Megszakította rossz sorozatát a Vasas, kiütéssel nyert a Fradi

2018. március. 10., 19:50   |    

Megszakította rossz sorozatát a Vasas, kiütéssel nyert a Fradi

A Vasas kilenc nyeretlen bajnoki meccs után szombaton 2–1-re legyőzte címvédő vendégét, a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Vasas–Budapest Honvéd 2–1 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Kassai
gólszerzők: Berecz (10.), Barczi (46.), illetve Eppel (48.)
sárga lap: Ádám (44.), Ristevski (56.), Remili (65.), illetve Kukoc (21.), Lovric (28.), Kosút (83.)

Vasas: Nagy - Burmeister, Benes, Risztevszki - James, Vida, Berecz, Hangya - Barczi (Pavlov, 85.), Ádám (Vaskó, 90.), Remili (Egerszegi, 80.)

Budapest Honvéd: Gróf - Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc - Gazdag, Nagy G. (Kamber, 71.), Banó-Szabó (Tömösvári, 65.) - Danilo (Holender, 57.), Eppel, Lanzafame

Valamelyest a Honvéd kezdte aktívabban a mérkőzést, de helyzetig nem jutott, míg a Vasas első komolyabb próbálkozása rögtön gólt eredményezett Berecz pontos lövésének köszönhetően. A bekapott gólt követően is a kispestiek támadtak többet, mégis az angyalföldi csapat volt veszélyesebb, egy ízben Gróf hibája majdnem megbosszulta magát, rögtön utána pedig Kassai lökés miatt érvénytelenítette a Vasas találatát.

A folytatásban viszont Barczi azonnal megduplázta a hazai előnyt, miután kihasználta Lovric hatalmas hibáját, ugyanis a védő aláfutott egy előreívelt labdának. A válasz azonban nem késett sokáig, az előző idény gólkirálya, Eppel szépített, miután beletette a lábát egy lövésbe. A hátralévő időben a Honvéd támadott az egyenlítésért, de a Vasas gyors ellentámadásai jelentettek igazi gólveszélyt, a hazaiak többször végleg eldönthették volna meccset, végül azonban enélkül is három ponttal gazdagodtak, amelyre legutóbb október 17-én volt példa.


Ferencváros–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5–0 (2–0)
Groupama Aréna, v.: Bognár
gólszerzők: Paintsil (13.), Varga R. (45+2., 11-esből), Böde (54., 64., 94.)
sárga lap: Paintsil (2.), Leandro (38.), Lovrencsics G. (46.), illetve Habovda (66.), Uzoma (75.), Rudolf (92.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Lovrencsics G., 28.), Otigba, Blazic, Pedroso - Leandro, Gorriaran - Varga R. (Nagy D., 58.), Paintsil (Georgijevic, 75.), Moutari - Böde

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma - Vajda (Rudolf, 65.), Sigér, Maiszuradze (Rus, 74.), Haris - Andric (Kamarás, 82.), Shindagoridze

Joseph Paintsil a 13. percben a mérkőzés első helyzetét gólra váltotta, ám a gyors hazai vezetés után a vendégek előtt adódtak lehetőségek. A 31. percben a kapufa mentette meg a balmazújvárosiakat attól, hogy az időközben mezőnyfölényt kiharcoló ferencvárosiak újabb gólt érjenek el, aztán az első félidő hajrájában Varga Roland büntetőből mégis megduplázta a házigazdák előnyét.

A második félidőben Böde Dániel vált főszereplővé: a válogatott támadó az 54. és a 64. percben is betalált a vendégek kapujába, viszont büntetőjét a két gól között Horváth László hárította. A hátralévő időben a Ferencváros volt aktívabb, de az eredmény a hajráig nem változott, akkor ismét Böde volt eredményes.

A Ferencváros tovább őrzi tavaly április közepe óta tartó hazai veretlenségét, a szezonban a tizenegyedik Üllői úti fellépéséből a kilencediket nyerte meg Thomas Doll csapata.

Az a Balmazújváros, amely ezt megelőzően három bajnokiján nem kapott gólt, az Üllői úton öt kapott találattal zárt. Horváth Ferenc együttesének így megszakadt az október 28-a óta tartó veretlenségi sorozata, amely során a balmazújvárosiak hét fordulón keresztül nem kaptak ki.

Paksi FC–Puskás Akadémia 3–1 (1–0)
Paks, v.: Karakó
gólszerzők: Bartha (33.), Bertus (61., 64., mindkettőt 11-esből), illetve Trajkovski (62.)
sárga lap: Vági (12.), Hahn (44.), Simon Á. (70.), Kulcsár D. (81.), Gévay (87.), illetve Klinar (47.), Perosevic (57.), Bacelic-Grgic (63.), Spandler (74.), Trajkovski (94.)

Paksi FC: István - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp, Simon Á., Bertus - Simon M. (Kulcsár D., 74.), Hahn (Simon A., 83.), Bartha (Koltai, 83.)

Puskás Akadémia: Hegedüs - Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski - Perosevic, Mevoungou (Zsidai, a szünetben), Bacelic-Grigic, Knezevic - Diallo (Radó, 58.), Henty (Latifi, 75.)

Az első félidőben a paksiak dolgoztak ki több lehetőséget, ezzel együtt egy vendég védő, Klinar gólpasszt érő hibája kellett ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A felcsútiak támadójátéka szinte teljesen veszélytelen volt.

A fordulást követően sem változott nagyon a játék képe, a Puskás Akadémia ráadásul újabb gólt ajándékozott a hazaiaknak: Spandler rossz ütemben próbálta szerelni a 16-oson belül Hahnt, a jogos büntetőt pedig Bertus értékesítette. A felcsútiak egy percen belül szépítettek, így újra nyílt lett az összecsapás, de újabb egy percen belül megint 11-est rúghatott a Paks, Bertus pedig ezúttal sem hibázott.

Az összecsapás csak erre a rövid időre pörgött fel, a Paks győzelme nem forgott veszélyben. Csertői Attila együttese sorozatban harmadik hazai sikerét aratta, míg Pintér Attila tanítványai egymást követő hatodik idegenbeli fellépésükön maradtak nyeretlenek.

Debreceni VSC–Újpest FC 1–2 (0–0)
Nagyerdei Stadion, v.: Iványi
gólszerző: Könyves (76.), illetve Novothny (57.), Tischler (90.)
sárga lap: Takács T. (53.), illetve Pauljevic (42.), Litauszki (70.), Simon (93.)

DVSC: Nagy S. - Mészáros, Kinyik, Bényei, Ferenczi J. (Barna, 67.) - Varga K., Bódi, Tőzsér, Sós (Csősz, 86.) - Takács T. (Tabakovic, 78.), Könyves

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic - Nwobodo, Onovo, Diallo - Zsótér (Simon K., a szünetben), Novothny (Tischler, 77.), Nagy D. (Sankovic, 84.)

A Debrecen volt aktívabb az első félidőben, többet birtokolta a labdát, helyzeteket is alakított ki, de egyik akcióját sem tudta eredményesen befejezni. Időnként az Újpest is eljutott ellenfele kapujáig, ám akárcsak a hazaiaknál, a legígéretesebb lehetőségnél náluk hiba csúszott a kivitelezésbe.

Élénk tempóban kezdődött a második játékrész, a DVSC-nek pár perc alatt több esélye is volt a vezetés megszerzésére, mégis az Újpest jutott előnyhöz, mert Novothny higgadtan és pontosan lőtt 15 méterről a hazai kapuba Nagy Dániel jó ütemű passza után. Ezt követően a fővárosi csapat bátrabban futballozott, több támadást vezetett, de a hazaiak így is egyenlíteni tudtak Könyves révén, aki kihasználta, hogy Pajovic rosszul jött ki a kapujából. Az utolsó negyedórában mindkét együttes törekedett a győzelem kiharcolására, ami a fővárosiaknak jött össze Pauljevic remek megindulásának és Tischler szép befejezésének köszönhetően.

A Debrecen összességében több helyzetet alakított ki, az Újpest viszont jobban használta ki a lehetőségeit.

Mezőkövesd Zsóry FC–Swietelsky Haladás 2–1 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Erdős
gólszerzők: Cseri (58.), Koszta (78.), illetve Wils (75.)
sárga lap: Hudák (29.), illetve Jancsó (92.)
 
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar, Iszlai - Cseri (Misák, 79.), Bognár, Tóth B. (Szalai, 82.) - Koszta (Novák, 91.)
 
Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak - Jagodics - Mészáros K., Kovács L. (Németh, 85.), Rácz B. (Kiss, 80.), Halmosi (Jancsó, 64.) - Ramos

Az alsóházi csata első félórájában változatos mezőnyjáték zajlott a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben, majd a 41 éves Királynak akadt többször is védenivalója. 

Szünet után Dombó hárított bravúrral, majd egy formás támadás végén góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye. A Haladás rákapcsolt, és bő negyedóra elteltével kiegyenlített. Felpörgött a mérkőzés, hamarosan ismét a mezőkövesdiek vezettek, akik a meccs képe alapján végül megérdemelten szerezték meg egymás után második győzelmüket, és immáron hét bajnoki óta veretlenek.

Videoton FC–Diósgyőri VTK 4–1 (2–0)
Felcsút, 2107 v.: Vad II
gólszerzők: Lazovic (21., 26.), S. Scepovic (58.), Nego (92.), illetve Óvári (78.)
sárga lap: Nikolov (24.), Pátkai (47.), Lazovic (67.), Fiola (75.), illetve Nagy T. (73.), Ioannidis (82.)
    
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov (Réti 93.), Hadzic, Pátkai - Lazovic (Kovács I. 81.) - S. Scepovic, M. Scepovic (Vinícius 88.)
    
DVTK: Antal - Nagy T., Karan (Szarka Á. 46.), Tamás M., Sesztakov - Vela (Tóth B. 68.), Hasani, Busai (Joannidisz, a szünetben), Óvári - Ugrai, Bacsa

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó első negyedórája. A fölénybe kerülő Videoton Lazovic találatával megszerezte a vezetést, majd a szerb csatár néhány perc múlva duplázott.

Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a Diósgyőr, de a hazaiak lőttek újabb gólt. A vendégek nem adták fel és ugyan Joannidisz kihagyott egy büntetőt, de Óvári pár perccel később szépíteni tudott. A végeredményt Nego állította be.

 

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Debreceni VSC–Újpest FC 1–2
Vasas–Budapest Honvéd 2–1
Paksi FC–Puskás Akadémia 3–1
Ferencváros–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5–0
Mezőkövesd Zsóry FC–Swietelsky Haladás 2–1
Videoton FC–Diósgyőri VTK 4–1

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS