OTP Bank Liga: Pakson a címvédő

2019. szeptember. 13., 13:49   |    

OTP Bank Liga: Pakson a címvédő

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga hatodik fordulóját, a válogatott mérkőzések miatti szünet után a fókusz ismét a klubcsapatokra vetül. A listavezető MOL Fehérvár FC a Honvéddal, a címvédő Ferencváros pedig a Pakssal játszik, idegenben.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC
(Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)
A lila-fehérek április vége óta csak egyszer nyertek az OTP Bank Ligában, a legutóbbi hat, pályaválasztóként játszott bajnoki meccsükből egyet sem tudtak megnyerni. A DVSC idegenbeli mérlege nem túl jó, de Budapesten már nyert a mostani bajnokságban, mégpedig a Honvéd ellen. A Loki az elmúlt egy évben minden budapesti bajnokiján szerzett gólt, e sorozat a tavaly szeptember 15-i, Újpest elleni 0–1 után kezdődött.

BUDAPEST HONVÉD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
A kispestiek pályaválasztóként még nem szereztek pontot az idényben, a Fehérvár ellen pedig otthon (igazán otthon, még a régi Bozsik Stadionban) a bajnoki döntőt jelentő 2017 májusi meccsen tudtak három pontot szerezni. A két csapat legutóbbi hat, egymás elleni meccsét mind a székesfehérváriak nyerték, akik egyébként nagyszerűen rajtoltak a bajnokságban, öt forduló után még százszázalékosok. Ebből következően az idegenbeli mérlegük is hibátlan, Felcsúton és Pakson is 2–0-ra győztek.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Kisvárda, 17.00)
A kisvárdaiak hazai mérlege nagyon jó, a legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték. A Mezőkövesd nagyszerűen kezdte a bajnokságot, csak a legutóbbi fordulóban veszítette el hibátlan mérlegét. Vendégként, április vége óta, négy meccséből hármat megnyert. Igaz, az egyetlen vereségét éppen Kisvárdán szenvedte el. Ott, ahol eddig kétszer játszott OTP Bank Liga-mérkőzést, a mérlege egy győzelem, egy vereség.

DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Diósgyőr, 17.00)
A borsodiak az első fordulóban aratott győzelem óta ötször kikaptak, hazai pályán olyan vereségek érték őket, mint az Újpest és a Mezőkövesd elleni. A válogatott meccsek miatti szünetben edzőt és sportigazgatót is váltott a csapat, Feczkó Tamás tétmérkőzésen most fogja először dirigálni a piros-fehéreket. A ZTE a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett, s ezzel a középmezőnybe lépett elő. Az eddigi idegenbeli mérkőzésein, az első, a mezőkövesdi kivételével, kifejezetten gólerős játékot mutatott, a debreceni és a kaposvári, összesen 180 perc alatt hat gólt ért el.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
A hazai csapat a Pancho Arénában eddig csak kétszer játszott az idényben, a MOL Fehérvártól kikapott, ellenben a Ferencvárost nagyon magabiztosan legyőzte. Tavaly július 21. óta mindössze háromszor maradt pályaválasztóként szerzett gól nélkül. A Kaposvár eddig három pontot szerzett csupán, de azt idegenbeli bravúrral, a Debreceni VSC ellen, a legutóbbi fordulóban.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Paks, 19.30)
A két zöld-fehér csapat találkozóján Böde Dániel, hosszú évek után ismét, a paksiak mezében játszik majd. A tolnaiak legutóbb kikaptak otthon a MOL Fehérvártól, de az azt megelőző legutóbbi három hazai meccsüket megnyerték. A Ferencváros a mostani idényben egyszer játszott vendégként, pórul járt Felcsúton. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Fradi a legutóbbi kilenc paksi meccséből csak egyet veszített el.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS