OTP Bank Liga: Szombaton megkezdődik a második kör

2023. november. 03., 10:32   |    

OTP Bank Liga: Szombaton megkezdődik a második kör

A hétvégén megkezdődik a második, a középső kör az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros az előző idényben második Kecskeméthez látogat.

A bajnokság első harmada gólgazdagabb mérkőzéseket hozott, mint az előző két idény hasonló időszaka: a jelenlegi idényben 213 gólt szereztek a csapatok, míg tavaly ilyenkor 188, két éve 194 találatnál jártak az NB I együttesei.

Javult a magyar gólok aránya is, ebben az idényben a találatok 50%-át jegyezték magyar labdarúgók, ez néhány százalékkal magasabb arány a tavalyi és a tavalyelőtti idénykezdethez képest.

A fiatal játékosok (vagyis a támogatott korosztály tagjai) által szerzett gólokban viszont visszaesés tapasztalható, ebben az idényben mindössze hét találatot jegyeznek a 2003-as vagy fiatalabb futballisták, ami kevesebb mint a fele a tavalyi 18-as számnak.

A 12. forduló mérkőzései

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Mezőkövesd, 12.30)

A Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban legyőzte az MTK-t, s ezzel elkerült az utolsó helyről. A kék-fehérek elleni siker volt az első, otthon szerzett három pont az idényben. A DVSC az ötödik helyen áll, a legutóbbi három mérkőzésén nem kapott ki, viszont a legutóbbi ötből csak egyet tudott megnyerni. Idegenben négy mérkőzés óta nyeretlen az OTP Bank Ligában, viszont október utolsó napján vendégként győzött a Magyar Kupában, a Győri ETO ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 15.45)

A Puskás Akadémia rendkívül izgalmas mérkőzésen kapott szerdán a Magyar Kupában a Ferencvárostól. A bajnokságban a legutóbbi négy fordulóban két döntetlen mellett kétszer nyert. A hazai mérlege nem túl jó, csak a Kisvárdát győzte le eddig a bajnoki idényben. A Diósgyőr visszaesett az elmúlt hetekben, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, visszacsúszott így a hatodik helyre. Idegenben a legutóbbi három alkalommal vereséget szenvedett, legalábbis az OTP Bank Ligában, a Magyar Kupában ugyanis nyert Siófokon.

FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Székesfehérvár, Sóstó Aréna, 18.00)

Az utóbbi hetekben kifejezetten jó formában játszik a Fehérvár a Sóstói Arénában, a legutóbbi öt hazai bajnokiján 13 pontot gyűjtött. Helyszíntől függetlenül: a legutóbbi négy fordulóban háromszor is nyert. Az Újpest a legutóbbi két mérkőzésén is idegenben játszott, kikapott a Ferencváros elleni derbin, majd továbbjutott a Magyar Kupában, Tatabányán. A bajnokságban eddig csak Debrecenben győzött vendégként az idényben.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZTE FC
(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 12.30)

A Kisvárda hazai mérlege százszázalékos eddig a mostani idényben, de mindössze egyszer játszott pályaválasztóként. A tabellán az utolsó helyen áll, de ebben alighanem része van annak is, hogy ilyen kevésszer tudott otthon játszani. A ZTE mindössze egy ponttal szerzett eddig többet, mint a Kisvárda, a tizedik helyen áll. A legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt. Vendégként négy pontot gyűjtött eddig az idényben. Szerdán nyert a Magyar Kupában a nagy rivális Haladás ellen.

KECSKEMÉTI TE–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Kecskemét, Széktói Stadion, 14.45)

A KTE rosszul áll, főleg az előző idénybeli szerepléséhez képest, noha az előző fordulóban elért győzelemmel javított pozícióján. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy minden rivális közül a legjobb a Ferencváros elleni hazai mérlege az utóbbi időben, s pályaválasztóként csak a Mezőkövesdtől kapott ki a 2023–2024-es OTP Bank Liga-szezon első harmadában. A Ferencváros hétről hétre úgy játszik a bajnokságban, hogy a hét közben nehéz csatát harcolt végig, ezt ezúttal a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-mérkőzés jelentette. A zöld-fehérek vendégként négyből négyszer nyertek eddig a bajnoki szezonban, 19 gólt szerezve.

PAKSI FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Paksi FC Stadion, 18.30)

A Paks jó formában van, az MTK ellenben visszaesett. A zöld-fehérek a vesztett pontokat tekintve négy ponttal követik a Ferencvárost és néggyel előzik meg a harmadik helyezett Újpestet. A legutóbbi hét fordulóban 19 pontot szereztek, pályaválasztóként még hibátlanok a szezonban. Az MTK a legutóbbi négy bajnoki találkozóját elveszítette, s ezzel visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS