Pádár-triplával nyert rangadót az MTK

2012. október. 15., 10:44   |    

Pádár-triplával nyert rangadót az MTK

Csúcsrangadót játszottak a női labdarúgó NB I 9. fordulójában: a bajnoki címvédő MTK Hungária fogadta – és győzte le – az ezüstérmes Viktória Trend Optika FC-t.

Bár már a találkozó előtt a hazai pályán játszó bajnok volt a mezőny egyetlen „hibátlan” csapata, Turtóczki Sándor tanítványai esélyesebbnek is számítottak, mint a Viktória, amely idegenben ritkán tudja kopírozni remek hazai teljesítményét, a két csapat rangadója mindig háromesélyes, soha nem lehet biztosra venni a meccs kimenetelét. Ezúttal viszont az MTK gondoskodott arról, hogy hamar jelezze, melyik gárda gazdagodik pontokkal: Pádár Anita már a 2. percben gólt szerzett, a szombathelyi védők helyezkedési hibáját kihasználva rúgta a labdát Papp Eszter hálójába. A 8. percben az „örökös” magyar gólkirálynő megduplázta csapata előnyét, a tizenhatos előteréből, szabadrúgásból csavarta a kapuba a kék-fehérek második gólját.

Dicséri a Viktóriát, hogy hamar visszakapaszkodott a meccsbe, a mélységből felívelt indításnál Szőcs kapus hibázott, Megyerire öklözte a labdát, aki közelről szépített. Igen ám, de megint jött Pádár… Alig valamivel jutott túl a percmutató a tizenötön, amikor a nézők már a meccs negyedik (Pádár harmadik!) gólját látták: a válogatott támadó ismét védelmi hibát kihasználva szerzett gólt. A nagy „adok-kapokban” ismét a Viktória következett, az első félóra végén a Tálosi Szabina passzával megugró Nagy Dóra csavart szép gólt balról, a rövid fölsőbe. Fordulás után sokáig nem esett újabb találat, az MTK tartotta az előnyét, a Viktória iparkodott, de csak kapufáig jutott. A hajrához érve azután az MTK visszaállította a kétgólos különbséget, és ezzel eldöntötte a meccset: a 77. percben Vágó Fanny értékesítette a – vendégek által vitatott – büntetőt.

A Nyíregyházán vendégeskedő Astra-Bíró-Kert FC-t utolérte az amatőrcsapatok „végzete”. Munkahelyi elfoglaltságok és betegségek miatt Dombó János több kulcsjátékosa – elsősorban Godvár Katalin és Benkő Mónika – hiányzott, a csepeliek mestere ezért a válogatott kerettag kapust, Kovács Klaudiát állította a csatársorba. Döntése, „meccsnyerő” húzásnak bizonyult! A Szpari sokáig jól tartotta magát, gól nélkül zárult az első félidő, ám a fordulás után Kovács Klaudia két gólt is szerzett, főszerepet vállalva csapata 3-0-s sikeréből.

Az 1. FC Femina remek szériát produkál az elmúlt hetekben – a rákospalotaiak ezúttal 5-0-s, kiütéses győzelmet arattak Szegeden, a SZAK fölött. Kétségtelen, hogy a hazai csapatnak nagyon hiányoznak sérültjei, de a különbség így is meglepetés. Szil Tünde révén a szegedieké volt az első lehetőség, amire a fővárosiak rögtön góllal válaszoltak: a szöglet nyomán röviden kifejelt labdát Balogh Henriett rúgta a hálóba. Az első félidőben nem esett több gól, a fordulás után viszont az egyre jobban kitámadó SZAK-ot „megkontrázva” hengerelt a Femina: a csereként beállt Zamira szerzett két gólt, illetve Pálinkás és Szeitl is betalált. Összességében nem volt ekkora különbség a két csapat között, de amíg a szegediek sorra hagyták ki a maguk lehetőségeit, az okosan futballozó Femina szinte minden alkalommal góllal „büntetett”.

Az egy héttel ezelőtt váratlan vereséget szenvedő UTE a Páter Fit-Well Nagypáli legyőzésével kapaszkodott feljebb a tabellán. A lilák a 20. percben Bura Eszter révén, egy védelmi hibát kihasználva jutottak előnyhöz, majd még az első félidőben Kakuk Anikó is gólt rúgott. Alighanem, már ez is eldöntötte a meccset, a fordulás után szinte azonnal háromgólosra nőtt a hazai előny: Dohány Rita találata a végeredményt állította be. A vendégek támadójátékában nem volt átütő erő, a zalaiak nem tudták kihasználni, hogy az UTE két állandó belső védője, Durkó Zita és Nagy Szabina ezúttal is hiányzott.

Bár az újonc Hegyvidék szerezte az első gólt a Hegyvidék SE – BNLC-Csepel mérkőzésen, Szvetlik Dóra remek lövésére két, szögletből (!) rúgott góllal válaszolt Bubcsó Norbert csapata. Úgy tűnik, a meccs forgatókönyvét indigóval írták, mert nem sokkal később újabb Szvetlik gól, majd – ismét szöglet nyomán – BNLC-találat következett, ezúttal a Tóth Eszter által kifejelt labdát Vachter Zsófia lőtte a hálóba. A fordulás után egyik csapat játékában sem volt átütőerő, igaz, a BNLC-Csepel – ismét Vachter révén – szerzett gólt, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Női labdarúgó NB I, 9. forduló

MTK Hungária – Viktória Trend Optika FC 4-2
Nyíregyháza Spartacus – Astra-Bíró-Kert FC 0-3
Szegedi AK Boszorkányok – 1. FC Femina 0-5
Újpesti TE – Páter Fit-well Nagypáli 3-0
Hegyvidék SE – BNLC-Csepel 2-4

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS