Paksi FC: a csapat diadala a Ligakupa-siker

2011. április. 15., 09:11   |    

Paksi FC: a csapat diadala a Ligakupa-siker

A Paksi FC történetének legnagyobb sikereként könyvelheti el, hogy - a döntő visszavágóján 3-0-s sikert aratva a címvédő DVSC-TEVA ellen - megnyerte a Ligakupát.

A paksiak, azok után, hogy 2-1-es vereséget szenvedtek a finálé első mérkőzésén, a visszavágón minden tekintetben felülmúlták ellenfelüket, és - a klub történetének eddigi legnagyobb sikerét érve el - megérdemelten emelhették magasba a Ligakupa győztesének járó trófeát. A zöld-fehér csapat korábban egyszer diadalmaskodott 'jegyzett' kupasorozatban, 1976-ban a járási és megyei bajnokságokban szereplő együttesek számára kiírt Szabad Föld-kupát hódította el. A gárda tavaly is bejutott a Ligakupa döntőjébe, de akkor nem járt szerencsével a DVSC-TEVA ellen, az egy meccses fináléban 2-1-re a hajdúságiak győztek.

Érthető volt tehát az öröm a Tolna megyeieknél, hiszen egy váratlanul jó szezon kerekedett ki az ideiből, amely akár még a mostaninál is nagyobb sikerekkel zárulhat. A Paksi FC ugyanis története legjobb élvonalbeli szereplésével jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Monicomp Liga tabelláján, és közel áll ahhoz, hogy fennállása során első ízben kiharcolja a szereplést a nemzetközi kupaporondon.

A végső győztesnek járó 25 millió forintos pénzdíjjal is gazdagodó paksiak szinte egytől egyig a csapat diadalaként értékelték a Ligakupa-elsőséget. Böde Dániel, a gárda legeredményesebb bajnoki góllövője például kiemelte: azért nyertek, mert egységes csapatot alkotnak, és tudnak egymásért küzdeni.

- Azt játszhattuk, amit igazán szeretünk. Szervezetten védekeztünk, de nem álltunk be bekkelni. Erre külön felhívtam a figyelmet, hogy ezt ne tegyük - fogalmazott Kis Károly, a paksiak vezetőedzője. - Jól támadtunk vissza, amikből helyzeteket tudtunk kialakítani, és gólokat is szereztünk. A második mérkőzés alapján azt kell mondanom, hogy teljesen megérdemelten lett a miénk a Ligakupa. Végig komolyan vettük a sorozatot, boldogok vagyunk, hogy megnyertük.

A másik oldalon Zdenek Scasny csalódásának adott hangot, mert annak ellenére is többet várt együttesétől, hogy nem a legerősebb kezdő tizenegyet küldte pályára Pakson.

- Azt vártam, hogy ha nem is tündökölnek, legalább az utolsó pillanatig küzdenek és harcolnak a játékosok, de csalódnom kellett – fogalmazott a szakvezető.

A Ligakupa eddigi győztesei:

2007–08 FC Fehérvár (döntő: Fehérvár–DVSC 1–0, 2–0)
2008–09 FC Fehérvár (döntő: Fehérvár–Pécsi MFC 3–1)
2009–10 Debreceni VSC (döntő: DVSC–Paks 2–1)
2010–11 Paksi FC (döntő: Paks–DVSC 1–2, 3–0)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS