Legyőzte a kupagyőztest az Újpest, Bobál-gólokkal nyert a ZTE

2020. június. 05., 22:12   |    

Legyőzte a kupagyőztest az Újpest, Bobál-gólokkal nyert a ZTE

A 87. percben egyenlített a Kaposvár a DVSC otthonában, de a szombati játéknapon a Paks legyőzte a Mezőkövesdet és ezzel kiesett a Rákóczi. A MOL Fehérvár FC otthon tartotta a három pontot, ahogy az Újpest is nyerni tudott új vezetőedzője első mérkőzésén. A vasárnap a hazai csapatoké volt: a ZTE és a Fradi is győzött.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)
Debrecen, v: Farkas Á.     
gólszerzők: Szabó B. (6.), illetve Borbély (87.)     
sárga lap: Kinyik (17.), Kundrák (22.), Bódi (72.), illetve Ur (16.), Nagy R. (72.), Pogacsics (94.)
DVSC: Nagy S. – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi (Csősz, 46.) – Haris (Kusnyír, 13.), Tőzsér – Kundrák (Szécsi, 56.), Bódi, Szabó B. (Varga K., 55.) – Garba (Adeniji, 84.)
Kaposvár: Pogacsics – Vacthler (Nagy J., 67.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor, 80.) – Nagy T. (Csiki, 67.) – Palic (Balázs, 59.), Szakály, Trebotic, Nagy R. (Borbély, 80.) – Ádám

Hamar a Kaposvár első védelmi hibájából vezetéshez jutott a Debrecen. A gól után több ígéretes támadást is vezetett a hazai csapat. A vendégek hátul a folytatásban is bizonytalanul játszottak, és csak elvétve jutottak el a DVSC kapujáig.     

A második félidőben is a Debrecen irányította a játékot, de a mezőnyfölényét nem tudta helyzetekre váltani, főleg pontrúgásokból, beadásokból alakult ki veszély. Az eredmény tartására törekvő Loki ellen a Kaposvár a mérkőzés hajrájában teljesen váratlanul egyenlített, és ezzel minimális matematikai esélye még van a bennmaradásra, ugyanakkor nehéz helyzetbe sodorta a kiesés elkerüléséért küzdő hazai együttest.

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0–2 (0–0)
Mezőkövesd
gólszerző: Könyves (50., 64.)
sárga lap: Pillár (45.), illetve Szakály D. (28.), Rácz (76.)

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi (Farkas, 53.), Neszterov, Pillár, Vadnai – Pekár (Nagy D., 66.), Meszhi, Szeles (Jurina, a szünetben), Cseri (Vajda, 53.) – Zivzivadze (Takács T., 66.), Besirovic
Paks: Rácz – Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó J. – Szakály D. (Sajbán, 78.), Windecker, Balogh B. (Bertus, 72.) – Haraszti (Hahn, 60.), Böde (Kecskés, 79.), Könyves

Már a hatodik percben közel állt a gólszerzéshez a Mezőkövesd, a kilépő Zivzivadze kapus mellett elgurított labdája a kapufáról pattant vissza. A hazaiak fölényét az első negyedóra vége felé szüntette meg a Paks, amely sorozatban rúghatta szögleteit és csakhamar ugyancsak nagy helyzetet alakított ki. Kiegyenlítetté vált a mérkőzés, lüktető volt a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, igaz, ezek már nem voltak igazán komolyak. A Paks inkább szögletekből veszélyeztetett, a Mezőkövesd pedig igyekezett passzokkal eljutni ellenfele kapujáig, de a középpályás sora nem működött igazán hatékonyan. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, a pontatlan passz, így a játékrész második felében már csak egy-egy nagy helyzet adódott. 

A vezetést a szünet után a Paks egy saját térfélről elvégzett szabadrúgást követő gyors akcióból szerezte meg, a vendégek kihasználták, hogy a hazai védelem még nem állt fel. Kuttor Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője gyorsan cserélt kettőt, de nem tudta felpörgetni csapatát. A Paks stabilan futballozott, majd újabb gyors akció végén Könyves Norbert duplázott. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a kövesdiek játékából hiányzott a lendület, az átütőerő, és a hazai játékosoknak még szerencséjük sem volt a kiválóan védekező vendégekkel szemben.

MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good 2–0 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Nego (16.), Nikolics (87.)
sárga lap: Nyári (20.), Stopira (41.), Nego (43.), Houri (48.), illetve Viana (45+1.), Hej (63.), Gosztonyi (89.)

Fehérvár: Kovácsik – Rus (Hangya 73.), Musliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Nyári (Elek 62.) – Nego (Kovács I. 83.), Houri (Bamgboye 62.), Petrjak (Hodzic 62.) – Nikolics
Kisvárda: Dombó – Melnyik (Jelena 60.), Ene, Rubus, Baranyai – Lucas (Sassá 82.), Karaszjuk – Hej, Cukalasz (Kovácsréti 60.), Bumba (Tischler 60.) – Viana (Gosztonyi 60.)

Az első negyedóra kisvárdai mezőnyfölényt hozott, előbb Cornel Ene fejelt a kapufára, majd további ígéretes támadásokat vezettek a vendégek. A Fehérvár a 16. percben "érkezett meg" a meccsbe: Lyes Houri kiváló passzát Nego Loic váltotta gólra. A félidő hátralévő részében fölénybe került a házigazda, de nem tudott újból a hálóba találni.

A második félidő nagy hazai helyzetekkel kezdődött, a vendégeknek ekkor kevés lehetőségük volt. Vélhetően egyik edző sem volt elégedett csapata játékával, mert előbb a Kisvárda cserélt egyszerre négyet, majd két perc múlva a Fehérvár hármat. A folytatásban a fehérváriak többször is lezárhatták volna a meccset, végül a sokadik nagy helyzetüket Nikolics Nemanja váltotta gólra, és ezzel beállította a 2–0-s végeredményt.

Újpest FC–Budapest Honvéd FC 1–0 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pillók
gólszerző: Novothny (45+1.)
sárga lap: Szakály P. (23.), Zsótér (54.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Ristevski, Heris, Burekovic – Szakály P., Zsótér (Bacsa, 75.) – Simon K. (Csongvai, 64., Koszta, 93.), Perosevic (Perosevic, 62.), Nwobodo – Novothny
Honvéd: Levkovich – Mezgrani, Batik, Lovric, Uzoma (Aliji, 85.) – Kesztyűs, Hidi (Tóth P., 76.), Szendrei (Nagy G., 86.), Gazdag (Cipf, 85.) – Moutari, Ugrai (Lanzafame, 56.)

Az első nagy lehetőség a 19. percben adódott, akkor viszont az újpesti kapus, Banai Dávid néhány másodpercen belül kétszer bravúrral védett. A folytatásban is többet támadtak a vendégek, több lövéssel próbálkoztak és veszélyesebbek is voltak, a vezetést Novothny Soma góljával az első félidő hosszabbításában mégis a bennmaradásért küzdő Újpest szerezte meg.

A második félidőben sem változott a játék képe, a kispestiek többször próbálkoztak – a 94. percben Batik Bence a keresztlécet találta el –, és bár a házigazdák csupán egy kaput eltaláló lövéssel zárták a meccset, abból megszerezték a győztes gólt.

ZTE FC–Puskás Akadémia FC 2–0 (0–0)
Zalaegerszeg, v.: Vad II.
gólszerzők: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.)
sárga lap: Katanec (20.), illetve Slagveer (40.), Sós (56.), Spandler (89.)

ZTE FC: Demjén – Bolla, Szépe, Katanec, Tamás K. – Lesjak, Mitrovic (Kocsis, 82.) – Bőle (Ostrek, 90.), Radó (Ikoba, 90.), Babati (Bedi, 59.) – Bobál G. (Bobál D., 83.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Radics, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Urblík (Deutsch, 76.) – Slagveer (Sós, a szünetben), Plsek (Favorov, 57.), Knezevic, Gyurcsó – Vanecek (Mebrahtu, a szünetben)

Jubileumi összecsapásra készültek Zalaegerszegen, ugyanis a klub tájékoztatása szerint a csapat története 2000. "NB-s" találkozóján lépett pályára. Az első-, másod- és harmadosztályú mérkőzéseket figyelembe véve a gárda 1999 összecsapáson 780 győzelmet aratott 511 döntetlen és 708 vereség mellett.

Az első félidőben ugyan a vendég Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát, de helyzetei inkább a hazai csapatnak voltak, ugyanakkor gólt nem láthatott a közönség.

A második játékrészt gyorsan megalapozta Nagy Zsolt hibája, a vendégek védője rendkívül könnyelműen adta el a labdát saját térfelén, Bobál Gergely pedig óriási góllal szerzett vezetést a hazaiaknak. A ZTE a gólt követően fölénybe került – ez még azzal együtt is igaz, hogy a vendégek szinte azonnal egyenlíthettek volna, de Mebrahtu lövése a kapufán csattant. A folytatásban a felcsúti kapus Tóth Balázs több nagy védést is bemutatott.

A hajrában a ZTE már csak az előny megtartására törekedett, de végül egy pontrúgás után eldöntötte az összecsapást: az ikertestvérét csereként váltó Bobál Dávid fejelt a hálóba.

Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK 3–0 (0–0)
Groupama Aréna, v.: Karakó
gólszerzők: Boli (54.), Zubkov (55.), Botka (83.)
sárga lap: Botka (30.), Haratin (56.), Sigér (76.), illetve Rui Pedro (17.), Sesztakov (91.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Otigba, Botka, Civic – Haratin (Vécsei, 61.), Sigér (Frimpong, 77.) – Zubkov (Nguen, 77.), Somália, Isael (Skvarka, 71.) – Boli (Szihnyevics, 71.)
Diósgyőr: Danilovic – Sesztakov, Polgár, Szűcs K., Vági – Hasani (Egerszegi, 75.), Márkvárt, Iszlai (Adukor, 64.), Kiss T. (Cortes, 64.) – Ivanovszki (Tabakovic, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 61.)
 
A DVTK kezdte frissebben a mérkőzést, ennek eredményeként rövid idő alatt három lehetőséget is kidolgoztak a vendégek. A Ferencváros néhány perc után pörgött fel, és még nagyobb helyzetekkel válaszolt. Gól azonban a színvonalas első felvonás lezárásaként sem született.

A második félidő elején a játékot végig irányító Ferencvárosnak másfél perc kellett a kétgólos előny megszerzéséhez – Boli lesipuskásként talált be, majd Zubkov lőtt bombagólt –, a miskolciak így kénytelenek voltak feladni a térfelükre visszahúzódó taktikájukat. Hiába érkeztek azonban a friss erők vendégoldalon, a DVTK nem jelentett veszélyt Dibusz kapujára. A hazaiak erőlködés nélkül tudták a mezőnyben tartani a játékot, majd a szakadó esőben Botka révén tovább növelték az előnyüket.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 51 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 40. győzelmét aratta. A Diósgyőr ellen otthon sorozatban hetedszer nyert. A DVTK-nak viszont megszakadt a jó idegenbeli sorozata a bajnokságban: a miskolci gárda vendégként ezt megelőzően november 9-én szenvedett vereséget legutóbb, azt követően négy győzelem mellett háromszor játszott döntetlent.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS