OTP Bank Liga: U21-es válogatott a forduló legjobbja

2016. szeptember. 13., 18:19   |    

OTP Bank Liga: U21-es válogatott a forduló legjobbja

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában Géresi Krisztián, a Videoton FC U21-es válogatott támadója nyújtotta a legjobb teljesítményt az InStat adatai alapján.

A Vidi 4-2-3-1-es felállásában bal oldali szélső támadóként szerepelt a fiatal játékos a Haladás ellen 3-0-ra megnyert meccsen.

Géresi2|

A bal oldalon futballozva az volt a feladatom, hogy széthúzzam a védelmet, induljak az üres területekre, és az egy az egy ellen megvívott párharcok után kiszolgáljam a középen érkező társakat. Emellett persze – ha lehetőségem adódott – magam is kerestem a gólszerzési lehetőségeket – mondta az mlsz.hu-nak Géresi, aki a meccs végén meg is koronázta addigi teljesítményét egy szép találattal.



A pálya közepe felé húzódva kaptam egy jó ütemű labdát, és éreztem, hogy sikerült elszakadnom a védőktől, meg tudok vele fordulni. Negóval meg tudtunk játszani egy kényszerítőt, ami után betörtem a tizenhatosra, és egy csel után jobbal kilőttem a jobb alsó sarkot – emlékezett vissza a találatra a gólszerző.

Azt, hogy a csatár kimagaslóan oldotta meg a feladatát, a számok is tükrözik: a kulcspasszok tekintetében is ő volt a forduló legjobbja, ötször is (gól)helyzetet tudott kialakítani a társak számára. Ennek ellenére Géresi mégsem teljesen elégedett magával.

A támadópárharcaimat csak 54 százalékban nyertem meg, ennél jobb teljesítményt várok el magamtól. A meccsen egyébként az U21-es válogatott társammal, Polgár Kristóffal szemben játszottam, aki masszív ellenfél volt, fegyelmezetten védekezett ellenem, az első félidőben alig tudtam párharcot nyerni ellene – mondta Géresi.

A fordulóban nemcsak a Videoton FC támadója nyújtott remek teljesítményt, hanem a kapus Kovácsik Ádám is, akit Bernd Storck szövetségi kapitány nemrégiben meghívott a válogatott távlati keretébe is, Lazovic pedig tömte labdákkal a tizenhatoson belül érkező társakat.

infografika_8_fordulo|

Ami a többi csapatot illeti: a gyirmóti Jancsó András labdaszerzésekben emelkedett ki, míg csapattársa, Csiki Norbert pontos átlövéseivel. Az újpestiek a földön és a levegőben uralták a párharcokat, az MTK-ban Baki Ákos olvasta a játékot, Torghelle Sándornál pedig ezúttal sem akadt erőszakosabb csatár. A legtöbb cselre a fradista Ramírez vállalkozott a fordulóban, Hangya Szilvesztert pedig nem lehetett átjátszani a Vasasban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS