OTP Bank Liga: Nincs már hibátlan és pont nélküli csapat sem

2018. augusztus. 18., 21:51   |    

OTP Bank Liga: Nincs már hibátlan és pont nélküli csapat sem

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 1-1-re végzett a Pakssal, a Honvéd pedig 3-0-ra kikapott a MOL Vidi FC-től.

Ferencváros-Paksi FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Petrjak (3.), illetve Hahn (45+2.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Botka, Blazic, Heister - Leandro (Sigér, 80.), Spirovski (Bőle, 59.), Gorriaran - Varga R., Lanzafame, Petrjak (Finnbogason, 70.)
Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Papp - Bertus, Haraszti (Kővári, 88.), Kecskés, Bartha (Vági, 92.) - Hahn (Simon A., 80.)

A házigazda a harmadik perc elején megszerezte a vezetést - Ivan Petrjak volt eredményes -, majd visszafogott tempó mellett megelégedett azzal, hogy az ellenfél térfelén járatta a labdát. A Paks hiába került hátrányba, a védekezésre koncentrált, támadásokat nem tudott vezetni. A félidő derekán Petrjak a kapufát találta el, majd később Botka lövését hárította Nagy bravúrral, ám a két hazai lehetőségtől eltekintve a kapuk nem forogtak veszélyben. A szünetre mégis váratlanul egyenlő állással vonulhattak a csapatok, mert Bertus remek beadását - a ferencvárosi védelem asszisztálása mellett - Hahn a kapuba fejelte. A második félidő elején még mindig érződött a hazaiak játékán a bekapott gól, eltelt 15 perc, amíg beszorították a vendégeket. A Paks azonban állta a rohamokat, fegyelmezetten védekezett, és kisebb megingásoktól eltekintve nem engedte kapuja közelébe az ellenfelet. A ferencvárosi szurkolók több alkalommal ütemesen kritizálták kedvenceiket, akik a hajrához érve egyre nagyobb elszántsággal rohamoztak, a győztes gólt azonban nem sikerült megszerezniük. Sőt, majdnem kikaptak: a 85. percben Haraszti ziccerben a keresztlécet találta el. A Ferencváros a hazai pontvadászatban immár 17 összecsapás óta veretlen, a Groupama Arénában pedig 2017 tavaszán kapott ki legutóbb, azóta 23 találkozón nem talált legyőzőre. A népligeti együttes azonban 2016 áprilisa óta képtelen legyőzni pályaválasztóként a Paksot: egy vereség mellett a legutóbbi három hazai bajnoki találkozón döntetlent játszott vele. Csertői Aurél együttese viszont változatlanul nyeretlen a szezonban: két vereség mellett harmadszor ért el döntetlent.

Budapest Honvéd-MOL Vidi FC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Kovács I. (26.), Huszti (39.), A. Hadzic (51.)
Kiállítva: Batik (37.)
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Baráth, Skvorc - Heffler, Vadócz, Gazdag (Lukács, a szünetben), Nagy G., Uzoma (Kukoc, 37.) - Holender, Danilo (Májer, 77.)
MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász (Fiola, 54.), Vinícius, Stopira - Nikolov, A. Hadzic, Pátkai - Huszti - Kovács I. (Berecz, 70.), Lazovic (Sós, 78.)

A kispestiek otthonuk, a Bozsik Stadion újjáépítése miatt most először fogadták soros ellenfelüket az MTK-pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Honvéd kezdte lendületesebben a mérkőzést, mégis a Vidi FC előtt adódott igazi gólszerzési lehetőség, de Huszti Szabolcs kihagyta a megítélt büntetőt. Nem sokkal később Kovács István jóvoltából mégis megszerezték a vezetést a vendégek. A kapott gól ellenére a kispestiek irányították a játékot, de egy téves játékvezetői ítélettel megakasztott támadásuk után indított gyönyörű ellenakció végén Huszti kijavította hibáját, s megduplázta a fehérváriak előnyét. Ezt követően még reménytelenebb helyzetbe került a Honvéd, ugyanis utánrúgásért Batik Bencét második sárga lappal kiállította a játékvezető. Innentől a Vidi FC kézben tartotta a találkozót a szünetig. A folytatásra sem változott a játék képe: az emberhátrányban lévő fővárosiak mentek előre, a Vidi FC viszont sokkal pontosabb volt, és a harmadik góllal végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő negyven percben komoly tétje nem maradt a meccsnek, mégis mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, egyszer például Lazovic a kapufára fejelte a labdát, míg a Vidi FC védelme egy ízben a gólvonalról mentett, de több találat már nem született. A Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójára készülő székesfehérváriak továbbra is veretlenek ebben az idényben, szerdán az AEK Athént látják vendégül a Groupama Arénában.

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Zsótér (89.), illetve Szalai (4.)
Kiállíva: Szeles (45.)
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Balázs B. (Tischler, a szünetben) - Sankovic (Beridze, 68.), A. Diallo (Onovo, 68.) - Nwobodo, Zsótér, Burekovic - Novothny
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Pillár, Silye, Szalai, Vadnai - Cseri (Mevongou, 93.), Szeles, Meshi, Tóth B. (Katanec, 85.) - Vajda, Drazic (Koszta, 90.)

Szalai találatával már a negyedik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, amely a folytatásban védekezni kényszerült ugyan, de mivel az újpesti támadásokban nem volt átütőerő, Dombónak nem akadt sok dolga. A szünet előtti hajrában Szeles két szabálytalanságára is sárga lapot kapott, így létszámban megfogyatkoztak a mezőkövesdiek, akik Kuttor Attilát is elveszítették, mert Pintér Csaba játékvezető a lelátóra küldte a reklamáló vezetőedzőt. A második félidőben szerkezetet váltott az Újpest - Novothny mellé ékpárnak érkezett a hozzá hasonlóan erős fizikumú Tischler -, amely mezőnyfölénye ellenére kapura továbbra sem sok veszélyt jelentett. A vendégcsapat egy kontrát leszámítva meg sem próbálkozott a támadásokkal, kizárólag egygólos előnyét őrizte. A 89. percig sikerrel: akkor azonban Zsótér egyenlített. Az Újpest és a Mezőkövesd kilencedszer mérkőzött meg egymással, a hazai csapat továbbra is csak egyszer nyert: még az első találkozón 2013-ban a lila-fehérek 6-1-re. Azóta a további hat vendéggyőzelem mellett másodszor végeztek döntetlenre. Ez a találkozó volt a Mezőkövesd századik fellépése az élvonalban.

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tóth B. (36.)
Kiállítva: Grumic (69.)
Diósgyőri VTK: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. - Tóth B., Tajti, Hasani (Lipták, 81.) - Vernes (Joannidisz, 67.), Mihajlovic (Bacsa, 50.), Forgács
Szombathelyi Haladás: Király - Schimmer (Halmosi, 73.), Tamás L., Kolcak, Bosnjak - Grumic, Habovda - Mészáros, Kovács L. (Bamgboye, 59.), Németh M. - Rabusic (Rácz, 79.)

Az első negyedórában megpróbálta felmérni egymást a két csapat, kereste a fogást az ellenfelén, de nem volt meg a lendület az akciókban sem egyik, sem másik oldalon. A folytatásban is a pálya közepén zajlott a játék, egy-két távoli lövést láthattak a nézők, komoly gólszerzési lehetőség azonban továbbra sem adódott. A Diósgyőr szűk tíz perccel a félidő vége előtt rögzített helyzetből szerzett vezetést: Vernes ívelt szabadrúgása után Tóth Barnabás fejelt Király Gábor mellett a kapuba. A gól némileg váratlan volt, mert a Haladás egyébként szervezetten szűrte a DVTK támadásait. A hazai csapat a második félidőben bátrabban játszott, többet kezdeményezett, ráadásul a mérkőzés utolsó negyedére emberelőnybe is került, mivel Grumic utolsó emberként döntötte fel a kilépő és eléje bevágó Tóthot. A vendég együttesben nem volt meg a kellő átütőerő az egyenlítéshez, igyekezett a Haladás támadásokat vezetni, de nem tudott helyzetet kialakítani.


Puskás Akadémia FC-Kisvárda FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Knezevic (58.), illetve Lucas (77.)
Puskás Akadémia: Danilovic - Poór, Hegedűs, Heris, Trajkovski - Zsidai (Balogh B., a szünetben), Márkvárt - Kiss T., Molnár (Radó, 61.), Knezevic (Diallo, 79.) - Arabuli
Kisvárda: Felipe - Melnik, Vári, Ene, Anderson - Lucas, Protic (Karaszjuk, 89.) - Gosztonyi (Sassa, 70.), Misic (Mitosevic, 68.), Ilic - Horváth Z.

Az első félidőben húsz percig nem történt említésre méltó esemény a pályán, a 22. percben viszont tizenegyeshez jutott a Kisvárda, de Horváth Zoltán kapu közepébe tartó büntetőjét megfogta Danilovic. Ezután előbb a vendégek, majd a hazaiak voltak aktívabbak támadásban, de a szünetig egyik csapatnak sem sikerült a kapuba találnia. A fordulás után egyértelműen a Puskás Akadémia futballozott fölényben, ez pedig 13 perc elteltével góllá érett. A csekély számú hazai szurkoló azonban nem sokáig örülhetett, húsz percnek sem kellett eltelnie ugyanis a Kisvárda történetének első élvonalbeli góljához, amely az egyenlítő találat volt. A hajrában egyik együttes sem tudta a maga javára fordítani az állást, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

 

(MTI)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS