Otthon tartott egy pontot a ZTE a MOL Fehérvár ellen, Újpesten győzött a Puskás Akadémia

2021. augusztus. 01., 22:03   |    

Otthon tartott egy pontot a ZTE a MOL Fehérvár ellen, Újpesten győzött a Puskás Akadémia
Fotó: MOL Fehérvár FC

A MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a ZTE FC otthonában vasárnap. 2-1-es sikert aratott a Puskás Akadémia az Újpest otthonában.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
ZTE FC–MOL Fehérvár FC 1–1 (0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Babati (68.), illetve Dárdai (47.)
sárga lap: Tajti (5.), Halilovic (12.), Serafimov (44.), illetve Nego (24.), Heister (56.), Musliu (90.)

ZTE FC: Demjén – Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi – Bedi, Halilovic, Tajti (Szalay, 81.) – Babati (Meshack, 75.), Zimonyi (Skribek, 63.), Koszta
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Musliu, Rus, Stopira – Dárdai, Nego, Alef, Heister – Nikolics (Szabó L., 85.), Petrjak (Szendrei, 80.)

A csúszós fű és a vizes labda többször megtréfálta a játékosokat, ezért nehezen lehetett helyzetet kialakítani. Negyedóra után a Konferencia Liga-selejtező első körében búcsúzott Fehérvár mezőnyfölénybe került. A ZTE is veszélyeztetett, ám Zimonyi fejese célt tévesztett, majd Nikolics a kiugrása után nem tudta elrúgni Demjén mellett a labdát.

A gól nélküli első félidőt követően megint zuhogni kezdett, ám a hazaiakat a 47. percben másik hidegzuhany is érte: a védők nem tudtak felszabadítani, és Dárdai 18 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába bombázott. Később az eső elállt, az iram csökkent, a vendégek pedig nem tudták megőrizni előnyüket. A 68. percben egy bal oldali beadás után Kovácsik Babati testére ütötte a labdát, a hazaiak csatára aztán közelről nem hibázott.

A fehérváriak próbálták fokozni a tempót, ismét többet birtokolták a labdát. A 82. percben Rus szabadrúgását tornászta ki a léc alól Demjén. A hajrá nem hozott izgalmakat, maradt az 1–1.

A Zalaegerszeg közel 2009 augusztusa óta nem tudja legyőzni riválisát, azóta hét vereség mellett ez volt az ötödik döntetlenje.

Újpest FC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Katona (64.), illetve Baluta (43.), Nunes (56.)
sárga lap: Diaby (11.), Pauljevic (33.), Kastrati (93.), Onovo (95.), illetve Baluta (25.), Kozák (93.), Nunes (95.)
 
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Pauljevic (Simon, 61.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Stieber Z. (Katona, 61.) – Beridze (Szakály P., 90.), Tallo
Puskás Akadémia: Tóth B. – Spandler, Nunes, Stronati – Corbu (Van Nieff, 70.) – Gera, Favorov, Baluta (Puljic, 82.), Nagy Zs. – Kiss T. (Plsek, 77.), Kozák (Géresi, 77.)
 
Az első félidőben egyik fél sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Ennek megfelelően a kapuk sokáig nem is forogtak veszélyben, majd a 31. percben Kiss Tamás kihagyott helyzetét – az üres kapuval szemben négy lépésről rosszul találta el a labdát – követően nem sokkal Mitrovic lőtt húsz méterről a kapu mellé. A 43. percben aztán Kozák kiugratásával Baluta lépett ki, majd egy csel után nem hibázta el a lehetőséget.

Az 56. percben szöglet utáni fejesgóllal növelte előnyét a vendégcsapat, majd a hazaiak a 64. percben a cserejátékos Katona góljával szépítettek. A folytatásban próbált, de nem tudott nyomást gyakorolni riválisára az Újpest, így a felcsútiak különösebb nehézség nélkül tudták megőrizni minimális előnyüket.

Az Újpest eddig is rossz hazai mérlege így még tovább romlott a Puskás Akadémiával szemben: a legutóbbi öt mérkőzésen a felcsútiak győztek. A lila-fehérek az élvonalban immár 12. alkalommal fogadták a PAFC gárdáját, és ezeken csak egyszer tudtak nyerni, négy döntetlen és hét vereség mellett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS