OTP Bank Liga: mindkét végen nagy csaták várhatóak

2014. február. 27., 11:04   |    

OTP Bank Liga: mindkét végen nagy csaták várhatóak

Az OTP Bank Liga tavasznyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia fogadja a Paks csapatát, ezt követően több rangadó is szerepel a hétvége programjában: a Budapest Honvéd az Újpestet fogadja, a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára az ETO, a DVSC Diósgyőrbe megy.

PUSKÁS AKADÉMIA FC-MVM PAKS
(Február 28., 19:00)

A tavaszi szezon első mérkőzését otthon játssza a Puskás Akadémia. Az őszi szezon után a kieső zóna fölött, a tizennegyedik helyen áll a felcsúti székhelyű, de mérkőzéseit egyelőre a székesfehérvári Sóstói Stadionban játszó együttes, de közel sincs biztonságban, az alsó régióban meglehetősen szoros a mezőny. A tizenötödik, már kieső helyen álló MTK Budapestnek tizenöt pontja van, ennél az akadémisták két egységgel gyűjtöttek többet, de a középmezőny is látótávolságon belül van, a tizenkettedik Kecskemétnek huszonegy pontja van, ezért nyílt küzdelemre van kilátás az alsóházban. Lencse László, a Puskás Akadémia csatára eredményes őszt produkált, kilenc gólt szerzett és jó erőben várja a bajnokság rajtját.

-Erősítettünk a télen, elsősorban Tóth Balázs és Vaskó Tamás megszerzésével. Nagy csalódás lenne, ha a kiesésért harcolnánk, mindenféleképpen feljebb szeretnénk végezni a bajnokság végén, a középmezőnyt célozzuk meg. Én még akkor is csalódott lennék, ha maradnánk a tizennegyedik helyen, a kiesésre gondolni sem akarok- mondta Lencse László az mlsz.hu-nak.

A PAFC rangadóval kezd, hiszen a szintén 17 pontos MVM Paks is az alsóházból próbál feljebb kapaszkodni, a hazaiak esetleges győzelmükkel egy helyet biztosan előrelépnének a tabellán. A tolnaiaknál is változott a szakmai stáb összetétele, a Győrbe távozó Horváth Ferenc helyét Csertői Aurél vette át a kispadon.

BUDAPEST HONVÉD FC-ÚJPEST FC
(Március 1., 14:00)

Az első idei fordulóban fővárosi derbit is rendeznek, az Újpest a Honvéd otthonába látogat. A hazaiak a kilencedik, a lila-fehérek a tizedik helyen zárták az őszt, mindkét csapat jóval merészebb álmokat szövöget, és szeretne a dobogó közelébe jutni.

- Egyből rangadóval kezdjük a bajnokságot, a Honvéd elleni meccs egyértelműen kiérdemli ezt a jelzőt. Nincs könnyű dolgunk, szerintem abszolút háromesélyes a mérkőzés. Úgy érzem nagyon jót tett az edzőváltás a csapatnak, Nebojsa Vignjeviccsel a célunk a hatodik hely megszerzése - mondta Simon Krisztián, aki sérülése miatt csak a lelátóról szurkolhat a társaknak.

-Nagyon rossz érzés, hogy pont a válogatott mérkőzése, valamint a nyitó meccsünk előtt sérültem meg. Részt vettem az eddigi válogatott összetartásokon, minden remekül alakult, nagy pech, hogy éppen a rajt előtt sérültem meg. Remélem, mihamarabb felépülök és tovább folytathatom a megkezdett utamat- tette hozzá Simon Krisztián.

Decemberben a Honvéd az utolsó három őszi mérkőzésén egy pontot szerzett, a nyitó mérkőzésen ennél pontosan háromszor többet terveznek a kispestiek.

- Mindenki, aki pályára lép a csapatunkban nyerni akar hétvégén, s ha olyan tavaszt sikerül produkálnunk, mint tavaly, akár a dobogó is elérhető- mondta Kemenes Szabolcs, a Honvéd kapusa az mlsz.hu-nak.-Jól sikerült a felkészülésünk, együtt maradt a csapat, nem történt nagy mozgás a keretben. Új edzője van az ellenfelünknek, ezért is nagyon kíváncsi vagyok, milyen játékot fognak játszani és hogyan sikerült a felkészülésük. Jó hangulatú, küzdelmes mérkőzésre számítok.

DSC_1941|A Újpest kizárólag légiósokkal erősített télen

SZOMBATHELYI HALADÁS-MTK BUDAPEST
(Március 1., 16:00)

A Haladás a hatodik helyen zárta az őszi szezont, és a téli szünetben tovább erősítette keretét, Dvorschák Gábor a védelembe, Hrepka Ádám a támadósorba érkezett.

- A Vass Ádámmal és Rodenbücher Istvánnal télen megerősített MTK biztosan nehéz ellenfél lesz, nekünk azonban senkitől sem kell félnünk, ezt már bebizonyítottuk a tavaszi szezon során - kezdte Halmosi Péter a Haladás 35-szörös válogatott játékosa. -Az MTK ellen általában jól jön ki a lépés, igazi mumusai vagyunk a kék-fehéreknek, remélem, ezt szombaton, a meccs után is elmondhatjuk majd. A bajnokságban a hatodik hely alá nem szeretnénk kerülni a tavaszi szezonban.

Az MTK meglepetésre kieső helyen telelt, a balul sikerült ősz után lendületes szezonkezdetben reménykednek a kék-fehérek, máskülönben nagyon nehéz lehet a bajnokság hajrája.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC- LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Március 1., 16:00)

A Kaposvárnál zajlottak a leglátványosabb változások télen. Új a vezetőedző (Selymes Tibor), és kicserélődött a fél keret, de kérdés, hogy az új játékosoknak volt-e idejük arra, hogy megismerjék egymást, és összeszokott csapatként kezdjék meg a szezont. A 9 pontos Rákóczi lemaradása tetemesnek mondható a középmezőnyhöz képest, ezért minden összecsapás kiemelt fontosságú, aligha férnek bele pontvesztések a tabella második felében álló csapatokkal szemben. A pápaiak nagyszerű eredményeket értek el a téli felkészülés során, ráadásul biztos távolból figyelhetik a kiesés elkerüléséért vívott harcot.

PMFC-MATIAS-VIDEOTON FC
(Március 1., 18:00)

A pécsi csapat köztudottan nehéz helyzetben várja a tavaszi fordulót, azonban a mecsekieknek sikerült egyben tartaniuk a keretet, egy-két távozón kívül nem történt nagyobb játékosmozgás a csapatnál. A legnagyobb hiányzójuk Miroslav Grumics lehet, aki a jövőben a DVTK-t erősíti, míg Eke Uzoma távozásával is kulcsembert veszített el a csapat.

A Videoton FC célja egyértelmű: megszerezni a bajnoki címet, minden más eredmény már csalódás lenne az idény végén. Az őszi hajrá balul sült el a csapatnak, a téli felkészülésről azonban egyöntetű vélemény, hogy kiválóan sikerült, mindenki kirobbanó erőben várja a rajtot.

-A spanyolországi edzőtáborban kemény munkát végeztünk, úgy érzem, hogy ennek meglesz az eredménye az elkövetkezendő időszakban. A Ligakupában jól hangoltunk a bajnoki mérkőzésre, tegnap legyőztük a Kaposvár együttesét 3-0-ra, így karnyújtásnyira kerültünk a továbbjutástól - mondta Gyurcsó Ádám. -A pécsiek jelenlegi nehéz helyzetükben is összetartanak, megverték edzőmérkőzésen a Ferencvárost, ez is azt mutatja, hogy nem szabad lebecsülnünk őket. Kevés a lemaradásunk a Debrecen mögött, célunk egyértelműen a hátrány ledolgozása és az első hely megszerzése.

_1RB2307|A Vidinél kizárólag a bajnoki cím megszerzését tartanák sikernek a bajnokság végén

MEZÖKÖVESD-ZSÓRY-KTE PHOENIX-MECANO
(Március 1., 20:00)

A kövesdiek az ősz végére megtáltosodtak, simán verték a bajnok Győrt, legyőzték az MTK-t és döntetleneztek a Debrecennel. A remek hajrával elkerültek a kieső zónából, de nem dőlhetnek hátra, továbbra is érintettek a bennmaradásért vívott harcban. Véber György együttese jól erősített a télen, és ha szombaton legyőzi a Kecskemétet, meg is előzi riválisát a tabellán. A KTE sem lehet nyugodt, ha beragad a rajtnál, könnyen bajba kerülhet a hajrá előtt.

FERENCVÁROSI TC-GYŐRI ETO FC
(Március 2., 16:30)

A Ferencvárosnál Thomas Doll személyében jó nevű vezetőedző vette át a csapat irányítását. A bajnoki cím jelenleg nem tűnik reális célnak (10 pont a lemaradás a DVSC-hez képest), a dobogó alsó foka azonban csupán három pontra van az együttestől.

-Bizakodóak vagyunk a tavaszi szezonnal kapcsolatban, és nagyon várjuk már a rajtot. Örülök, hogy sikerült télen megerősíteni a keretet, de nehéz kezdés vár ránk, a címvédő ellen kezdjük a szezont, utána megyünk az MTK-hoz, majd a Debrecent fogadjuk. Azz ETO ellen hazai pályán nyernünk kell. A bajnoki címről felesleges még beszélni, tizenhárom forduló van a végéig, nagy a lemaradásunk, de a dobogóra odaérhetünk. Számomra nagyon pozitív Doll edző hozzáállása, hozta magával a nyugati profizmust, változatos edzéseket tart és a korábbinál több labdás gyakorlást vezényel- mondta Gyömbér Gábor a Ferencváros játékosa.

Az ETO jelenleg a harmadik a tabellán, innen akár a bajnoki címvédés is elérhető lehet. A szünetben Pintér Attila helyét Horváth Ferenc vette át, együtt maradt a keret, úgy tűnik, nincs akadálya a sikeres tavasznak.

DSC_2305|A Fradinál a dobogó elérése a kitűzött cél tavaszra

DVTK-DVSC-TEVA
(Március 2., 16:30)

A Ligakupában góllal visszatérő Bódi Ádám szerint az új debreceni stadion pluszt erőt adhat a csapatnak a hajrára, még akkor is, ha csak a szezon hajrájában vehetik birtokba az együttes.

- Ha megnyernénk a keleti rangadót, az nagy lökést adhatnak a csapatnak a folytatásra, majd a hajrában az új stadion biztosíthatja a lendületet. Legutóbb 3-3-as döntetlent játszottunk a DVTK-val, akkor 3-1-ről veszítettünk két pontot, reméljük ezúttal mindhárom pont a miénk lesz. A bajnokság megnyerése az új stadionban álomszerű lenne, és óriási motivációt ad a csapatunknak- mondta Bódi Ádám.

Kádár Tamás, a DVTK válogatott védője úgy véli, hogy az aranyéremért sem csak egy-két csapat lehet versenyben, de a nemzetközi kupaszereplésben még kimondottan sokan reménykedhetnek, köztük a Diósgyőr is.

-Úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság nem dőlt még el, több csapat is esélyes az aranyéremre. A Debrecen kiemelkedik a hazai mezőnyből, jó játékosaik vannak, több éve együtt játszik a keret, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Sikeres felkészülésen vagyunk túl, megvan a szükséges önbizalma a csapatunknak, tehát nincs félnivalónk a Lokitól sem. Mindig más célokért küzdünk, ezúttal a nemzetközi kupaszereplésre hajtunk. Jobbak vagyunk, mint egy éve, úgy érzem, hogy reális esélyünk lehet célunk elérésére- mondta Kádár Tamás.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS