OTP Bank Liga: Telt ház várja a derbit

2018. szeptember. 28., 20:37   |    

OTP Bank Liga: Telt ház várja a derbit

A telt házasnak ígérkező Ferencváros–Újpest derbi uralja az OTP Bank hétvégi műsorát. Az öt szombati találkozó után egyet vasárnap rendeznek, a MOL Vidi akkor látogat Diósgyőrbe.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Az akadémisták két héttel ezelőtt, a legutóbbi fordulóban szerezték meg első győzelmüket, éppen a címvédő MOL Vidi ellen. Ettől függetlenül hazai mérlegük nem igazán jó: négy mérkőzésen négy pontot szereztek, igaz, a tendencia kétségtelenül javuló. A Bp. Honvéd legutóbb rangadót veszített albérletében a Ferencváros ellen, az eddigi utolsó négy meccséből csak egyet nyert meg, de így is a második helyen áll. Idegenben eddig mindössze kétszer szerepelt, még nem kapott gólt. Mezőkövesden 1-0-ra nyert, Újpesten gól nélküli döntetlent játszott. A Puskás Akadémia mindössze egyszer nyert eddig a két csapat egymás elleni mérkőzésein, áprilisban 1-1-re végződött a két csapat mérkőzése.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PAKSI FC
(Szombathely, 17.00)
A Haladás edzőt váltott a héten, Michal Hipp helyére a legutóbb Balmazújvárosban dolgozó Horváth Ferenc került. A vasi zöld-fehérek kétségtelenül rosszul kezdték az idényt, az utolsó helyen állnak, mindössze öt szerzett ponttal. A hazai mérlegük a jobb, mindössze háromszor játszottak az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében eddig otthon, négy pontot szereztek. Ellenben legutóbb kikaptak az MTK-tól, ez volt az új stadionjukban az első bajnoki vereségük. A Paks, hasonlóan riválisához, sokat játszott eddig vendégként, de miután az első három fordulóban kétszer is kikapott, a legutóbbi öt bajnoki meccsén veretlen maradt. Igaz, vendégként még nyeretlen a szezonban, miközben elismerésre méltó, hogy a MOL Vidi és a Ferencváros ellen is döntetlent ért el. A Paks 2006 óta már hétszer is nyerni tudott a haladás vendégeként.

MTK BUDAPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Hungária körút, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

Az újonc kék-fehérek a legutóbbi két bajnoki fordulóban nem szereztek pontot, de így is a harmadik helyen állnak a tabellán. A hazai mérlegük alapján hátrább állnának, eddigi három meccsükből kettőt elveszítettek, csak a Diósgyőr ellen tudtak nyerni. A Mezőkövesd szerdán is játszott bajnokit, 3-1-re kikapott Felcsúton a MOL Viditől. Kuttor Attila együttese két győzelem után szenvedett vereséget, így is a mezőny első felében, ötödik helyen áll. Vendégként háromszor játszott a mostani idényben eddig, két döntetlen után következett a felcsúti vereség. A Mezőkövesd mind a három idegenbeli mérkőzésén szerzett gólt, igaz, kapott is.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A DVSC nagyon jól, a Kisvárda nagyon rosszul kezdte az idényt, ám immár csupán két ponttal áll jobban a Loki, mint az újonc. Herczeg András együttese augusztus 4. óta nem nyert bajnoki meccset. A hazai mérlege döntetlenekkel teli, április vége óta nem kapott ki, de a mostani szezonban csak a Diósgyőrt verte meg, további három találkozón egy pontot szerzett. A Kisvárda a nagy különbséggel elszenvedett vereségek után, Dajka László irányításával feljavult, s egyike annak a négy csapatnak, amely a legutóbbi négy bajnokiján nem kapott ki.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Üllői út, Groupama Aréna, 19.30)

A Ferencváros a listavezető, az Újpest a hetedik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve csak a Honvéd és a MOL Vidi előzi meg a Fradin kívül. A zöld-fehérek továbbra is veretlenek a bajnoki szezonban, a lila-fehérek egyetlen vereségüket még az idény legelején, az MTK ellen otthon szenvedték el. Mind a két csapat hat gólt kapott eddig (az újpesti védelem egy mérkőzéssel kevesebben), ugyanakkor a Ferencváros háromszor annyi gólt szerzett, mint a riválisa. A két csapat párharcára évtizedek óta az a jellemző, hogy kimenetelét nem nagyon befolyásolja az aktuális bajnoki helyezés, mindazonáltal az Újpest legutóbb 2015 decemberében, azt megelőzően pedig 2010 áprilisában tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Ferencváros vendégeként.

DIÓSGYŐRI VTK–MOL VIDI FC
(Vasárnap, Diósgyőr, 18.00)

Mind a két csapat elmaradt a bajnokság eddigi szakaszában a várakozásoktól, a címvédő kilenc, a mostani pályaválasztó tizennyolc pontot veszített eddig. A DVTK mindössze egyszer tudott nyerni eddig az OTP Bank Liga mostani szezonjában, augusztus 18-án a haladást győzte le. A múlt hétvégi Magyar Kupa-mérkőzésen is csak nehezen jutott túl az Erzsébeti MTK-n, hosszabbításban verte meg alacsonyabb osztályú ellenfelét. A MOL Vidi szerdán magabiztosan nyert Felcsúton a Mezőkövesd ellen, ott, ahol előtte elveszítette idegenbeli veretlenségét a Puskás Akadémia ellen. Marko Nikolics együttese háromszor játszott eddig vendégként a bajnoki idényben, a Honvédot simán megverte, a nagy rivális Ferencvárossal döntetlenre végzett, majd kikapott az addig nyeretlen Puskás Akadémiától. A csapat csütörtökön aztán újra Európa-liga mérkőzést játszik majd, a Chelsea ellen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS