OTP Bank Liga: szoros meccsek a szombati játéknapon

2013. november. 09., 22:01   |    

OTP Bank Liga: szoros meccsek a szombati játéknapon

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján három minimális különbségű hazai győzelem mellett két döntetlen született.

DVSC-Teva - Puskás Akadémia 2-1 (2-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Szakály a 10., Volas (11-esből) a 26., ill. Tischler a 24. percben

Hazai helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, és a 10. percben a vezetést is megszerezte a DVSC, Kulcsár Tamás 15 méteres lövését követően Lubos Hajduch hárított, de a kipattanó labdát Szakály Péter a hálóba továbbította (1-0). A 24. percben egyenlített a Puskás Akadémia, Guaru bal oldali beadása után Tischler Patrik lőtt 5 méterről, balról a kapu jobb oldalába (1-1). Egy perccel később Hajduch buktatta Kulcsárt a 16-oson belül, a kapus piros lapot kapott, a DVSC büntetőhöz jutott. A tizenegyest Dalibor Volas váltotta gólra (2-1). A debreceniek visszavettek a tempóból a folytatásra, a vendégeknek emberhátrányban is volt gólszerzési lehetőségük, Czvitkovics Péter még egy kapufát is lőtt. Az eredmény viszont nem változott, a debreceniek megszerezték a három pontot és tartják második helyüket a tabellán.



Győri ETO - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Lipták a 65. percben

A sereghajtó Kaposvár múlt héten legyőzte a listavezetőt, és a címvédő ETO dolgát is alaposan megnehezítette. Az első félidőben alig került át a hazaiak térfelére a labda, de hiába támadott az ETO, képtelen volt feltörni a kaposvári védelmet, szünetig egyetlen kapura tartó lövést sem jegyezhettünk fel. A második félidőben Pintér Attila két cserét is eszközölt, az egyik új ember, Varga Roland kapufát lőtt, míg a másik cserejátékos, Rok Kronaveter gólpasszt adott Lipták Zoltánnak, aki fejjel vette be a kaput (1-0). A hajrában a somogyiak megpróbáltak egyenlíteni, de nem tudtak gólt szerezni, az ETO nyerte a találkozót.



Lombard Pápa - MVM Paks 1-0 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Orosz a 63. percben

Az első félidőben a pápaiak voltak aktívabbak, és a legnagyobb helyzetet is ők dolgozták ki, a 42. percben egy szöglet után Tóth Gábor fejelt kapufát. A 63. percben megszerezte a vezetést a Lombard, Orosz Márk tört kapura egy védő szorításában, majd 18 méterről, középről a bal felső sarokba bombázott (1-0). A gólra két paksi csere volt a válasz, de a vendégeknek nem sikerült egyenlíteniük, sőt, a pápaiak jártak közelebb a gólhoz, Lazar Arsic kapufája volt a meccs utolsó veszélyes momentuma.

PMFC-Matias - DVTK 1-1 (1-0)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Grumic a 3., ill. Bacsa az 58. percben

Egy nagy diósgyőri helyzettel kezdődött a mérkőzés, majd egy pécsi góllal folytatódott, a hazaiak első lehetőségüket használták ki, igaz, ehhez kellett egy nagy védelmi hiba is: Kádár Tamás és Debreceni András nem értették meg egymást, Miroslav Grumichoz került a labda, aki rávezette a kapusra, majd okosan a hálóba pörgetett (1-0). A DVTK a folytatásban is sokat hibázott, a visszaálló pécsiek újabb gólokat is szerezhetett volna, ám a befejezéseket elrontották. A második félidőben Grumic megduplázhatta volna góljai számát, de az utolsó pillanatban szerelték a kapu előtt. Az 58. percben a csereként beállt Barczi Dávid hozta helyzetbe az U21-es válogatott kerettag Bacsa Patrikot, aki átvette a labdát, majd a kapuba gurított (1-1). A hajrában a DVTK kapufát lőtt, az eredmény viszont nem változott, egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.



MTK Budapest - Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző:

A mérkőzés előtt az MTK közelgő 125. jubileuma alkalmából felavatták Hidegkuti Nándor mellszobrát a róla elnevezett stadionban. A hazaiak győztes meccsel tették volna emlékezetessé az ünnepséget, de az első félidőben nem tudtak fölényt kiharcolni a pályán. Az eső és a vizes, csúszós fű is nehezítette a játékosok dolgát, részben talán ennek a számlájára írható a sok pontatlanság és a kevés helyzet. A második félidő sem hozott sok változást, kiegyenlített volt a meccs, de a mezőny egyetlen támadója sem fogott ki jó napot, így főleg a mezőnyben gyötörték egymást a csapatok. A 83. percben megtört a jég, Csiki Norbert emelte be kiváló ütemben a labdát a védők mögé, az érkező Kanta József pedig 11 méterről a kapu közepébe passzolt (1-0). Nem sokáig örülhetett az MTK, a középkezdés utáni első támadásból egyenlített a Honvéd, Alcibiade kapott labdát a bal oldalon, pontosan passzolt középre, Hidi Patrik pedig 13 méterről laposan a hálóba lőtt (1-1), beállítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS