OTP Bank Liga: menetel a Honvéd, Bódoggal veretlen a DVTK

2017. április. 09., 21:22   |    

OTP Bank Liga: menetel a Honvéd, Bódoggal veretlen a DVTK

Az Újpest pályaválasztóként a legutóbbi tíz meccséből csupán egyet nyert meg, hétszer döntetlent játszott. Először fordult elő az idényben, hogy Videoton-játékos nem szerzett gólt hazai bajnokin. A Bp. Honvéd a legutóbbi tizenkét bajnokiján kilencszer győzött, míg Thomas Doll együttese a legutóbbi tizenegy hazai bajnokijából csak négyet nyert meg. A 25. forduló érdekességei.

ÚJPEST FC–PAKSI FC 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Heris (65.), illetve Bartha (24., 11-esből)
– Miután a Videoton kikapott, a döntetlennel a Paks maradt a tavasz egyetlen veretlen csapata az OTP Bank Ligában. Csertői Aurél együttese november 26. óta, immár nyolc bajnokin nem talált legyőzőre.
– A zöld-fehérek az Újpest vendégeként kilenc mérkőzésből csak egyen kaptak ki.
– Bartha László a hetedik gólját szerezte a bajnoki idényben, de az elsőt büntetőből. Újpesten másodszor lőtt gólt a liláknak, először 2010. október 31-én.
– Jonathan Heris 2015. május 23. óta először szerzett gólt az NB I-ben.
– A Paks és az Újpest egyaránt tizenegyedszer játszott döntetlent, ezzel rekorderek az idényben.
– Az Újpest pályaválasztóként a legutóbbi tíz meccséből csupán egyet nyert meg, hétszer döntetlent játszott. A Megyeri útra történt visszaköltözése óta három mérkőzésen két gólt és egyben két pontot szerzett.
– Nebojsa Vignjevics együttese tavasszal eddig öt pontot gyűjtött, ezzel csak a 2017-es eredmények alapján a tizedik helyen állna, a Mezőkövesd és a Diósgyőr előtt. A Paks második lenne.

VIDEOTON FC–VASAS FC 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Burmeister (45. - öngól), illetve Remili (6.), Murka (90+3.)
– A Videoton november 19. óta először szenvedett bajnoki vereséget. Pályaválasztóként legutóbb éppen a Vasastól kapott ki, július 31-én.
– Most először fordult elő az idényben, hogy Videoton-játékos nem szerzett gólt hazai bajnokin, ugyanakkor a legutóbbi két felcsúti bajnokin esett három hazai találatból kettő öngól volt.
– Az OTP Bank Liga legjobbjai közé tartozó Lazovics és Scsepovics a legutóbbi három fordulóban nem szereztek gólt. Lazovics alighanem a következőben sem fog, mert piros lapot kapott. Éppen úgy, mint a Vasasból Hangya (szintén 78. perc), és James Majrekar (82.)
– A Videoton a tavaszi eredmények alapján a harmadik, a Vasas a nyolcadik lenne a bajnokságban.
– Felix Burmeister egymást követő két fordulóban is öngólt vétett.
– A Vasas három elveszített bajnoki után győzött ismét. Ugyanakkor a legutóbbi három idegenbeli bajnokijából kettőt megnyert.
– Remili Mohamed október 29. óta először szerzett bajnoki gólt, akkor is a Videoton kapuját vette be. Murka Benedek a második gólját lőtte az élvonalban, mindkettővel 2-1-es idegenbeli győzelemhez segítette a csapatát. Az elsőt a DVSC ellen szerezte, október 22-én.

DEBRECENI VSC–GYIRMÓT FC 2–1 (0–1)
Gólszerzők: Brkovics (62.), Mészáros N. (91.), illetve Simon A. (8.)
– A Debreceni VSC a legutóbbi négy bajnoki meccséből hármat megnyert. Ilyenre tavaly április óta nem volt példa.
– A Loki tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, miután négy perccel a gólja után Brkovics megkapta a második sárga lapját.
– Dusan Brkovics 2015. december 2. óta először szerzett bajnoki gólt. Így már biztosan nem múlik el a negyedik magyarországi idénye sem szerzett gól nélkül.
– Az utolsó pillanatokban emberhátrányban a kapuba találó Mészáros Norbert 2013. május 17. óta először szerzett bajnoki gólt. Az új Nagyerdei Stadionban ez volt az első bajnoki gólja!
– Simon András egymást követő második bajnoki meccsén szerzett gólt. Erre a Gyirmót élvonalbeli történetében még senki nem volt képes! – A Gyirmót 2017-ben először veszített idegenbeli bajnoki mérkőzésen. Azon a két meccsen, amelyen két gólt kapott.
– Az újonc sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, ez nagy javulás az őszhöz képest, amikor kettő volt a rekord.

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 2–0 (2–0)
Gólszerzők: Torghelle (37.), Baki (42.)
– Az MTK továbbra is tartja a matematikai sort: tavasszal vereséget győzelem, győzelmet vereség követ.
– A kék-fehérek először szereztek két gólt az új Hidegkuti Nándor Stadionban.
– Tamási Zsolt együttese október 22., a visszaköltözés óta (akkor 1-0-ra verte a Gyirmótot) mindössze másodszor maradt kapott gól nélkül.
– Torghelle Sándor nyolcat szerzett az MTK eddigi húsz bajnoki góljából a 2016–2017-es szezonban.
– Baki Ákos mindkét eddigi élvonalbeli gólja kapott gól nélkül megnyert hazai bajnokin született. Az elsőt tavaly április 12-én a Paksnak lőtte.
– Tomiszlav Sziviccsel a Mezőkövesd megnyerte az első, a Diósgyőr elleni tavaszi bajnokiját, de azóta öt találkozón csupán egy pontot szerzett.
– A Mezőkövesd a legutóbbi négy hazai bajnokiján szerzett pont nélkül maradt.

SWIETELSKY HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD 0–1 (0–0)
Gólszerző: Eppel (88.)
– A Haladás elveszítette mindkét, fővárosi csapat ellen vívott hazai bajnokiját, amit eddig idén vívott. Az Újpest is nyert Sopronban.
– Mészöly Géza csapata pályaválasztóként három, vendégként hat pontot szerzett eddig tavasszal. Négy budapesti ellenfelével szemben három pontot szerzett, kilencet veszített.
– A Haladás az idényben ötödször, 2017-ben másodszor maradt szerzett gól nélkül.
– Eppel Márton az eddigi hat tavaszi bajnokiból négyen szerzett gólt. Csak a Videoton és az Újpest ellen nem. Tizenegy gólnál tart, annyinál, amennyit az előző három idényben összesen szerzett az élvonalban.
– A Bp. Honvéd a legutóbbi tizenkét bajnokijából kilencet megnyert, az idény eddig eltelt szakaszának második felének kiemelkedően a legsikeresebb csapat.
– Marco Rossi együttese a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csupán a Videoton ellenit veszítette el.
– A kispestiek ezt megelőzően majdnem napra pontosan két éve, 2015. április ötödikén nyertek idegenben a Haladás ellen, akkor még Szombathelyen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Varga R. (77.), illetve Tamás M. (45+1.)
– A két csapat másfél héten belül harmadszor találkozott egymással, az elsőn a Ferencváros nyert, a másik kettő döntetlent hozott.
– A Diósgyőr mind a két, a Groupama Arénában játszott idei mérkőzésén vezetett, de nyerni nem tudott.
– Bódog Tamás eddig két bajnoki találkozón irányította a DVTK-t, a mérlege egy győzelem, egy döntetlen.
– A Ferencváros a hat eddigi 2017-es bajnokijából csupán kettőt nyert meg, három döntetlen mellett a Honvédtól kikapott.
– A két csapat legutóbbi ferencvárosi bajnoki mérkőzése (6-2 a zöld-fehéreknek) óta Thomas Doll együttese tizenegy hazai bajnokijából csak négyet nyert meg. Csupán kétszer úszta meg kapott gól nélkül.
– Varga Roland az első gólját érte el a bajnoki idényben, legutóbb a tavaly áprilisi derbin, az Újpest ellen volt eredményes.
– Tamás Márk az eddigi három élvonalbeli gólja közül kettőt a mostani szezonban, a Groupama Arénában, a Ferencvárosnak

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magyar Kupa: Előnyt szerzett a Honvéd, a Ferencváros és a Vidi
Bajnokságok / Kupák
A bajnokesélyeseknél is jobb formában a DVTK és a Kisvárda
Bajnokságok / Kupák
NB II: Győztek a dobogós csapatok

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol