A Puskás Akadémia sikerével kezdődött a 16. forduló

2023. december. 08., 12:48   |    

A Puskás Akadémia sikerével kezdődött a 16. forduló

Az első helyezett Paks a második helyen álló Ferencvárost fogadja a 16. forduló rangadóján. A címvédő hátránya egy pont a listavezetővel szemben.

Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 3-0 (1-0)

Küzdelmes és sok szabálytalansággal tarkított első húsz percet követően a Puskás Akadémia szerezte meg a vezetést. Támadásban maradtak a hazaiak, Varga Bence bravúros védésekkel tartotta meccsben a Kecskemétet, amely továbbra is pontatlanul és enerváltan játszott. Hatalmas kecskeméti ziccerrel kezdődött a második félidő, ami jelezte, a vendégek nem mondtak le a pontszerzésről. Nyomott a Kecskemét, elvétve tudott csak kiszabadulni a szorításból a Puskás Akadémia, mégis növelte előnyét, mert a válogatott Nagy Zsolt kihasználta, hogy fellazult a kecskeméti védelem. Kétgólos hátrányban is ment előre becsülettel a vendégcsapat, de nem volt esélye a gólszerzésre. A végén még Nagy kihagyott egy büntetőt, de a kapusról kipattanó labdát a hálóba lőtte, ezzel kialakítva a 3-0-ás végeredményt. A ráadásban így az is belefért a hazaiaknak, hogy két fiatal, a 18 éves Markgráf Ákos és a 16 esztendős Pál Barna bemutatkozzon az élvonalban. A felcsútiak a sikerükkel felléptek a harmadik helyre, de közvetlen riválisaik szombaton és vasárnap lépnek pályára.

A forduló további programja

MTK BUDAPEST–DVSC
(Szombat, Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 13.15)
Két hely és három pont választja el egymástól a két csapatot, a DVSC áll jobban, negyedik, 24 ponttal. A legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, ennél többet egyik csapat sem gyűjtött, a Fehérvár mérlege ilyen jó még. A Loki október eleje óta idegenben egy győzelem és egy vereség mellett háromszor is döntetlent játszott. Az MTK javított helyzetén a rosszul sikerült októberi mérkőzések után, a legutóbbi négy fordulóban hét ponttal gazdagodott. Pályaválasztóként – két súlyos vereség után – legutóbb legyőzte a Zalaegerszeget.

ZALAEGERSZEGI TE FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 15.45)
A tizenegyedik helyezett ZTE bravúros győzelmet aratott a legutóbbi fordulóban, Diósgyőrben. Otthon augusztus közepe óta nyeretlen, öt mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. A lila-fehérek a legutóbbi öt fordulóban minden mérkőzésüket elveszítették, így visszacsúsztak a táblázaton a kilencedik helyre. Idegenben hat mérkőzésen mindössze négy pontot szereztek a mostani idényben.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 13.00)
A Kisvárda mostanában sorozatban játssza a hazai mérkőzéseket, a legutóbbi két fordulóban négy pontot gyűjtve lépett kicsit közelebb a mezőnyhöz. Eddig ötször játszott otthon, két vereség és egy döntetlen mellett kétszer nyert. A DVTK legutóbb súlyos vereséget szenvedett otthon a ZTE-től. Bár két győzelemmel kezdte az idegenbeli mérkőzéseit a szezonban a legutóbbi öt mérkőzésén összesen egy pontot gyűjtött, miközben kétszer is négy gólt kapott.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, Városi Stadion, 15.30)
A Mezőkövesd négy napon belül kétszer is megmérkőzött a Ferencvárossal, a Groupama Arénában pontot szerzett, aztán otthon kikapott. Gólt nem szerzett. A tizedik helyen áll. Otthon a szerdai, a címvédő elleni 0-2 előtt háromszor is nyerni tudott. A Fehérvár kiváló formában játszik, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. Az elmúlt hónapokban kirívón gyenge idegenbeli mérlegén is javított valamelyest azzal, hogy legyőzte a Ferencvárost a Groupama Arénában. Április 16. óta nem tudott vidéki idegenbeli bajnoki mérkőzést kapott gól nélkül zárni.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Paks, Paksi FC Stadion, 18.00)
A Paks november első felében kicsit megtorpant, két mérkőzésen csak egyetlen gólt szerzett, gólt nem ért el. Ám a válogatott mérkőzések miatt szünet után magára talált, azóta ismét kétszer nyert. Pályaválasztóként hétszer játszott eddig a 2023–2024-es bajnoki szezonban, hatszor nyert, csak az MTK tudott elvinni egy pontot az atomvárosból. A Ferencváros szerdán 2-0-ra megnyerte az augusztusból elhalasztott mérkőzését, s ezzel a szerzett pontokat tekintve közelebb lépett a Pakshoz. A mezőkövesdi győzelmet megelőzően viszont négy bajnoki találkozón is nyeretlen maradt. A Paks 2017 óta csak egyszer nyert pályaválasztóként az NB I-ben a Ferencváros ellen: idén áprilisban, 3-2-re.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS