Otthon remekel a Kisvárda, idegenben nyeretlen a MOL Fehérvár

2021. december. 04., 19:05   |    

Otthon remekel a Kisvárda, idegenben nyeretlen a MOL Fehérvár

A Kisvárda és a MOL Fehérvár vasárnapi (13.30) összecsapása jelenleg rangadónak számít az OTP Bank Ligában, a hazaiak a második, a vendégek a negyedik helyen álltak a forduló előtt a tabellán, a két csapatot négy pont választja el egymástól.

A Kisvárda 26, a MOL Fehérvár 19 gólt szerzett eddig a bajnokságban, érdekesség azonban, hogy a kidolgozott helyzetek mennyisége és minősége alapján a fehérváriaknak kellett volna több gólt szerezniük. Az xG mutatóban ugyanis Szabics Imre együttese áll jobban, eddig 21,5 gólt "kellett volna" szereznie, míg a Kisvárdának csak 16,9-et. A várdaiak helyzetkihasználása tehát az egyik legjobb az OTP Bank Ligában, míg a Vidié a gyengébbek közé tartozik. A hasonló metódussal számolt xP (várható pontok) mutató alapján a Kisvárdának 27 helyett mindössze 20 ponttal "kellene állnia", a Fehérvárnál ez a mutató 23,1, szinte éppen annyi, mint amennyi pontot valójában összegyűjtött a csapat.

A fehérváriak szerezték eddig a legtöbb gólt kontrából (6-ot) és a második legtöbbet távoli lövésből (4-et), a Kisvárda a rögzített szituációkat követően szerzett találatokban (4) áll az élmezőnyben. A Fehérvár eddig mindössze egy gólt kapott a meccsei első félórájában, a Kisvárda a kapott góljai harmadát (5-öt) az utolsó negyedórában szedte be.

E két csapat ellen lőttek a legkevesebbet kapura a riválisok, a Fehérvár ellen mérkőzésenként 8,82-szer, a Kisvárda ellen meccsenként 9,63-ször próbálkoztak az ellenfelek. A passzok számában a Vidi a második a mezőnyben a Ferencváros mögött (453/meccs), a Kisvárda viszont csak a tizedik ebben a mutatóban 322/meccses átlagával. A MOL Fehérvár labdabirtoklásban ugyancsak a második a mezőnyben, átlagban 57,1 százalékkal, a Várda viszont az utolsó előtti, csupán 44,4%-ban övé a labda átlagosan. A piros-kékek a legjobbak a mezőnyben a 45 másodpercnél hosszabb labdabirtoklások számában (83), a Kisvárda csak 41-szer birtokolta 45+ másodpercig a labdát az eddigi meccsein. A Fehérvár passzolt a legtöbbször a támadóharmadba a teljes mezőnyben (meccsenként 59,47-szer), míg beadásokban és az ellenfél tizenhatosán belüli labdaérintésekben a harmadik a csapat (16,30-as, illetve 16,90-es meccsenkénti átlaggal).

A támadópárharcok számában a Kisvárda, a védekező párharcok számában a MOL Fehérvár sereghajtó a teljes mezőnyben, és blokkolt lövésekben is e két együttes foglalja el az utolsó két helyet az NB I összes csapata között.

A 4. fordulóban Székesfehérváron a MOL Fehérvár 2-1-re nyerni tudott, pedig az 52. perctől emberhátrányban futballozott. A várdaiak mellett szól, hogy hazai pályán eddig kiválóan szerepeltek (5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), míg a fehérváriak a mezőnyben egyedüliként eddig egyszer sem szereztek három pontot az idény során vendégként (4 döntetlen, 2 vereség a mérlegük).

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS