OTP Bank Liga: Újpest-Ferencváros a 20. forduló csúcsmérkőzése

2019. február. 08., 12:42   |    

OTP Bank Liga: Újpest-Ferencváros a 20. forduló csúcsmérkőzése

A listavezető Ferencváros Megyeri úti vendégjátéka, 2019 első derbije kiemelkedik az OTP Bank Liga 20. fordulójának programjából. Ugyanakkor kifejezetten érdekesnek ígérkezik a MOL Vidi és a hosszú idő óta veretlen DVTK találkozója, vagy az újonc Kisvárda és a DVSC mérkőzése, amelyen – a legutóbbi négy forduló eredményeit figyelembe véve – a legjobb formában lévő két csapat találkozik. Az M4 Sport a derbi mellett élőben közvetíti a MOL Vidi és a DVTK összecsapását, a Kossuth Rádió a 17.00-es meccsek hajrájáról sugároz körkapcsolást 18.30-tól, míg a 20.11-es Sportvilágban az Újpest FC-FTC derbit közvetíti.

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA
(Új Hidegkuti Stadion, 17.00)
Képes lehet-e a Puskás Akadémia egy hasonló bravúrra, mint az első tavaszi fordulóban? Alkalmasint ez lehet a találkozó egyik nagy kérdése. A kispestiek idegenben immár négy találkozón nem szereztek gólt, de pályaválasztóként – noha nem kifejezetten jó a mérlegük a Hidegkuti Stadionban – csak a Ferencváros és a MOL Vidi kapujába nem találtak be. A felcsútiak a mostani idényben csupán egyszer nyertek eddig vendégként, de az a legutóbbi fordulóban, a címvédő MOL Vidi ellen volt. A két csapat legutóbbi mérkőzését a Puskás Akadémia nyerte a Pancho Arénában, 1-0-ra. Ugyanakkor a sárga-kékek még soha nem nyertek a Honvéd vendégeként.

PAKSI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Paks, 17.00)
A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzésén kivétel nélkül vendéggyőzelem született, a Haladás az elmúlt bő öt évben négyszer is nyerni tudott Pakson. Ugyanakkor a két zöld-fehér csapatból a tolnaiak kezdték jobban a tavaszt, idegenben nyerni tudtak az MTK ellen, míg a vasiak otthon kikaptak a Kisvárdától. Mindkét edző dirigálta korábban a mostani ellenfél csapatát, sőt játszott is színeiben, Csertői Aurél a Haladásban, Horváth Ferenc pedig a Paksban. A Paks élvonalbeli története egyik legrosszabb mérlegével rendelkezik a legutóbbi négy hazai meccsén, mindössze egy pontot szerzett. A sereghajtó Haladás a legutóbbi négy idegenbeli találkozóján sem gólt, sem pontot nem szerzett az OTP Bank Ligában.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MTK BUDAPEST FC
(Mezőkövesd, Városi Stadion, 17.00)
A Mezőkövesd november 11. óta nyeretlen a bajnokságban, az első tavaszi mérkőzésén ugyan közel állt Diósgyőrben a győzelemhez, de végül egy ponttal kellett beérnie. Pályaválasztóként ugyanakkor a legutóbbi hat bajnokiján négy győzelem és két döntetlen a mérlege, ami kiváló. Az MTK hazai vereséggel kezdte a tavaszi idényt a Paks ellen, a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet elveszített, s csak három pontot szerzett. A két csapat között három pont a különbség, ha a korábbi MTK-játékos, Kuttor Attila csapata nyer, meg is előzi a kék-fehéreket. A kék-fehérek eddig mindössze egy 2014-es Ligakupa-mérkőzésen tudtak nyerni a Mezőkövesd vendégeként.

MOL VIDI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(MOL Aréna Sóstó, 17.00)
A címvédő nagyon rosszul kezdte a tavaszi idényt, története során először kikapott pályaválasztóként a Puskás Akadémiától. Ez volt az első alkalom, hogy az új stadionban pontokat veszített. A Diósgyőr a legutóbbi öt fordulóban veretlen maradt, de a sok döntetlen miatt nemhogy előre, de hátrább került, az utolsó előtti helyen áll. A DVTK a két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni (sőt, egyen szerzett pontot), a legutóbbi tavaszi záró fordulóban, amikor a bajnoki Vidiből hiányoztak a kulcsemberek. A borsodiak 2016 júliusában győztek legutóbb a székesfehérváriak vendégeként.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC
(Várkerti Sporttelep, 17.00)
Egyik csapat sem kapott gólt a tavaszi nyitányon, de feltétlenül a Kisvárda volt elégedettebb. A DVSC hazai pályán döntetlent játszott az Újpesttel, az újonc ellenben 1-0-ra győzött a haladás pályáján. Egyébként éppen egy olyan játékos, Horváth Zoltán góljával, aki hajdanán a DVSC-Tevával nyert bajnoki címet. Dajka László csapata nemcsak, hogy jól kezdte a tavaszt, de jól zárta az őszt is, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot gyűjtött, ilyen jó mérlege ebben a periódusban csupán egy csapatnak van – éppen a Debrecennek!

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szusza Ferenc Stadion, 19.30)
A lila-fehérek a legutóbbi öt fordulóban veretlenek maradtak, igaz, csak egyszer nyertek, négy döntetlen mellett. A Ferencváros ellen, hazai pályán, 2014 óta nyeretlenek. Érdekes, hogy mennyire nem bír az utóbbi években csatársoruk a zöld-fehérek védelmével: a legutóbbi hat egymás elleni meccsükből csupán egyen, 2017 júliusában tudtak gólt szerezni. Ugyanakkor a legutóbbi kilenc derbiből nyolcon szereztek gólt a zöld-fehérek, a kivételt a tavaly márciusi, Megyeri úti találkozó jelentette. Nebojsa Vignjevics legénysége az őszi idény első hazai mérkőzésén, rögtön az első fordulóban, az MTK ellen, vereséget szenvedett, de azóta veretlen pályaválasztóként. A Fradi augusztus 25. óta minden második idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette, de ezen sorozat alapján, miután legutóbb kikapott Székesfehérváron, most győzelem következne.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS