OTP Bank Liga: Végjáték

2019. május. 17., 13:55   |    

OTP Bank Liga: Végjáték

Vasárnap rendezik az OTP Bank Liga 33. fordulóját. A legfontosabb két, még nyitva maradt kérdés: mely csapatok harcolják ki a nemzetközi kupaszereplést és melyik esik ki a haladás mellett a Merkantil Bank Ligába? A kettőből az egyik nem biztos, hogy eldől, befolyásolhatja még a Bp. Honvéd szereplése a kupadöntőben. A vasárnap 17.00-kor kezdődő hat mérkőzésről végig lesz körkapcsolás az m4sport.hu-n, majd 18.30-tól a hajrákról a Kossuth Rádióban.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A bajnokcsapat számára a mérkőzés érdekessége lehet, hogy sikerül-e beállítani a 29. bajnoki cím eredménysorát. Ehhez nyerni kell, s akkor ismét meglesz a 76 pont, a 24–4–5-ös mutató. Egygólos győzelemnél azonos lesz a gólkülönbség az akkorival, fölényesebbnél jobb. A zöld-fehérek 2015. április 3. óta nem tudnak bajnoki mérkőzést nyert a Puskás Akadémia vendégeként. Komjáti András együttese, amely az edzővel még veretlen a szezonban, előre már nem tud lépni, vagy a hetedik, vagy a nyolcadik helyen végez. Ez története második legjobb szereplését jelenti, a 2017–2018-as hatodik hely után.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 17.00)

A Kisvárda az egyik, a kieséstől még fenyegetett csapat. A Diósgyőrt és az MTK-t is megelőzi, utóbbit egy pont előnnyel. Ha nyer, biztosan bennmarad. Ha döntetlent játszik, csak akkor, ha a másik kettő közül legalább az egyik nem nyer. Veresége esetén mindkét riválisa már egy döntetlennel is megelőzi. Dajka László együttese a legutóbbi öt hazai meccsén nem tudott nyerni, a legutóbbi háromból kettőt elveszített. A Mezőkövesd ellen ősszel vereséget szenvedett pályaválasztóként. Kuttor Attila legénysége már nyugodtan léphet pályára, nemhogy bennmarad, hanem biztosan a mezőny első felében végez. Győzelme esetén, amennyiben a Honvéd nem nyer az MTK ellen, ötödikként zárja az idényt. A mostani hatodik is klubrekordot jelent, az élvonalban még soha nem végzett a Mezőkövesd a kilencedik helynél jobban.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MOL VIDI FC
(Szombathely, Haladás Stadion, 17.00)

Egyik csapat sorsát, helyezését sem befolyásolja a mérkőzés, a szombathelyiek az utolsó, a székesfehérváriak a második helyen zárják majd az idényt. A Haladás a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer nyert, mindazonáltal sokkal sikeresebb tavasszal, mint ősszel volt. A MOL Vidi az előző fordulóban megtörte három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. Számára még nem fejeződik be az idény vasárnap, hiszen érdekelt a Magyar Kupa jövő szombati döntőjében is.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 17.00)

Az előző hat fordulóban pont nélkül maradó, február 9. óta mindössze négy pontot gyűjtő, idén – egy kivételével – minden hazai bajnokiját elveszítő kék-fehérek kiesőhelyen várják az utolsó fordulót. Csak akkor maradnak benn, ha a Kisvárda és a Diósgyőr közül legalább az egyik nem nyer, ők pedig legyűrik a Honvédot. Ha nem nyernek a kispestiek ellen, de szereznek egy pontot, abban az esetben játszhatnak ősszel is az élvonalban, ha a két riválisból az egyik vereséget szenved. Az MTK egy újabb vereséggel biztosan elbúcsúzik az OTP Bank Ligától. A Bp. Honvéd még lehet harmadik, ehhez nyernie kell az MTK ellen, ugyanakkor sem a DVSC, sem az Újpest nem nyerheti meg a maga mérkőzését. Ha vasárnap nem sikerül, Supka Attila csapatának még marad esélye a nemzetközi kupaszereplés kiharcolására, a huszonötödikei, MOL Vidi FC elleni Magyar Kupa-döntőben.

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC
(Diósgyőr, DVTK Stadion, 17.00)

A képlet kicsit hasonlít a Hungária körútihoz, noha a Diósgyőr helyzete valamivel jobb, mint az MTK csapatáé. A Diósgyőr ugyanis, ha nyer, biztosan bennmarad. A borsodiak szívesen nézegetik vélhetően a 2016–2017-es végtáblázatot: 10. Diósgyőr, 11. MTK. Az előző két idényben mindig a jobbik kiesővel azonos pontszámmal bár, de bennmaradtak, 2017 tavaszán még úgy is, hogy kikaptak az utolsó fordulóban a Debrecentől, ám szerencséjükre az MTK nem tudott nyerni Pakson. Az Újpest még lehet harmadik, de ehhez nyernie kellene, valamint kiszurkolnia azt, hogy a DVSC otthon pontokat veszítsen a Paks ellen. Persze elég lehet a döntetlen is a lila-fehéreknek Diósgyőrben – ha a Loki otthon kikap, s a Honvéd nem nyer.

DEBRECENI VASUTAS SC–PAKSI FC
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A Loki, ha nyer, harmadik lesz, a 2014-es bajnoki cím óta másodszor végezne a dobogón. (2016-ban is harmadik lett, akkor így alakult az első három: Ferencváros, Videoton, DVSC. Ám a trió után negyedik az MTK, ötödik a Haladás lett…) Ha nem nyer, szurkolhat azért, hogy az Újpest ne szerezzen több pontot, és a Honvéd se előzze meg. A Paks már az előző fordulóban révbe ért, vagy a hetedik, vagy a nyolcadik helyen zárja majd az idényt. Voltak tavasszal gondjai, de 2014 óta mindig a középmezőnyben zár (5–7., illetve elképzelhetően most 8.) Ha esetleg nyer Debrecenben, eléri 2017–2018-as pontszámát.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS