OTP Bank Liga: Sorozatban tizenegy hazai bajnokit nyert a Honvéd

2017. július. 17., 09:46   |    

OTP Bank Liga: Sorozatban tizenegy hazai bajnokit nyert a Honvéd

A Bp. Honvéd sorozatban a tizenegyedik hazai bajnokiját nyerte meg. Az Újpest és a Paks legutóbbi hat egymás elleni Tolna megyei mérkőzéséből négy döntetlenre végződött. A Ferencváros pályaválasztóként a legutóbbi kilenc bajnoki meccséből csupán hármat nyert meg. A DVTK a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén veretlen maradt. Ahogyan 2016–2017-ben, most sem kapott ki egyik újonc sem a nyitányon. Tavaly a Mezőkövesd és a Gyirmót egymás ellen kezdett (2–2), idén a Puskás Akadémia mellett az abszolút újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő is pontot szerzett. Az OTP Bank Liga első 2017–2018-as fordulójának érdekességei.

BUDAPEST HONVÉD–SWIETELSKY HALADÁS FC 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Bobál D. (30.), Lanzafame (89.)
– A Bp. Honvéd, majdnem napra pontosan egy évvel korábban, ugyancsak 2–0–s hazai győzelemmel kezdte az idényt.
– A piros–feketék sorozatban a tizenegyedik bajnoki mérkőzésüket nyerték meg a Bozsik Stadionban, 2017–ben még százszázalékos a mérlegük.
– Az új holland edző tíz olyan játékossal kezdett, aki már a bajnokcsapatnak is tagja volt, a tizenegyedik, az újonc Herjeczki Kristóf saját nevelésű.
– Bobál Dávid pályafutása ötödik élvonalbeli gólját szerezte.
– A gyönyörű gólt szerző Davide Lanzafame a tizenhetedik találatánál jár az NB I–ben, akárcsak Bobál Dábid, ő is a mostanit megelőzően legutóbb májusban, a Mezőkövesd kapuját vette be. Tavaly ősszel is szertett gólt a Haladás elleni hazai meccsen. – A Haladás a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot.
– 2016 tavaszán kétszer nyerni tudott a Haladás Kispesten, azóta ellenben kétszer kikapott.

DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD–ZSÓRY FC 1–2 (0–0)
Gólszerzők: Ferenczi (76.), illetve Gohér (63.), Hudák (93.)
– A Debrecen sorozatban másodszor nem tudta győzelemmel kezdeni a bajnoki idényt. A tavalyi döntetlent most vereség követte.
– Herczeg András a 2016–2017–es idényben beugróként mind a három mérkőzését megnyerte, győzött a Mezőkövesd ellen is, ám most kikapott.
– A Mezőkövesd élvonalbeli történetében először kezdett győzelemmel. A borsodi klub a története során másodszor győzött a Loki ellen Debrecenben, igaz, az elsőt Ligakupa-mérkőzésen érte el, még 2013–ban.
– A találkozó második félidejét emberhátrányban játszotta végig a vendégcsapat, Tóth Bence piros lapja miatt.
– Ferenczi János „kicsit sietett”, tavaly csak a második fordulóban szerzett gólt. 2016 nyara óta négy gólt szerzett az OTP Bank Ligában, ezekből hármat olyan mérkőzéseken, amelyet elveszített a DVSC.
– A Mezőkövesd idénybeli első gólját Gohér Gergő szerezte, aki legutóbb is fontos góllal segítette a csapatát, májusban a Paks elleni 3–2–es győzelmet hozó találata döntő volt a bennmaradásért vívott harcban.
– Még egy kövesdi védő szerzett gólt: Hudák Dávid. Ez volt a második találata az élvonalban, az elsővel pontot szerzett csapata tavaly ősszel a Ferencváros ellen, a Groupama Arénában.

PAKSI FC–ÚJPEST FC 2–2 (1–1)
Gólszerzők: Szakály D. (16.), Papp (48.), illetve Pauljevics (15.), Windecker (68.)
– A paksiakat irányító Csertői Aurél 300. élvonalbeli mérkőzését töltötte vezetőedzőként az élvonalban.
– 2015–ben, Budapesten, ugyancsak döntetlennel kezdte egymás ellen az idényt e két csapat. Egyik sem tud 2014 nyara óta győzelemmel rajtolni.
– A lila–fehérek 2017–ben negyedszer szereztek vendégként legalább két gólt.
– Szakály Dénes tavaly ősszel is lőtt gólt az Újpestnek Pakson.
– Papp Kristóf február 25–én, a tavasz első hazai meccsén szerzett legutóbb bajnoki gólt a mostani előtt. 2017–ben az első meccsekre specializálódott.
– A lilák egyik új szerzeménye, a Mezőkövesdről érkezett Branko Pauljevics szerezte a 2017–2018–as idény első bajnoki gólját. Az élvonalban ezt megelőzően ugyancsak az Újpest meccsén, de akkor vendégként szerzett gólt, 2016. november 26–án, Kecskeméten.
– A két csapat legutóbbi hat egymás elleni paksi mérkőzéséből négy döntetlenre végződött.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–1 (1–1)
Gólszerzők: Varga (41.), illetve Szakály (24.)
– Négy év után nem tudta győzelemmel kezdeni a bajnokságot a Ferencváros.
– Pintér Attila az előző ősszel is döntetlent tudott játszani egy újonc alakulat edzőjeként a Groupama Arénában. A legutóbbi öt meccsén nem kapott ki a Ferencvárostól.
– A kiváló formában lévő Varga Roland az Európa Ligában szerzett három találata után a bajnokságban is góllal kezdett. Az OTP Bank Ligában ezt megelőzően legutóbb május 27–én, az Újpest elleni derbin szerzett gólt.
– A Puskás Akadémia története során először szerzett bajnoki pontot a Ferencváros vendégeként.
– Szakály Péter az ötvenedik élvonalbeli gólját szerezte, természetesen az elsőt a Puskás Akadémia tagjaként.
– A Ferencváros pályaválasztóként a legutóbbi kilenc bajnoki meccséből csupán hármat nyert meg.
– A zöld–fehérek Hajnal Tamás sérülése miatt emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

VASAS FC–DIÓSGYŐRI VTK 0–2 (0–1)
Gólszerző: Vela (5.), Szarka (73.)
– A Diósgyőr 2016–2017–es idényhez hasonlóan bravúrral kezdte az évet, akkor a Videotont verte, most a Vasast, mindkettő az előző idény dobogósaként fogadta a DVTK–t.
– A DVTK a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, háromszor még gólt sem kapott.
– Vela Budapest–specialista! Eddigi öt NB I–es góljából négyet fővárosi csapat ellen szerzett.
– Szarka Ákos pedig kifejezetten Vasas–specialista! Ez volt a második találata a magyar NB I–ben, az elsővel is a piros–kékek elleni győzelemhez segítette a csapatát.
– Michael Oenning együttese mindhárom eddigi tétmérkőzését elveszítette a 2017–2018–as idényben, a Beitar Jerusalem elleni két Európa Liga–vereség után az OTP Bank Ligában is kikapott.
– A Vasas 2017–ben nyolc bajnoki mérkőzést játszott eddig pályaválasztóként, a mérlege lehangoló: 1 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség.
– A Diósgyőr elleni legutóbbi kilenc bajnoki mérkőéséből a Vasas mindössze egyet tudott megnyerni.

VIDEOTON FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFŰRDŐ FC 1–1 (0–1)
Gólszerző: Lazovics (51.), illetve Andrics (17.)
– Horváth Ferenc az ellenfél vezetőedzőjeként egymást követő két szezonrajton is meglepte a Videotont Felcsúton. Tavaly a Diósgyőrrel nyert, most egy másik kelet–magyarországi együttessel döntetlent ért el.
– Ahogyan 2016–2017–ben, most sem kapott ki egyik újonc sem a nyitányon. Tavaly a Mezőkövesd és a Gyirmót egymás ellen kezdett (2–2), idén a Puskás Akadémia mellett az abszolút újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő is pontot szerzett.
– A Videoton 2014 óta nem tudja győztes meccsel kezdeni a bajnokságot. Az elmúlt három évben kétszer kikapott (2015–ben a Bp. Honvédtól, tavaly a Diósgyőrtől), ehhez képest még nem is rossz a mostani eredmény.
– Danko Lazovics 2017–ben először szerzett bajnoki gólt vidéki ellenféllel szemben. Tavasszal mind az öt bajnoki találatát fővárosi csapat ellen érte el.
– A Videoton a legutóbbi hat hazai bajnoki meccséből csak egyet úszott meg kapott gól nélkül.
– Nemanja Andrics a huszonötödik gólját lőtte az NB I–ben, de az elsőt a Videoton ellen. Ugyanakkor a Pancho Arénában szerzett már gólt korábban az OTP Bank Ligában, de azt, sőt azokat a Puskás Akadémiának lőtte az Újpest játékosaként.
– A Videotonban csak olyan játékos játszott az új idény első bajnokiján, aki már az előző szezonban is a fehérvári klub tagja volt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS