Paksi siker Miskolcon, Honvéd-győzelem Zalaegerszegen

2021. április. 11., 19:14   |    

Paksi siker Miskolcon, Honvéd-győzelem Zalaegerszegen

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVTK hazai pályán maradt alul 4-1-re a Pakssal szemben. A Honvéd fontos három pontot szerzett a ZTE elleni alsóházi rangadón.

Diósgyőri VTK-Paksi FC 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Molnár (86.), illetve Hahn (10., 16., az első 11-esből), Sajbán (68.), Szakály (87.)
Kiállítva: Zivulic (10.)
Diósgyőr: Malenica - Polgár, Milovic, Soldo - Grgic (Sestakov, 84.), Max (Iszlai, 76.), Márkvárt (Molnár, 76.), Zivulic, Marin (Roshi, 76.) - Grozav, Drazic (Vanacek, 84.)
Paks: Hegedüs - Lorentz, Tamás (Osváth, a szünetben), Lenzsér - Sajbán (Papp, 70.), Balogh (Szakály, 82.), Bognár, Bertus, Szabó J. - Haraszti (Nagy R., 57.), Hahn (Ádám, 70.)

Bő negyedóra alatt kétgólos vezetéshez jutott a Paks, amely az első, tizenegyesből szerzett gólját megelőző szabálytalanság miatt emberelőnybe is került. Egyoldalú volt a mérkőzés, a vendégek közepes teljesítménnyel is nyugodtak lehettek, mert a hazaiak kevés veszélyt jelentettek a kapujukra, csupán a félidő hajrájában töltöttek több időt a Paks tizenhatosa környékén. Az első játékrész végén mutatott aktivitással kezdte a mérkőzés második felét a DVTK, amely emberhátrányban is képes volt ekkor jól felépített támadásokat vezetni. Kiegyenlítetté vált a találkozó, annak azonban nem sok jele volt, hogy a Diósgyőr fordítani, vagy akár egyenlíteni tud. Csakhamar pedig el is szállt erre a maradék esélye is, amikor a félidő felénél újabb gólt szereztek a vendégek. A végére még maradt egy gyors gólváltás, ami érdemben nem befolyásolta a végkimenetelt, egységesebb és hatékonyabb futballjával a Paks megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Ezzel az előző kör után elfoglalt hatodik helyről a negyedikre lépett előre, a hazai csapatnak pedig még nehezebbé vált a feladata a bennmaradás kiharcolását illetően. A paksiak mindháromszor legyőzték a DVTK-t az idény során. A vasárnapi összecsapáson a vendégek első két gólját Hahn János szerezte, aki így 18 találattal vezeti a góllövők listáját.

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Gólszerző: Nagy D. (57.)
ZTE FC: Demjén - Lesják, Kálnoki-Kis, Bobál, Bedi (Gergényi, 69.) - Favorov, Sankovic, Szánthó (Babati, a szünetben), Tajti (Koszta, 62.) - Könyves, Futács (Zimonyi, 69.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Klemenz, Lovric, Aliji - Szendrei (Kesztyűs, 85.), Hidi (Bocskay, 72.), Zsótér, Nagy D. (Bőle, 85.) - Gazdag (Eppel, 90.), Balogh

A gól nélküli első félidőben ugyan a Honvéd birtokolta többet a labdát, de nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. A ZTE-nek Könyves révén egyetlen lehetősége volt 45 perc alatt. A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a hazaiak, mégis a Honvéd szerzett vezetést egy szerencsésnek mondható találattal. Ezt követően a fővárosi együttes visszaállt és őrizte az eredményt, megpróbált gyors ellentámadásokkal veszélyeztetni. A vendégek az utolsó percekre teljesen beszorultak, de végül sikerült kihúzniuk kapott gól nélkül, így fontos három ponttal gazdagodtak. A kispestiek ezzel fontos három pontot szereztek a kiesés elkerülése szempontjából, ugyanis az utolsó előtti, azaz már búcsúzó pozícióban lévő Budafokkal szemben hatpontosra növelték az előnyüket.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS