Otthon kezdenek az éllovasok - indul a tavasz a Merkantil Bank Ligában

2020. február. 01., 17:19   |    

Otthon kezdenek az éllovasok - indul a tavasz a Merkantil Bank Ligában
Fotó: budafokimte.hu

Az első februári vasárnapon megkezdődik a Merkantil Bank Liga 2020-as tavaszi idénye. A listavezető MTK a Dorogot, a második helyen álló Budafok a Csákvárt fogadja.

KAZINCBARCIKA BSC–FC AJKA
(Putnok, 14.00)

A Kazincbarcika 24 ponttal a tizennegyedik, az Ajka kettővel kevesebbel a tizenötödik. Nincs nagy tudáskülönbség a két csapat között. A borsodiak két játékost kölcsönadtak Putnokra, Lukács Raymond Békéscsabára távozott, ellenben érkezett két szlovákiai játékos, Alan Kovác, Németh Tamás, valamint Gábor Lukács és Hegedűs Márk. Az ajkaiaktól heten is távoztak, érkezett ellenben Tar Zsolt (ETO FC Győr), Tóth Gergely Csaba (Kaposvár) és Zamostny Balázs (Siófok).

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SOROKSÁR SC
(Nyíregyháza, 14.00)

A Szpari szenzációs meneteléssel, győzelmi sorozattal zárta az őszt, 31 ponttal a hetedik helyen áll. A Soroksár három hellyel és három ponttal áll gyengébben. A nyíregyháziak nyolc játékosról lemondtak, közülük különösen Jova Levente távozása nagy veszteség. Érkezett ellenben Ásványi Balázs (KFC Komárno), Fadgyas Tamás (Újpest), Forgács Dávid (DVTK), Györgyi Arthur (Debreceni VSC) és Patvaros Zsolt (Kecskemét). A Soroksár szinte változatlan játékoskerettel vág neki a folytatásnak.

VÁC FC–BUDAÖRS SC
(Balmazújváros, 14.00)

Különleges a helyszín, a két Pest megyei csapat a Hajdúságban találkozik. A Vác a 19., hét pontot gyűjtött eddig, de kétszer annyi (14) a lemaradása a már bennmaradó helyen lévő Szolnokkal szemben. Két játékos érkezett a télen, Koval Viktor (NK Ankaran Hrvatini) és Torda Patrik (FC Hatvan). A 24 ponttal a tizenkettedik helyet elfoglaló Budaörs elengedte Fodor Dánielt és Végh Gábort, érkezett kölcsönbe Kovács Péter (DVSC) és Sajbán Miklós (Mezőkövesd).

BUDAFOKI MTE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Budafok, 14.00)

A BMTE a második helyen áll, négy ponttal az MTK mögött, de héttel a Gyirmót előtt. Nem volt nagy mozgás, Vankó Imre és Vass Máté távozott, érkezett ellenben kölcsönbe két játékos, Skribek Alen (Puskás Akadémia) és Zsolnai Richárd (DVTK). A csákváriak az utolsó őszi fordulóban aratott győzelmük előtt négyszer kikaptak. Így is a negyedik helyen állnak, igaz, nyolc ponttal a Budafok mögött. Csató Martin a Vasashoz igazolt, két játékosnak lejárt a kölcsönszerződése, érkezett viszont Szabó Norman Ajkáról.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szombathely, 14.00)

A vasi zöld-fehérek a tizennyolcadik helyen állnak, miután az ősz végére összecsuklottak, hatpontos hátrányba kerültek az előttük álló Szolnokkal szemben. Távozott Gaál Bálint, Eszlátyi István, Jurij Habovda, Novák Csanád (Mezőkövesd, Nyári Patrik (MOL Fehérvár), valamint Petró Balázs és Tóth Martin, ugyanakkor értékes játékosok érkeztek: Devecseri Szilárd (ZTE), Rácz Ferenc (Kozármisleny), Schimmer Szabolcs (Sárvár), Tóth Barna (Nyíregyháza), Verpecz István (Balmazújváros). A szegediek 24 ponttal a tizenharmadik helyen, a középmezőnyben állnak. A három érkező Hudák Martin (ZTE), Kuti Krisztián (DVSC) és Grumics Miroszláv (ZTE), a távozók Cristian Cigan, Dragóner Filip, Pongrácz Viktor, Sóron Tibor és Zabari Dávid.

GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Gyirmót, 14.00)

A kisalföldiek a harmadik helyen állnak a tabellán, hét pont a lemaradásuk a második helyezett Budafok mögött. A Siófok a hatodik, csupán két ponttal szerzett kevesebbet mostani riválisánál. A Gyirmótból az élvonalat is megjáró Szarka Ákos Dél-Koreába igazolt, s nincsen már a keretben Szilvási Péter sem. Érkezett ellenben Németh Bence (Ménfőcsanak) és Varga Barnabás (Lafnitz), visszatért a kölcsönadásból Sandal Dominik. A Siófok elengedett három rutinos játékost, Szakály Dénest, Tajti Norbertet és Zamostny Balázst, kölcsönbe távozott Benke András. Remili Mohamedet leszerződtette a Siófok Paksról.

DUNA ASZFALT TLC–ETO FC GYŐR
(Tiszakécske, 14.00)

A tiszakécskeiek 21 ponttal a tizenhatodik helyen állnak, az ETO ellenben az ötödik, 34 ponttal. A Duna Aszfalt TLC elengedte Fábiót, Durso Giulianót, Kovács Dávidot, Polyák Kristófot és Puskás Zoltánt, Kardos Norbert pedig visszavonult. Tekintélyes az érezők létszáma, hatan igazoltak Tiszakécskére a télen: Farkas Norbert (MTE 1904), Lukács Dániel (Bp. Honvéd), Máté János (PMFC), Simon Márk (Paks) Temesvári Attila (Bp. Honvéd), Tóth Barnabás (DVTK). A két honvédos „csak” kölcsönbe érkezett. Az ETO távozói: Borbély Bálint, Domonkos Kristóf, Gránicz Patrik, Hidi M. Sándor, Marko Vukaszovics, Simon Márk, Szánthó Regő és Tar Zsolt. Érkezett: Domonkos Kristóf (KFC Komárno, kölcsönből vissza), Gaál Bálint (Haladás), Kiss Máté (ZTE), Simon András (MTK), Simon Ádám (Paks), Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd, kölcsönbe), Priskin Tamás (FTC).

VASAS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

A piros-kékek a nyolcadik helyen állnak, tizenegy ponttal a Budafok mögött. Mégis, az igazolások azt sejtetik, nem adták még fel a harcot a feljutásért. Érkezett: Csató Martin (Csákvár), Feczesin Róbert (Újpest FC), Hidi M. Sándor (ETO FC Győr), Jova Levente (Nyíregyháza), Ujvárosi Ádám (DVSC) és Vernes Richárd (Hapoel Kfar Szaba). A békéscsabaiaktól Szélpál Norbert elment Paksra, érkezett Gránicz Patrik (ETO FC Győr), Lukács Raymond (Kazincbarcika) és Oláh László (Ajka).

MTK BUDAPEST–DOROGI FC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A listavezető előnye négy pont a második és tizenegy a harmadik helyezett előtt. „Kívülről” érkezett Bíró Bence (Vitória Guimaraes) és Prosser Dániel (DVTK), Molnár Bence (Vác) kölcsönből tért vissza. A tizenegyedik helyen álló Dorog keretébe érkezett Mihajlo Rjasko, távozott onnan két Ádám, Albert és Fürjes.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS