Otthon kapott ki a címvédő

2008. szeptember. 28., 21:42   |    

Otthon kapott ki a címvédő

Vasárnap két mérkőzést rendeztek a Soproni Liga 9. fordulójából: az MTK a Hungária körúton szenvedett 2-1-es vereséget a Nyíregyházától, míg a Haladás a REAC otthonából távozott győztesen.

Hiába támadott az MTK

MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus FC 1-2 (1-1)
Vezette:
Németh Ádám (Kovács Péter, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Urbán a 44., illetve Apostu (11-esből) a 33., Stojkov a 47. percben

A várakozásoknak megfelelően a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést. A nyírségiek inkább a védekezésre rendezkedtek be, és jól szűrték az MTK támadásait, így a kék-fehérek támadói nem igazán tudtak helyzetbe kerülni. A 32. percben váratlanul vezetéshez jutott a Nyíregyháza: Mladen Lambulic kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Radu Bogdan Apostu értékesítette (0-1). A szünet előtt egyenlített az MTK, Urbán Gábor tört be a vendégek 16-osára, majd egy védő szorításában a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A második félidő elején ismét a Nyíregyháza szerzett előnyt, a hazaiak védelmi hibája után Aco Stojkov kapott jó labdát, majd egy csel után 15 méterről a hálóba helyezett (1-2). A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért Garami József együttese, de hiába szorította be saját tizenhatosára az ellenfelet, képtelen volt bevenni a kaput, így a nyírségiek győztesen hagyták el a pályát.

Először nyert idegenben a Haladás

REAC-Szombathelyi Haladás 1-2 (0-1)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Márton Zsolt, Kormányos II Gábor)
Gólszerző: Torma a 62., illetve Kenesei (11-esből) a 28., Vörös az 54. percben

A Haladás irányította a játékot az első félidőben, ám sokáig meddőnek bizonyult a fölénye, nagyobb helyzetekben nem mutatkozott meg. A 28. percben Tóth Péter buktatása miatt 11-eshez jutottak a szombathelyiek, a büntetőt Kenesei Krisztián értékesítette (0-1). A REAC a folytatásban sem tudott veszélyt teremteni a Haladás kapuja előtt, így a szünetig nem változott az állás. A második félidő 7. percében növelte az előnyét a Haladás, Vörös Péter került helyzetbe, majd 8 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (0-2). A hazaiak a 62. percben szépítettek, Erős Károly centerezett a jobb oldalról, a csereként beállt Torma Gábor pedig jól érkezett és a bal sarokba lőtt (1-2). A szombathelyiek megőrizték előnyüket a lefújásig, és a megszerzett három ponttal feljöttek a második helyre a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS