Otthon tartották a pontokat a zöld-fehér csapatok

2013. augusztus. 31., 22:03   |    

Otthon tartották a pontokat a zöld-fehér csapatok

A Győri ETO első győzelmét szerezte az idényben, a Ferencváros harcos meccsen nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján.

Győri ETO - MVM Paks 2-0 (2-0)
Vezette:
Fábián Mihály (Lémon Oszkár, Márkus Tamás)
Gólszerző: Andrics a 21., Szabó (öngól) a 40. percben

Az első fordulók után még nyeretlen címvédő lendületesebben kezdte a meccset, az első félidőben megérdemelten szerzett kétgólos előnyt. Előbb a 21. percben egy bedobás után beadott labdát Nemanja Andrics lőtt közelről a hálóba (1-0), majd a gólszerző beadását követően Szabó János ártalmatlannak tűnő szituációban felszabadítás helyett saját kapujába továbbította a labdát (2-0). A második félidőben már a paksiak előtt is adódtak helyzetek (a legnagyobbat Tököli Attila hagyta ki), de a vendégeknek a szépítés sem jött össze, az ETO első idénybeli győzelmét ünnepelhette a lefújáskor.



Mezőkövesd-Zsóry - Puskás Akadémia 3-1 (0-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Buzás Balázs)
Gólszerző: Petneházi a 49., Balajti az 56., Menougong a 92., ill. Lencse a 62. percben

A két újonc összecsapásának első félideje nem hozott igazi izgalmakat, Szántai Leventének a meccs elején volt ugyan két védése, azt követően azonban nem forogtak veszélyben a kapuk. A fordulás után nagyot változott a játék, a 49. percben George Menougong szerzett labdát a vendégtérfélen, Petneházi Márkot hozta helyzetbe, aki 8 méterről megszerezte a vezetést együttesének (1-0). Hét perccel később ismét Menougong adott gólpasszt, ezúttal Balajti Ádámnak, aki 11 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (2-0). A 62. percben Haraszti Zsolt szabadrúgását követően Lencse László 6 méterről fejelt a hálóba (2-1). A kövesdiek magabiztosan őrizték egygólos előnyüket, sőt a hosszabbításban meg is toldották eggyel: Menougong tört be a 16-osra a balösszekötő helyén, majd egy csel után a léc alá lőtt (3-1).

Ferencváros - KTE-Phoenix Mecano 1-0 (1-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Ring György, Tóth Vencel)
Gólszerző: Diallo a 3. percben

Hamar vezetést szerzett a Ferencváros, a 3. percben Arsenio Valpoort bal oldali beadása után Ulysse Diallo fejelt a hálóba (1-0). A gyors gólt nem követték helyzetek, küzdelmes, harcos volt ugyan a meccs, de a kapuk az első félidőben kevés igazán veszélyes lehetőség adódott a csapatok előtt, ezek egyike volt a 23. percben Böde Dániel kapufája. A fordulás után élénkebb lett a találkozó, a kecskemétiek is szerezhettek volna gólt, és a Ferencváros is növelhette volna előnyét. A lehetősége azonban kihasználatlanok maradtak, a zöld-fehérek 1-0-ra nyertek.



DVTK - Újpest FC 2-0 (1-0)
Vezette:
Németh Ádám (Viszokai László, Aradi József)
Gólszerző: Kosztics a 36., Kádár az 51. percben

Az Újpest a 10. percre akár kétgólos előnyt is szerezhetett volna, de előbb Senad Husic, majd Vági András mentette a gólvonalról. A vendéghelyzetekre hazai gól volt a válasz, a 36. percben Mohamadou Abdouraman a jobb oldalról középre adott, Zoran Kosztics pedig középről, 11 méterről a jobb alsóba lőtt (1–0). A második félidő 6. percében Tisza Tibor szabadrúgása után Kádár Tamás 10 méterről a bal alsó sarokba csúsztatott (2-0). A folytatásban a hazaiak kézben tartották a meccset, és megőrizték kapujukat a góltól, így három ponttal zárták a találkozót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS