Otthon játszanak az NB II éllovasai szerdán

2020. november. 24., 09:32   |    

Otthon játszanak az NB II éllovasai szerdán
Fotó: dvsc.hu

Ismét hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában. A listavezető DVSC a Szentlőrincet, a jó formába lendült Vasas a Nyíregyházát fogadja.

SZOLNOKI MÁV FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szolnok, 13.00)

Három pont választja el a két csapatot, a nyolcadik helyezett szolnokiak állnak jobban, a békéscsabaiak tizenegyedikek. Jóval nagyobb a különbség a két csapat aktuális formája között. A mostani pályaválasztó a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot szerzett, a koronavírusos fertőzésektől sújtott vendégek a legutóbbi öt bajnoki meccsükön nem szereztek pontot.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Siófok, 13.00)

Mind a két csapat sikerrel zárta a hétvégét, a Siófok győzött Békéscsabán, a Csákvár otthon tartott egy pontot a listavezető DVSC-vel szemben. A Balaton-parti gárda a legutóbbi két mérkőzését megnyerve feljött a tizenötödik helyre, a Csákvár, annak ellenére, hogy a legutóbbi öt mérkőzésén tíz pontot gyűjtött, még mindig az utolsó előtti helyen áll. A Siófok három vereség után nyert a legutóbbi hazai meccsén. A Csákvár az elmúlt egy hónapban kétszer nyert, majd kikapott Tatabányán a Budaörstől.

BUDAÖRS–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Tatabánya, 13.00)

Az elmúlt hetekben veszített lendületéből a Budaörs, kétszer is vereséget szenvedett. Tatabányai albérletében viszont a legutóbbi három meccsét megnyerte. A Haladás lendületben van, s ezt a szünet sem törte meg, a legutóbbi öt mecséből négyet megnyert, feljött a hatodik helyre. Így most már csak mindössze négy ponttal előzi meg a Budaörs a vasi zöld-fehéreket. A Haladás a csákvári vereségen kívül szeptember 16. óta három mérkőzésből hármat nyert meg 1–0-ra idegenben.

PÉCSI MECSEK FC–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Pécs, 18.00)

A pécsiek vasárnap nem léptek pályára, miután a Kaposvár nem tudott kiállni ellenük. Játék nélkül szereztek három pontot, amivel a harmadik helyen állnak, mindössze egy pontnyira a Budaörs mögött. Az elmúlt öt fordulót tekintve egyetlen csapatnak sincsen jobb mérlege, a Vasas szerzett még a PMFC-hez hasonlóan 13 pontot. A DEAC vasárnap kikapott otthon a Haladástól, továbbra is sereghajtó. Idegenben még nem szerzett pontot.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–SOROKSÁR SC
(Kaposvár, 18.00)

A Rákóczi a hétvégén nem tudott kiállni a Pécs elleni mérkőzésre, kérte a halasztást, de az ellenfél nem járult hozzá. A somogyiak így a tizenharmadik helyen állnak a tabellán, a legutóbbi négy hazai mérkőzésükből hármat megnyertek. A Soroksár négy ponttal áll a Rákóczi előtt, kilencedik. A legutóbbi három fordulóban győzött, kikapott és döntetlent játszott. Vendégként a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített. 

FC AJKA–DOROGI FC
(Ajka, 18.00)

Az Ajka döntetlent játszott vasárnap Soroksáron, ezzel javított egy picit a pozícióján. Ez volt egyébként az első döntetlenje szeptember 16. óta. Pályaválasztóként felemás a mérlege, győzelem és vereség váltogatja egymást, a Siófok elleni döntetlenen kívül. A nemrégiben edzőt váltó Dorog – a Vasas elleni hazai vereséggel – visszacsúszott a tizennyolcadik helyre, csupán a Csákvár és a DEAC áll mögötte. Vendégként a legutóbbi négy meccsén két pontot szerzett.

VASAS FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Fáy utca, Illovszky Rudolf Stadion, 18.00)

A Vasas csapata kétségtelenül belelendült az elmúlt hetekben, már a negyedik helyen áll a tabellán. A legutóbbi hét fordulóban hatszor nyert, csak Pécsen játszott döntetlent. Pályaválasztóként az első öt-hat hét döntetlen-dömpingje után a legutóbbi négy mérkőzésén nyert. A Nyíregyháza vasárnap kikapott otthon a Szeged-Csanádtól, lezárta ezzel négy fordulón át tartó veretlenségi sorozatát. A nyírségiek a hetedik helyen állnak, de csupán három pontra a Vasastól. Idegenben a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–WKW ETO FC GYŐR
(Szeged, 18.00)

Mind a két csapat nyert vasárnap, a Szeged-Csanád Nyíregyházán, míg az ETO a Gyirmót elleni városi rangadón. A mostani pályaválasztó a 12., a vendégcsapat a 10. helyen áll a táblázaton, két pont a különbség. A csongrádiak a legutóbbi három hazai mérkőzésükön összesen egy pontot szereztek. A kisalföldiek mérlege vendégként megegyező: a legutóbbi három mérkőzésen egyetlen pont.

GYIRMÓT FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Győr, 18.00)

A Gyirmót a különbséget tekintve mindenképpen meglepő vereséget szenvedett vasárnap, az előző forduló záró mérkőzésén a városi rivális ETO-tól. Pályaválasztóként nagyon kevés gólt kap, de legutóbb a Nyíregyházától kapott egyet és vereséget szenvedett. A Kazincbarcika négy vereség után vasárnap döntetlent játszott a Szolnokot fogadva. Vendégként két és fél hete kikapott Siófokon, de előtte sorozatban háromszor is nyert.

DEBRECENI VSC–SZENTLŐRINC SE
(Debrecen, 18.00)

A listavezető kilenc mérkőzést játszott eddig a bajnoki idényben a Nagyerdei Stadionban (egyet a kiírás szerint vendégként, a DEAC ellen), mindegyiket megnyerte. Debrecentől távol ellenben nyolcból csak kettőt nyert meg. Most ismét hazai meccs jön, amelynek nagy favoritja a Loki. A Szentlőrinc előrelépett a tizenhetedik helyre, miután vasárnap pályaválasztóként megverte a Budaörs gárdáját. Idegenben a legutóbbi két találkozóját szerzett gól nélkül elveszítette, az egyiket éppen Debrecenben, a DEAC ellen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS