OTP Bank Liga: Nem volt nyertes a szombati játéknapon

2022. február. 26., 21:48   |    

OTP Bank Liga: Nem volt nyertes a szombati játéknapon

Három döntetlent hozott az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapja, az éllovas Ferencváros nem tudta otthon legyőzni a Gyirmót FC Győrt. A Kisvárda és a Puskás Akadémia idegenben ért el döntetlent.

ZTE FC-Kisvárda Master Good 0-0
ZTE: Demjén - Lesjak, Kálnoki Kis, Szerafimov, Bedi - Halilovic, Sankovic - Ubochioma (Milovanovikj, 72.), Spoljaric, Tajti (Fehér B., 90.) - Koszta (Gergényi, 83.)
Kisvárda: Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov (Zilcic, 82.) - Asani (Peteleu, 75.), Ötvös, Camaj - Mesanovic (Gosztonyi, 90.)

Az első félidőben alacsony színvonalú játékot láthatott a közönség, a Kisvárda inkább kontrákra rendezkedett be, de a ZTE sem adta fel annyira az állásait, hogy riválisa ebből igazán veszélyes tudjon lenni. Éppen ezért a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, nagy helyzetet gyakorlatilag egyik csapat sem dolgozott ki. Nem sokkal a fordulást követően a találkozó első, majd második nagy lehetősége a vendégek előtt adódott, ezek kimaradtak. A ZTE-nek majdnem 80 perc kellett az első nagy helyzetéhez, de a lecsorgó labdát a csereként pályára lépő Milovanovikj a lelátóra lőtte. A hajrában a ZTE volt aktívabb, a vendégek viszont magabiztosan őrizték a döntetlent, amellyel úgy tűnt, elégedettek ezen a délutánon.

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 0-0
Budapest Honvéd: Szappanos - Doka, Batik, Baráth, Tamás K. - Pantelic (Hidi, a szünetben), Kadiri - Nagy D. (Jónsson, 95.), Drazic (Zsótér, a szünetben), Gale (Bőle, 60.) - Lukic (Traore, 70.)
Puskás Akadémia: Markek - Favorov, Spandler, Stronati, Szolnoki - Van Nieff - Slagvee (Komáromi, 68.), Plsek (Urblik, 76.), Corbu (Gera, 76.), Nagy Zs. - Skribek (Kozák, 68.)
 
Miután mindkét fél intenzív letámadással kezdett, küzdelmes, jó tempójú mezőnyjáték alakult ki, amelyben a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. A félidő derekán aztán Markek, majd a szünet előtti végjátékban Szappanos avatkozott bravúrral játékba, így nem változott az eredmény. A pihenő után is megmaradt az intenzitás, idővel pedig a cserékkel felfrissített kispestiek vették át az irányítást, és kerültek lőtávolon belülre, de csak meg nem adott gólig jutottak. A hajrában a taktikai szabálytalanságok sorát elkövető felcsútiak teljesen beszorultak a térfelükre, de mivel hiba nélkül zártak, megúszták kapott gól nélkül. A legutóbbi három fordulót tekintve a Budapest Honvéd veretlen, a Puskás Akadémia nyeretlen maradt, ebben az időszakban a kispestiek öt, a felcsútiak egy ponthoz jutottak.

Ferencvárosi TC-Gyirmót FC Győr 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bassey (42.), illetve Klimovic (26.)
Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 69.), Blazic, Kovacevic, Civic - Laidouni, Nguen - Auzqui (Marquinhos, 64.), Zachariassen, Mak (Boli, 64.) - Bassey (Marin, 86.)
Gyirmót: Rusák - Szegi, Csörgő, Hajdú (Széles, 45+2.), Zeke - Vass Á. - Hasani (van Kessel, 83.), Klimovic, Nagy P. (Medgyes Z., 71.), Cvetanoski (Radics, 71.) - Varga B. (Simon A., 83.)

A Ferencváros a 8. percben már kétgólos előnyben lehetett volna, de a 41. másodpercben Zachariassen, majd kevéssel később Bassey hagyott ki ziccert. A folytatásban a hazaiak akarata érvényesült, lassan szőtték azonban a támadásaikat, melyekben nem volt veszély. Utóbbi a Gyirmótra is igaz volt, mégis vezetést szerzett a 26. percben: Zeke beadását Klimovic úgy fejelte kapuba, hogy a labda Mak testét is érintette. A Ferencvárosnak pár perc kellett, amíg rendezte sorait, a szünet előtti hajrában viszont fokozta a tempót, és Rusák ütemtelen kifutását kihasználva Bassey fejesével egyenlített. A gyirmóti kapus ráadásul ütközött védőjével, Hajdúval, akit agyrázkódás gyanúja miatt le is kellett cserélni. A szünet után azonnal támadólag lépett fel a vendéglátó, lehetőségeket is kialakított, de a befejezésekkel továbbra is hadilábon állt. A hazai játékosok ígéretes lövőhelyzetekből sokszor még a kaput sem találták el. Idővel aztán alábbhagyott a lendületük, játékuk kiismerhető és lekövethető lett. Ez kedvezett a hajrában teljesen beszorult gyirmótiaknak, akiknek a lelkesedése pontot ért. Sztanyiszlav Csercseszov irányításával a hatodik bajnoki mérkőzését játszotta a Ferencváros, két-két győzelem és vereség mellett másodszor ért el döntetlent. A Gyirmót négy vereség után először szerzett pontot a Ferencváros ellen az élvonalban, ráadásul a szezonban budapesti fellépésein továbbra is veretlen: három győzelem után (Újpest, MTK, Honvéd) először játszott döntetlent.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS