Pálya: Hatvan, 100!

2013. augusztus. 12., 12:34   |    

Pálya: Hatvan, 100!

Az MLSZ 2012-ben útjára indított pályaépítési programjának köszönhetően elkészült a századik futballpálya. A műfüves borítású, modern technológiával készülő pályák a sportcélú beruházásoknak társasági adókedvezményt biztosító törvény lehetőségeivel élve, az MLSZ koordinációjában önkormányzatok és sportszervezetekkel együttműködésével épülnek. Ennek kapcsán érdemes átgondolni, hogy a civil társadalom összefogásával, hozzáértő, szakszerű projektmenedzseléssel, milyen közösségteremtő értékeket lehet létrehozni a sportban – és azon kívül is.

Pályára, mindenki

A hatvani Szent István Általános iskola zárt udvarán található 40X20 méteres műfű borítású, kézilabda méretű pályát több száz gyermek használhatja ezután testnevelés órán és tanítási időn kívüli sportolásra, elsősorban futballozásra. Az újhatvani városrész ezt megelőzően nem rendelkezett futballozásra alkalmas pályával, noha a környéken két középiskola, három óvoda és még egy általános iskola is van. A palánkos, labdafogóhálóval és led világítással ellátott pálya már csak azért is jó helyre épült, hiszen a Szent Istvánnak együttműködési megállapodása van az NB III-as FC Hatvannal. A klubnál a közeljövőben indul a leány focisták toborzása, és így hamarosan elkezdődhetnek az edzések a leánygyermek labdarúgók számára is. A környékbeli amatőr kispályás csapatok is jelezték már, hogy szívesen élnek az új beruházás nyújtotta lehetőséggel. Mindezeket figyelembe véve nem kétséges, hogy nem lesz gond az új sportpálya kihasználtságával.

Az ötlettől a megvalósulásig

2012 decemberében Kovács János a Szent István Általános Iskola igazgatója kereste meg a Polgármesteri Hivatalt az iskolája kopott, füves udvarára megálmodott pályaépítés ötletével. Kezdeményezése pozitív fogadtatásra lelt a városvezetésénél, az önkormányzat pályázati osztálya - Tuzáné Füzér Judit és csapata - kitűnő munkát végezve, összeállította és benyújtotta a komplett dokumentációt az MLSZ-hez. A kivitelezés július elején meg is kezdődhetett és mivel a munkálatok gördülékenyen és problémamentesen zajlottak, senkit nem ért meglepetésként, hogy augusztus elejére a pálya elkészült, műszak átadása és birtokba vétele megtörtént. A pálya üzemeltetése és karbantartása innentől a városi önkormányzat örömteli, de felelősségteljes feladata lesz.

A hatvaniak az ünnepélyes átadást szeptember közepére tervezik egy kispályás focitornával egybekötve, ám az újhatvani srácok és lányok természetesen már addig is használatba vehetik a szemre is szép, új pályájukat.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS