OTP: Nem tud hibázni idegenben a Mezőkövesd

2019. október. 05., 21:40   |    

OTP: Nem tud hibázni idegenben a Mezőkövesd

A Kisvárda kétgólos hátrányból fordított a vendég Zalaegerszeg ellen, de végül csak egy pontot szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában szombaton.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 3-3 (0-2)
Gólszerzők: Grozav (48.), Kravcsenko (58.), Tischler (71.), illetve Bedi (26.), Radó (43., 11-esből), Babati (83., 11-esből)
Piros lap: Bolla (56.), Devecseri (81.)
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Beriosz (Tischler, a szünetben), Kravcsenko, Protics - Lucas, Bumba - Hej, Grozav, Kovácsréti (Hugo Seco, a szünetben) - Gosztonyi
Zalaegerszeg: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Bobál D. - Kocsis - Radó (Babati, 75.), Mitrovic, Bedi, Stieber (Hudák, 63.) - Bobál G.

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, az első félidő első felében nem volt nagy iram, többnyire eseménytelenül teltek a percek a felázott pályán. Gólszerzési lehetőség - előbb kisebb, majd nagyobb - a hazaiak előtt adódott, később mégis a ZTE szerzett vezetést az első esélyét kihasználva. A szünet előtt még nehezebb helyzetbe került a Kisvárda, mert lerántás miatt büntetőhöz jutott a Zalaegerszeg és növelte is előnyét. Két cserével próbálta meg felrázni csapatát Miriuta László, és csakhamar változott is a helyzet Grozav nagyszerű fejesével. Élénkebbé vált az iram, majd Bolla Bendegúz egy percen belül kétszer kapott sárga lapot, így emberhátrányba került a Zalaegerszeg. A második szabálytalanságért járó szabadrúgáshoz Grozav állt oda, balról ívelt középre, Kravcsenko pedig egy csúsztatással egyenlített. A Kisvárda azután is lendületben maradt, hogy azonnal kihasználta létszámfölényét, bő tíz perc múlva pedig már előnyben volt. A második félidőre - melyben továbbra is erősen esett az eső - nagyon felpörgött a hazai csapat, góllal zárult akciói mellett is több helyzetet alakított ki. Semmi sem utalt arra, hogy nem tudja megnyerni a mérkőzést - főleg, hogy második sárga lapját követően Devecserit is kiállította a játékvezető -, de Hej Viktor kezezése miatt büntetőhöz jutott a ZTE és kettős emberhátrányban egyenlített. Később kezezést láttak a hazaiak is, kétszer is elmaradt büntetőt vitattak, a vezetőedző, Miriuta annyira vehemens volt, hogy sárga lapot kapott. A Kisvárda az utolsó pillanatig támadott a csaknem 100 percig tartó, mozgalmas összecsapáson, de nem tudta visszavenni a vezetést.

Paksi FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-1)
Paks, 1109 néző, v.: Bogár
Gólszerzők: Remili (47.), Windecker (55.), illetve Hegedűs D. (36.)
Paksi FC: Holczer - Osváth, Fejes, Poór, Szabó J. - Papp K. (Kecskés, 92.), Windecker - Könyves (Fejős, 75.), Balogh B. (Simon Á., 82.), Remili - Hahn
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor - Szakály A. (Nagy K. 59.), Nagy J. - Nagy R. (Poplatnik, 68.), Beliczky, Csiki (Balázs, 64.) - Ádám

A Paks kezdte jobban a találkozót, tíz perc elteltével mégis a Kaposvár előtt adódott két nagy helyzet, de mindkét esetben bravúrral hárított Holczer. A játékrész derekán ismét a hazaiak irányítottak és futballoztak veszélyesebben, csakhogy egy szabadrúgást követően Hegedűs fejes góljával mégis a vendégek kerültek előnybe. A góltól nem változott a játék képe, a Paks támadott, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig. Ami az első 45 percben nem jött össze, az azonnal sikerült a folytatás elején, ugyanis Remili 1-1-re alakította az állást. A hazaiak lendületben maradtak, de vezetésükhöz Pogacsics óriási hibája is kellett, mivel "bevédte" Windecker távoli lövését. A Kaposvár sokáig hátrányban sem tudott újítani, az utolsó tíz percben viszont nagy nyomás alá helyezte a paksi kaput, de csak kapufáig jutott, így az összességében agilisabban és támadóbb szellemben játszó tolnaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Diósgyőr, 2302 néző, v: Erdős
Gólszerző: Sesztakov (76.), illetve Meissner (91.)
DVTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás - Prosser, Márkvárt - Korbély (Sesztakov, 68.), Iszlai, Rui Pedro (Bacsa, 88.) - Ivanovski (Hasani, 72.)
Puskás Akadémia: Hegedűs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy - Urblík (Vlasko, 73.), Van Nieff - Gyurcsó, Kzenevic (Mebrahtu, 78.), Sós (Kiss, 68.) - Vanecek

Az első félidő javarészt eseménytelenül, már-már unalmasan telt, igaz, az első 20 perc után egy rövid időre beszorult a saját kapuja elé a hazai együttes, de a vendégek igazán nagy gólhelyzetbe nem tudtak kerülni. A második félidő első harmadában nem változott a játék képe, ugyanakkor úgy tűnt, a Puskás Akadémia irányítja a meccset, a DVTK leginkább az ellentámadásokban bízhatott. Az utolsó negyedórához érve a hazaiak az egyik kósza támadásukból be tudták venni az ellenfél kapuját, a vendégeknek pedig nagy erőket kellett mozgósítaniuk az egyenlítésért. Végül a ráadásban sikerrel jártak, és a 91. percben szerzett - lesgyanús - góljukkal egy pontot el tudtak vinni Diósgyőrből.

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2248 néző, v.: Berke
Gólszerző: Koszta (93.), illetve Berecz (43.), Silye (90.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Balázs B. - Sankovic - Simon (Szakály P., 76.), Nwobodo, Onovo (Zsótér, 65.), Bjarnason (Koszta, 57.) - Feczesin
Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai - Karnyicki, Berecz - Molnár G., Cseri (Pekár, 68.), Nagy D. (Vajda, 76.) - Zivzivadze (Silye, 84.)

Tíz perc elteltével már egyértelműen az Újpest irányított, de a szélekről - elsősorban jobbról - érkező beadások, centerezések után csak ritkán sikerült helyzetet kidolgoznia. A vendégektől eleinte villanásokra még futotta ugyan, később viszont egyre inkább beszorultak a térfelükre, képtelenek voltak támadást indítani. A 43. percben mégis ők szereztek vezetést Berecz Zsombor látványos kapáslövésével. Szöglet után a hosszú oldalra átívelt labdát a mezőkövesdi középpályás 17 méterről vágta egyből a kapu jobb oldalába úgy, hogy lövése öt újpesti játékos között talált utat. A szünet után még nyomasztóbb lett a hazaiak mezőnyfölénye, de az újpesti játékosok rengeteg technikai hibát követtek el, így Szappanosnak nem akadt komolyabb védeni valója. A kövesdiek a hajráig fegyelmezetten szállták meg térfelüket, az utolsó tíz percre azonban néhány kontra erejéig kinyíltak, és a 90. percben Silye Erik találatával eldöntötték a mérkőzést, Koszta Márk szépítő gólja már későn érkezett. A Mezőkövesd 12. alkalommal találkozott az Újpesttel, amelyet másodszor tudott legyőzni, másodszorra is vendégként.

MOL Fehérvár FC-Debreceni VSC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Kovács I. (9.), Musliu (66.), illetve Adenji (29.)
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak (Hadzic, 90.), Nikolov, Elek, Milanov (Pantic, 71.) - Hodzic (Zsóri, 94.), Kovács I.
Debreceni VSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér, Haris (Pintér Á., 86.) - Varga K., Adenji, Szécsi (Trujic, a szünetben) - Haruna

Remekül kezdett a listavezető, amely Kovács révén már a kilencedik percben megszerezte a vezetést. A vendégeknek bő negyed órájukba tellett, mire rendezték soraikat, de ez olyan jól sikerült, hogy Adenji egyenlített is, sőt, a szünet előtt akár a vezetést is átvehette volna a Debrecen, ha a nigériai támadó másodszorra is betalál. A fordulást követően kissé lassult a játék, a Fehérvár esélyeshez méltón mezőnyfölényben futballozott, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. Az első izgalmas jelentere a 66. percig kellett várni, ekkor Hodzic tört be és lőtt laposan közepére, a labda pedig a fél debreceni védelmen átjutva Musliut találta meg, a hátvéd pedig közelről nem hibázott. A folytatásban könnyedén növelhette volna előnyét a fehérvári együttes, de Hangya nagy helyzetben hibázott, míg Petrjak találatát lesről szerezte. A Debrecen csak az utolsó pillanatokban tudta beszorítani riválisát, de az eredmény már nem változott. A fehérvári együttese közel öt éve (2014. október 19. óta) nem veszített bajnokit a Debrecen ellen, azóta ez volt a 14. összecsapásuk az élvonalban, s immáron 13 győzelem és 1 döntetlen a mérlegük a piros-kékeknek. A Debrecen sorozatban negyedik mérkőzésén szenvedett vereséget a bajnokságban, ehhez hasonló negatív szériára a 2012/13-as idény óta nem volt példa a klub életében, akkor zsinórban ötször kapott ki a hajdúsági gárda.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS