OTP Bank Liga: kiélezett meccsekkel folytatódik a bajnokság

2017. április. 28., 11:34   |    

OTP Bank Liga: kiélezett meccsekkel folytatódik a bajnokság

Szombaton rendezik az OTP Bank liga 29. fordulóját. A listavezető Bp. Honvéd a sereghajtó Gyimótot fogadja, az azonos pontszámmal a második helyen álló Videoton FC a Debrecent látja vendégül Felcsúton. Az m4sport.hu mindegyik mérkőzést élőben közvetíti, míg a Kossuth Rádió 19.07-20.00 között körkapcsolásos közvetítést sugároz a 18.00 órás meccsek második félidejéről.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Groupama Aréna, 18.00)
A zöld-fehérek a szerdai kupamérkőzésen annyi gólt szereztek az NB III-as Budafok ellen, amennyit az egész tavaszi bajnoki idényben elértek Gera Zoltán múlt heti, gyirmóti mesterhármasa előtt. Thomas Doll együttese most ismét otthon játszik, mégpedig egy másik Magyar Kupa-elődöntőssel. Az OTP Bank Ligában a legutóbbi öt hazai bajnokijából csak egyet, a Haladás ellenit nyerte meg. Ősszel döntetlent játszott a Mezőkövesddel a Groupama Arénában. Az akkor még Pintér Attila, immár Tomiszlav Szivics által irányított újonc október 15. óta nem nyert idegenbeli bajnokit, legutóbb ellenben, nagy bravúrral, pontot szerzett a Videoton FC ellen Felcsúton. Előtte sorozatban négyszer kikapott.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST FC
(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)
A lila-fehérek a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot szereztek, s ezzel ismét visszakerültek a mezőny első felébe. Pályaválasztóként ellenben kevésbé teljesítenek jól, augusztus 13. óta mindössze egyetlen mérkőzésüket nyerték meg. Amióta visszaköltöztek a Megyeri útra, kikaptak a Ferencvárostól, majd háromszor is döntetlenre játszottak. Az MTK ugyancsak veretlen maradt a legutóbbi négy fordulóban, a Mezőkövesd elleni győzelem óta háromszor is döntetlent játszott. Vendégként a legutóbbi négy meccséből csak a sereghajtó Gyirmót ellenin nem szerzett pontot. A két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzéséből csupán egy, a tavaly március nem hozott döntetlent.

DIÓSGYŐRI VTK–VASAS FC
(Mezőkövesd, 18.00)
A kiesés ellen harcoló Diósgyőr, Bódog Tamással a kispadon eddig csak egyetlen bajnoki mérkőzését veszítette el, pályaválasztóként, Mezőkövesden nyert az Újpest és a Bp. Honvéd ellen is. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Magyar Kupában döntetlent játszott a Ferencvárossal, világos a képlet: nem lesz könnyű dolga a soros fővárosi ellenfélnek, a Vasasnak sem. Pedig a piros-kékek tavasszal kiválóan szerepelnek idegenben, négy bajnoki meccsükből hármat megnyertek, győztek Felcsúton a Videoton és a Groupama Arénában a Ferencváros ellen is. 2017 tavaszán már játszottak Mezőkövesden, 2-0-ra megverték az ottani „igazi hazai csapatot”, a Mezőkövesd Zsóryt.

BUDAPEST HONVÉD–GYIRMÓT FC GYŐR
(Bozsik Stadion, 18.00)
A kispestiek hazai mérlege elképesztően jó az utóbbi időben (október 15. óta) csak nyertek az OTP Bank Ligában, immár hét találkozó óta tart a sorozat. A 630 perc alatt mindössze három gólt kaptak. A Gyirmót nagyon nehéz helyzetben van, ha nem szerez pontot a Bozsik Stadionban, alakulhatnak úgy az eredmények, hogy matematikailag is biztossá válik a kiesése. Mindazonáltal a csapat tavasszal nem szerepelt – a helyezéséhez, a helyzetéhez képest – rosszul vendégként, öt bajnoki vagy kupamérkőzéséből mindössze egyet veszített csak el. Augusztusban a két csapat döntetlenre végzett egymással a Bozsik Stadionban.

SWIETELSKY HALADÁS–PAKSI FC
(Sopron, 18.00)
A két középcsapatot mindössze egy pont választja el a tabellán. A Haladás a legutóbbi négy mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, idén eddig pályaválasztóként a két fővárosi ellenfelétől kikapott, a két vidékit ellenben legyőzte. A Paks nagyszerű menetelést produkált a kispesti mérkőzéséig, ebben a szakaszban biztosította, hogy ne legyenek kiesési gondjai. Az utóbbi két fordulóra veszített lendületéből, a Bp. Honvéd elleni vereség után kikapott otthon a Diósgyőrtől. A két meccsen egyetlen gólt sem szerzett, a borsodiak ellen elveszítette a szezon eleje óta tartó hazai veretlenségét.

VIDEOTON FC–DEBRECENI VSC
(Felcsút, Pancho Aréna, 20.30)
A Videoton a legutóbbi két hazai meccsén rontott kiváló hazai mérlegén, a Vasas és a Mezőkövesd ellen elveszített öt pontot. Henning Berg együttese a legutóbbi öt fordulóban csupán hat pontot gyűjtött be a megszerezhető tizenkilencből. A kiesés elkerüléséért küzdő DVSC hazai pályán javult, de, annak ellenére, hogy a Vasast legyőzte, idegenben gyengén teljesít, a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet elveszített. Az utóbbi időszakban a két csapat egymás elleni párharca egyértelmű Videoton-fölényt mutat. A DVSC bajnoki találkozón legutóbb 2014. októberében nyert a székesfehérváriak vendégeként.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS