyes Hourinak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS