OTP Bank Liga: Mintha lenne alsó- és felsőház

2018. április. 20., 12:58   |    

OTP Bank Liga: Mintha lenne alsó- és felsőház

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 27. fordulóját. A mezőny első fele, az első hat helyezett éppen úgy egymás között játszik, mint a mezőny második fele, a hetediktől a tizenkettedik helyig álló csapatok.

BP. HONVÉD–ÚJPEST FC
(Kispest, Bozsik Stadion, 17.00)
A negyedik helyen álló Újpest egy ponttal és egy hellyel megelőzi vendéglátóját. Érdekes, hogy 2011 májusa, a lila-fehérek emlékezetes 4-1-es győzelme óta a két csapat 16 egymás elleni bajnokijából mindössze hármon született vendéggyőzelem. Nebojsa Vignjevics együttese legutóbb 2015. november 21-én győzött Kispesten, a góljait Hazard és Diagne szerezte. A Honvéd sorozatban elért három győzelem után a legutóbbi hazai meccsén 4-1-re kikapott a Videotontól. Pályaválasztóként július 29. óta nem játszott döntetlent a bajnokságban, azóta öt győzelem és öt vereség a mérlege. Az Újpest a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából csak a DVSC ellen győzött.



VASAS FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
Az utolsó előtti helyezett vendégeskedik a sereghajtónál, a két csapat között egyetlen pont a különbség a Mezőkövesd javára. A borsodiak tavasszal jártak már a Megyeri úton, akkor legyőzték az Újpestet. Jó sorozatuk után a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek, a Paks, a Ferencváros és a Videoton ellen. Vendégként legutóbb kikaptak a Groupama Arénában, de előtte négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtöttek. A Vasas négy forduló óta nyeretlen, a legutóbbi két találkozóját elveszítette. Pályaválasztóként a legutóbbi hét mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett, de 2018-ban jobb a mérlege, három mérkőzésen négy pont.A két csapat mind a három 2017-es, egymás elleni bajnoki mérkőzése döntetlent hozott.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 17.00)
A listavezető hazai mérlege kiváló az elmúlt hónapokban, a legutóbbi tíz mérkőzését mind megnyerte, ezek közül csupán az Újpest elleni derbin nem szerzett legalább két gólt.Immár ismét öt forduló óta veretlen, de nagy a kontraszt a hazai és az idegenbeli pontgyűjtése között. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a Paks a legutóbbi két alkalommal nem kapott ki a Groupama Arénában, tavaly augusztus 12-én 1-1-re végzett, 2016. november 5-én pedig nyert 2-1-re. Csertői Aurél csapata a legutóbbi két bajnoki fordulóban pont nélkül maradt, így visszacsúszott a tabellán a hatodik helyre. Ugyanakkor 2018-ban nem szenvedett még vereséget az OTP Bank Ligában vendégként.



DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Mezőkövesd, 17.00)
A Diósgyőr a nyolcadik, a Puskás Akadémia a kilencedik helyen áll a tabellán, egyaránt harminc ponttal. A borsodiak várhatóan utoljára játszanak pályaválasztóként „albérletben”, május 5-én, a megyei rangadón, már új otthonukban fogadják a Mezőkövesdet. Bódog Tamás csapata már találkozott a Puskás Akadémiával 2018 tavaszán, ráadásul kétszer is, a Magyar Kupában. Felcsúton nyert, ellenben a mezőkövesdi visszavágót elveszítette, s így elbúcsúzott a sorozattól. Pintér Attila legénysége a kupatalálkozókat is beszámítva immár öt mérkőzés óta veretlen, szerdán a DVSC kiütésével nagyon közel került ahhoz, hogy története során először a Magyar Kupa döntőjében szerepelhessen. Vendégként a legutóbbi két tétmérkőzését megnyerte, ezekből az egyik a DVTK elleni 3-0-s siker volt.



SWIETELSKY HALADÁS–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Szombathely, 17.00)
A Haladás a hetedik, a Balmazújváros a tizedik helyen áll a táblázaton, de mindössze három pont a különbség közöttük. A szombathelyiek az új stadion átadása után először „csak” hazai pályán remekeltek (az első három találkozót megnyerték, a negyediken döntetlent játszottak), majd a rossz idegenbeli mérlegen alaposat javítva a legutóbbi két alkalommal nyertek vendégként. A Balmazújváros legutóbb, a Diósgyőr ellen lezárta nyeretlenségi sorozatát, de februári, debreceni győzelem óta vendégként mindhárom meccsét elveszítette, méghozzá szerzett gól nélkül. A két csapat eddigi két egymás elleni, élvonalbeli bajnoki mérkőzésén (természetesen 2017 őszén) mindig a hazai csapat győzött, a Haladás augusztus 12-én még Sopronban nyert.



VIDEOTON FC–DEBRECENI VSC
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)
A tabella második helyezettje találkozik a harmadikkal, igaz, a két együttes között 18 pont a különbség. A Videoton pályaválasztóként a legutóbbi hét bajnokiját megnyerte, 2016. július 31. óta mindössze egyszer, tavaly április 8-án a Vasastól kapott ki. 2018-ban még nem veszített bajnoki mérkőzést. A DVSC a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott otthon a Ferencvárossal, de aztán szerdán, éppen a Pancho Arénában, súlyos vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától a Magyar Kupa elődöntőjében. Az OTP Bank Ligában a Videoton elleni, augusztus mérkőzés óta vendégként csak kétszer, a Ferencvárostól és a Diósgyőrtől kapott ki. A Loki 2014. októberében nyert legutóbb bajnoki mérkőzést a Videoton vendégeként.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS