NB I: Otthon kapott ki a Debrecen, először nyert a Honvéd

2021. augusztus. 21., 22:58   |    

NB I: Otthon kapott ki a Debrecen, először nyert a Honvéd
Fotó: MTI

Már nincs százszázalékos csapat a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es kiírásában, mivel az éllovas Kisvárda Master Good 2-1-es vereséget szenvedett a MOL Fehérvár vendégeként az OTP Bank Liga 4. fordulójában. A DVSC először kapott ki a szezonban, míg a ZTE első győzelmét aratta. A Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte a vendég Paksot.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Debreceni VSC–ZTE FC 1–2 (0–1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Korhut (65.), illetve Skribek (29.), Grezda (86.)
sárga lap: Dzsudzsák (41.), Sós (95.), illetve Milovanovic (31.), Lesjak (39.), Koszta (48.), Serafimov (52.), Kálnoki-Kis (72.), Skribek (78.), Ubochioma (91.)
 
Debreceni VSC: Kosicky – Kusnyír, Korhut, Baráth, Ferenczi – Babunski (Soltész, a szünetben), Dzsudzsák, Varga J., Bévárdi (Pintér, a szünetben) – Szécsi (Ugrai, 82.), Tischler (Sós, a szünetben)
ZTE FC: Demjén – Lesjak (Huszti, 75.), Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Koszta (Spoljaric, 79.), Bedi – Milovanovic (Grezda, 69.), Babati (Halilovic, 69.), Skribek (Ubochioma, 79.)

Az április óta nyeretlen ZTE, amely szerdán 3–1-es hazai vereséggel fejezte be a vasárnap vihar miatt félbeszakadt mérkőzését a Puskás Akadémia ellen, Babati nagy helyzetével nyitott, és többet veszélyeztetett az első húsz percben.

Mezőnyfölénye Skribek 18 méteres bombájával érett góllá. A vezető találat után is lendületben maradtak a vendégek, így a debreceni kapusnak többször is bravúrral kellett hárítania. Az újonc Debrecen a két 16-os között jól tartotta a labdát, de kapura lövés nélkül fejezte be az első félidőt.

A szünetben Huszti Szabolcs vezetőedző három helyen is változtatott a DVSC összeállításán, ami használt is, mivel a korábbi négy fordulóhoz hasonlóan a hátrányba került csapata egyenlíteni tudott, méghozzá Korhut közeli fejesével. Egyre inkább átvették az irányítást a hazaiak, Pintér a keresztlécet találta el. Ezután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a "slusszpoén" pedig a zalaiaké lett, egy szépen kijátszott akció végén Grezda közelről a bal felső sarokba lőtt. A hajrában a Debrecen több gólt is szerezhetett volna, de az eredmény már nem változott.

A DVSC először kapott ki a szezonban, míg a ZTE első győzelmét aratta.

MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good 2–1 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Berke
gólszerzők: Zivzivadze (44.), Dárdai (75.), illetve Mesanovic (91.)
piros lap: Stopira (52.), Fiola (90+5.)
sárga lap: Dárdai (20.), Fiola (62., 95.), illetve Kravcsenko (7.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Rus, Stopira, Heister – Dárdai, Szendrei, Makarenko, Petrjak – Zivzivadze (Szabó L., 90.), Nikolics (Musliu, 54.)
Kisvárda Master Good: Dombó – Hej (Prenga, 72.), Kravcsenko, Cirkovic, Leoni – Melnyik (Zlicic, 79.), Karabeljov (Bertucci, 66.) – Navrátil (Nagy M., 66.), Bumba, Asani (Czérna, 66.) – Mesanovic

A három meccs után százszázalékos teljesítménnyel listavezető Kisvárda kezdte jobban a találkozót, de a lendülete nem tartott sokáig. A Fehérvár átvette a játék irányítását, többet birtokolta a labdát, ám csak helyzetekig jutott. Egészen az első félidő utolsóelőtti percéig, amikor Budu Zivzivadze megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Fordulást követően emberhátrányba került a fehérvári gárda, onnantól kezdve nagy nyomást helyezett ellenfelére a Kisvárda. A foggal-körömmel védekező Fehérvárnál csak másodpercekig volt a labda, mégis egy gyors kontratámadás végén megduplázta az előnyét. A szabolcsiak a hosszabbításban szépítettek, de az egyenlítő találatot nem tudták megszerezni az utolsó másodpercekre kilenc emberre fogyatkozó Fehérvár ellen.

Budapest Honvéd–Paksi FC 3–1 (1–1)
gólszerzők: Nagy D. (20., 57.), Lukic (47.), illetve Hahn (30., 11-esből)
piros lap: Nono (68.)
sárga lap: Lovric (9.), Nono (39., 68.), Pantelic (39.), illetve Kinyik (44.), Böde (51.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. – Pantelic (Nagy G., 79.), Nono, Zsótér – Bőle (Hidi, 87.), Lukic (Eppel, 81.), Nagy D. (Májer, 87.)
Paksi FC: Nagy G. – Kinyik, Lenzsér, Böde (Szendrei, 75.) – Sajbán (Nagy R., 60.), Papp, Bognár (Szélpál, 60.), Tamás O., Szabó J. – Ádám (Haraszti, 60.), Hahn

A Honvéd kezdett bátrabban, így Nagy Gergelynek már öt perc után bravúrral kellett hárítania. A kifejezetten támadó szellemben futballozó kispestiek aztán húsz perc elteltével előnybe kerültek, de a vezető találat talán kissé túlzottan is megnyugtatta őket, ugyanis a Paks fokozatosan átvette a játék irányítását, majd az elmúlt szezonban gólkirály Hahn büntetőjével egyenlített is. A szünet előtti percekben mindkét kapu előtt adódott lehetőség, Lenzsér a bal kapufát találta el, míg Klemenz ziccerben nem találta el a labdát.

A második félidőt is remekül kezdte a fővárosi együttes, ugyanis fordulás után első támadásából gólt szerzett. Csakhogy ezúttal a vezetés nem vetette vissza a csapatot, lendületben maradt, s egy gyors kontra végén kétgólosra növelte az előnyét. A kispestiek ezt követően biztosan őrizték a vezetésüket, mígnem Nono megkapta második sárga lapját. A Paks emberelőnyben ugyan fölényben futballozott, de igazán nagy nyomást nem tudott kifejteni, így a Honvéd megszerezte első győzelmét.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS