Otthon az albérlő, vendégségben a főbérlő

2014. november. 02., 12:24   |    

Otthon az albérlő, vendégségben a főbérlő

Két mérkőzéssel zárul ma az OTP Bank Liga 13. fordulója. Az MTK a Bozsik Stadionba, albérletébe várja az Újpestet. A főbérlő, a Honvéd csapata a Videoton FC-hez látogat.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(November 2., vasárnap, 16.30)

Az MTK pályaválasztóként az egyedüli százszázalékos a mezőnyben a 2014-es őszi idényben, noha minden hazai mérkőzését valójában semleges pályán játssza. (A Honvédot Felcsúton fogadja, a többi találkozóját a Bozsik Stadionba vitte-viszi.) A kék-fehérek pályaválasztóként csak egy gólt kaptak eddig. Garami József együttese a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzését megnyerte. Rontja ellenben a bizonyítványt a szerdai, a Szolnok elleni kupakiesés. Az Újpest edzője, Nebojsa Vignjevics egy éve éppen az MTK ellen debütált a lila-fehéreknél, győzelemmel. Azt is beleértve négyszer meccselt már Garami József csapata ellen, s csak egyszer kapott ki. Az Újpest is játszott szerdán a Magyar Kupában, ha a lehető legkisebb különbséggel, tizenegyes-párbajban is, de továbbjutott az Ajka pályáján.

VIDEOTON FC–BP. HONVÉD
(November 2., vasárnap, 18.30)

Csábi József irányítja a kispestieket, aki augusztusban megmérkőzött már (a Nyíregyháza vezetőedzőjeként) a Videoton FC-vel. A fehérváriak idegenben 2-0-ra nyertek. A Vidi, stadionja közelgő átépítése miatt, nagyon sok mérkőzését játszotta hazai pályán eddig az őszi idényben, s csak egyen, a DVSC-Teva ellen nem nyert. Kedden kupamérkőzésen is győzött a csapat, a Diósgyőr ellen. A Bp. Honvéd a legutóbbi három bajnokiján nem szerzett gólt, s a mostani idényben eddig kizárólag Újpesten szerzett vendégként pontot. Érdekes, hogy a két csapat párharcában a legutóbbi négy alkalommal mindig a vendég győzött, s ez két Honvéd-diadalt is jelent. Mi több: a két együttes legutóbbi 23 összecsapásából (minden sorozatot figyelembe véve) csak hatot nyert a mindenkori pályaválasztó.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS