OTP Bank Liga: Megszakadt a Honvéd sorozata, nyert a Mezőkövesd

2017. július. 22., 20:12   |    

OTP Bank Liga: Megszakadt a Honvéd sorozata, nyert a Mezőkövesd

A mérkőzés nagy részében emberhátrányban küzdő, címvédő Budapest Honvéd 2–2-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőri VTK együttesével az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 2-2 (0–1)
Bozsik Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Eppel (62.), Lanzafame (74.), illetve Vela (42., 95., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Nagy G. (17., 40.), illetve Eperjesi (71.), Lipták (73.)
kiállítva: Nagy G. (40.)

Honvéd: Gróf - Baráth, Lovric, Kamber, Bobál, Laczkó (Villám, 44.) - Nagy G., Gazdag (Kabangu, 61.), Tömösvári (Herjeczki, 64.) - Eppel, Lanzafame

DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai (Makrai, 66.), Nono, Óvári - Szarka, Joannidisz (Ugrai, 58.)

A találkozót a Bozsik Stadionban játszották, ugyanis a Diósgyőr a debreceni Campus Fesztivál miatt kénytelen volt felcserélni a pályaválasztói jogot a kispestiekkel, mert ideiglenes otthonában ezúttal nem játszhatott. A két együttes egyaránt 2-0-s sikerrel rajtolt, így holtversenyben vezették a tabellát a forduló előtt.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek. Vezetéshez a vendégek jutottak büntetőből, ráadásul a fővárosiak emberhátrányba kerültek. A fordulást követően azonban így is egyenlíteni tudtak, sőt, egy szabadrúgásból megfordították az állást. Már úgy tűnt, hogy begyűjtik a három pontot, ám az ötperces hosszabbítás utolsó másodperceiben Vela második góljával egyenlített a Diósgyőr.

Ezzel megszakadt a kispestiek remek sorozata, ezt megelőző 11 hazai bajnokijukat ugyanis megnyerték.

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 3–2 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Veselinovic (66.), Baracskai (70.), Strestík (77., 11-esből), illetve Szakály (56.), Lenzsér (60.)
piros lap: Kecskés (68.)
sárga lap: Papp (38.), Keita (67.), illetve Koszta (18.), Lenzsér (43.), Kecskés (59., 68.), Koltai (76.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel - Farkas, Hudák, Pillár, Gohér - Csirmaz (Baracskai, 58.), Keita - Koszta, Strestík, Cseri (Vadnai, 84.) - Novák (Veselinovic, 65.)

Paksi FC: Molnár - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó - Papp (Hajdú, 85.) - Haraszti (Koltai, 64.), Kecskés, Bertus, Bartha (Hahn, 64.) - Szakály

A rekkenő hőségben a Paks kezdett aktívabban, de hamar visszaesett a színvonal és az iram is. Tujvelnek az első percben kellett egy nagyot védenie, ezt leszámítva a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első félidő végén a hazaiak akarata érvényesült, amit egy kapufa jelzett, de gól a szünetig nem született.

A folytatásban a Mezőkövesd lépett fel támadólag, de egy gyors paksi ellentámadás révén a vendégek szereztek vezetést, majd néhány perccel később megduplázták előnyüket. A hazaiaknak viszonylag hamar sikerült szépíteniük, ráadásul Kecskés második sárga lapja után emberhátrányba kerültek a paksiak, így a Mezőkövesd bátran rohamozhatott az egyenlítésért, amelyre nem is kellett sokat várni. A lendületben lévő Mezőkövesd kisvártatva büntetőből a vezetést is megszerezte, amire a paksiak csak kapufával tudtak válaszolni, így a hazaiak két forduló után egyedüliként százszázalékosak az NB I-ben.

Swietelsky Haladás–Debreceni VSC 1–0 (1–0)
Sopron, v.: Berke
gólszerző: Williams (3.)
sárga lap: Jagodics (76.), illetve Kuti (4.), Szatmári (55.), Mengelo (81.)

Swietelsky Haladás: Király – Jagodics, Wils, Bosnjak – Polgár, Simon (Jancsó, 76.), Kiss, Tóth – Rácz (Tóth B., 67.), Williams, Medgyes (Halmosi, 80.)

Debreceni VSC: Nagy – Kuti (Mengolo, 35.), Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Sekulic (Tisza, 80.) – Jovanovic, Holman, Tőzsér, Sós – Könyves (Bíró, 86.)

A Haladás első támadásából vezetést szerzett, s a folytatásban a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt. A Debrecen ugyan próbálkozott, de Király és a szombathelyi védelem biztosan állt a lábán.

A második félidőben viszont a veterán kapusnak már nagyot kellett nyújtózkodnia az előny megtartásához. Később a Haladás is bátran lendült támadásba, egy ilyen ellenakció végén a keresztléc mentette meg a hajdúságiakat az újabb góltól. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre védekezőbb felfogású a Haladás, s a Loki nem tudott komoly helyzetet kialakítani, sőt, a zöld–fehérek ellenakció jelentettek igazi veszélyt. A hazaiak magabiztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS