Otthon is megújulna az új edzővel az Újpest

2013. november. 03., 11:56   |    

Otthon is megújulna az új edzővel az Újpest

Két mérkőzéssel zárul ma délután az OTP Bank Liga meglepetésekben már eddig is bővelkedő 13. fordulója. A legutóbbi kupagyőztes DVSC-Teva Újpesten, a bajnok Győri ETO Kispesten lép pályára.

ÚJPEST FC–DVSC-TEVA
(November 3., vasárnap, 16.30)

A DVSC a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén, Kecskeméten megszerezte régen várt első, vendégként aratott győzelmét az idényben. Ettől függetlenül a csapat mérlege nem jó a Nagyerdőtől távol: négy mérkőzésből egy győzelem, egy döntetlen és két vereség. Ellenben a Loki szeptember 22. óta veretlen. Az Újpest hazai pályán a hatvanas-hetvenes évek Megyeri úti remekléseihez méltatlan eredménysort produkált, messzire került már az az idő, amikor több mint egy évtizeden keresztül a lila-fehérek lőtték az NB I-ben a legtöbb gólt. Az új edző, Nebojsza Vignjevics ugyanakkor nagyszerűen mutatkozott be a csapat élén, nyert a lilákkal az MTK ellen a bajnokságban és Baján kupamérkőzésen, méghozzá kapott gól nélkül. Kérdés, tud-e javítani vele a gárda a hazai mérlegen, amely a 2013-as őszi bajnokikon 1 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. A Lokinak hagyományosan jól megy a Megyeri úton az utóbbi évek bajnoki találkozóin, a lilák 2010. május 15. óta nem tudtak mérkőzést nyerni ellenük. BUDAPEST HONVÉD FC–GYŐRI ETO FC
(November 3., vasárnap, 18.30)

A Honvéd a legutóbbi hetekben eredménysorával tavaszi önmagát idézi, sorozatban négy mérkőzést nyert meg, s ezzel a mezőnyben a legjobb ebben a szakaszban. Tavasszal a kispestiek legyőzték a Bozsik Stadionban a bajnoki címet addigra már megszerző győrieket – de tartozunk annyival a teljes igazságnak, hogy megjegyezzük: Pintér Attila a tartalékokkal állt ki Kispesten. Azért is érdemes ezt hangsúlyozni, mert a győriek mérlege az utóbbi időben – az említett találkozótól eltekintve – kifejezetten jó a Bozsik Stadionban: a Honvéd, a legutóbbi mérkőzést leszámítva, 2006 decembere óta nem tud nyerni a Győri ETO ellen. A kisalföldi zöld-fehérek a legutóbbi hét fordulóban öt győzelmet arattak, csak Kecskeméten kaptak ki, illetve (meglepetésre) a Puskás Akadémia elleni hazai találkozón játszottak döntetlent.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS