Pakson dől el a Ligakupa sorsa

2011. április. 12., 15:15   |    

Pakson dől el a Ligakupa sorsa

Szerdán Pakson rendezik meg a Ligakupa döntőjének második mérkőzését, amelyen a házigazda paksiaknak egygólos hátrányt kellene ledolgozniuk a címvédő DVSC-TEVA ellen.

Érdekesség, hogy tavaly is ugyanez a két csapat jutott be a Ligakupa döntőjébe, akkor egyetlen meccs döntött a győztesről: a kecskeméti fináléban a DVSC-TEVA 2-1-re győzött, Bódi Ádám és Szilágyi Péter találataira paksi részről Völgyi Dániel válaszolt.

 

A Paksi FC és DVSC idén is a döntőig menetelt, a finálé debreceni összecsapásán a hajdúságiak ismét 2-1-es sikert arattak. Ezúttal azonban sikerük nem jelentette a kupa megnyerését, szerdán, 17.30 órakor a két csapat Pakson játssza le a visszavágót.

 

- Az, hogy eljutottunk a döntőbe, már önmagában is dicséretes teljesítmény. Ha már itt vagyunk, akkor mindent elkövetünk a kupa megnyerése érdekében, a sikerhez azonban bravúrra van szükségünk, még az idegenben lőtt gólunk mellett is - fogalmazott Kis Károly, a paksiak vezetőedzője.

 

A DVSC-TEVA tavaly a Ligakupa mellett a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte, ebben a szezonban azonban csak a szerdai mérkőzésen lehet reális esélye egy újabb trófea elnyerésére: az MK-ból már kiesett a gárda, a Monicomp Ligában pedig behozhatatlannak tűnő a hátránya az éllovas Videoton mögött.

 

- Ebben a szezonban az idegenbeli meccsek nem úgy jöttek össze, ahogy szerettük volna, de a Ligakupa-döntőt sikerrel akarjuk venni, és ennek megfelelően készülünk – fogalmazott a DVSC-TEVA hivatalos honlapján Nagy Zoltán, az együttes védője. - Valószínű, hogy lehetőséget kapnak olyan labdarúgók is, akik eddig kevesebbet játszottak a bajnokságban, ők is szeretnék bebizonyítani, hogy ott a helyük a keretben. A paksiak remekül szerepelnek idén, ami egy kicsit meglepő, senki sem várta tőlük ezt a teljesítményt. Nincsenek nagynevű labdarúgóik, erejük a csapategységben rejlik.

 

Ligakupa-döntő, visszavágó

 

Április 13., szerda, 17.30 óra

Paksi FC - DVSC-TEVA


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS