Pályaavató és pályabúcsúztató

2014. április. 26., 11:18   |    

Pályaavató és pályabúcsúztató

Öt mérkőzést játszanak ma az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A felcsúti Pancho Arénában az első, a debreceni Oláh Gábor utcai pályán az utolsó élvonalbeli bajnokit rendezik.

PUSKÁS AKADÉMIA–VIDEOTON FC
(Április 26., szombat, 14.00)

Először játszanak élvonalbeli bajnoki mérkőzést a Pancho Arénában, Felcsúton. Mi több: a Puskás Akadémia története során először játszik igazán hazai pályán mérkőzést az OTP Bank Ligában. Az ellenfél az a klub lesz, amelyhez az idény eddigi részében albérletbe költözött az újonc: a Videoton FC. Benczés Miklós együttese az első öt tavaszi bajnoki mérkőzésén csak egyetlen vereséget szenvedett, de az elmúlt három fordulóban – néha eltiltás, sérülés miatt tartalékosan játszva – csak egy pontot szerzett. A Videoton FC valamelyest magára talált az elmúlt hetekben, az Újpest elleni idegenbeli győzelem után a Ligakupában fölényesen nyert vendégként Debrecenben, igaz nem feltétlenül azzal a tizeneggyel, amely ma délután pályára lép. A székesfehérváriak győzelmük esetén visszaelőzhetik a Ferencvárost a harmadik helyért vívott harcban. Idegenbeli bajnoki mérlegük eddig a szezonban: 4 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség. A két együttes egymás elleni találkozója ősszel 3-0-s Vidi-sikert hozott a Sóstói Stadionban. MTK BUDAPEST–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Április 26., szombat, 16.00)

Három hazai bajnoki mérkőzést játszott eddig tavasszal az MTK, a helyezési számok alapján mindegyik erősebb ellenfél volt a Pápánál. A Ferencvárost és a Debreceni VSC-t legyőzte, a Videoton FC-től kikapott. A három találkozón hármas gólátlagot produkált a csapat, ennek köszönhető, hogy mindössze hat együttes szerzett több gólt az idényben pályaválasztóként az MTK-nál. A pápaiak tavasszal négy bajnokit játszottak vendégként, Kaposváron és Székesfehérváron (a Videoton FC ellen) döntetlenre végeztek, Diósgyőrben és a Puskás Stadionban (a Ferencváros ellen) kikaptak. Vendégként legutóbb szeptember 20-án, Pécsen nyertek. A két csapat őszi találkozóján az MTK 2-0-ra győzött. A két csapat legutóbbi négy egymás elleni találkozóját kivétel nélkül 2-0-ra megnyerte az MTK. A Pápa a legutóbbi hét, az MTK elleni találkozóján mindössze egy gólt szerzett. A két csapat 13 eddigi egymás elleni mérkőzése hihetetlen MTK-fölényt mutat: 11 kék-fehér győzelem, 2 döntetlen.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE
(Április 26., szombat, 16.00)

A Haladás mindössze két mérkőzését veszítette el a tavaszi bajnoki idényben eddig, Debrecenben és Kaposváron kapott ki, egyaránt 2-0-ra. Hazai pályán november 23. óta veretlen. A csapatnak egyetlen veresége van pályaválasztóként, ebből a szempontból csak a veretlen DVSC-Teva mérlege jobb. Ugyanakkor sok a döntetlen (5), a Haladásnál többször csak a Kaposvár és a Pécs (6-6) szerzett többször egy pontot pályaválasztóként. A Mezőkövesd idegenbeli mérlege gyenge, csak a Paks és a Kaposvár szerzett kevesebb pontot vendégként. Véber György együttese a tavaszi idényben negyedszer játszik idegenben, Pápán szerzett egy pontot, majd a Puskás Akadémia csapatától és a Kaposvári Rákóczitól kikapott, utóbbi két találkozón nem szerzet gólt. A góllövés a tavaszi idényben a Mezőkövesd gyengéje: nyolc mérkőzésen mindössze négyszer talált a kapuba.

DVSC-TEVA–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO
(Április 26., szombat, 18.00)

A Loki hazai pályán továbbra is veretlen a bajnoki mérkőzéseken, 12 mérkőzéséből kilencet megnyert. Tavasszal ez lesz a negyedik hazai bajnokija, a Haladás és a Pécs ellen nyert, a Győri ETO ellen döntetlent játszott. A Loki a bajnoki meccseken is hullámvölgybe került az elmúlt hetekben, a legutóbbi három fordulóban csak két pontot szerzett és hetet veszített. A KTE tavasszal eddig egyetlen bajnoki mérkőzését nyerte meg idegenben, a Mezőkövesd-Zsóryt győzte le. Idegenben mindössze kétszer győzött, ötször játszott döntetlenre. A két csapat egymás elleni őszi mérkőzése októberben 3-0-s debreceni győzelmet hozott a Széktói Stadionban. A KTE eddig mindössze egyszer, egy 2010-es Magyar Kupa-mérkőzésen tudott nyerni a DVSC-Teva otthonában. A DVSC-Teva, amely 1993. augusztus 14. óta az Oláh Gábor utcai stadionban játszotta a hazai mérkőzéseit, utoljára játszik a „régi” pályán.

DIÓSGYŐRI VTK–MVM PAKS
(Április 26., szombat, 20.00)

Amikor a Paks legutóbb bajnoki mérkőzést játszott a diósgyőri stadionban, még Tomiszlav Szivics volt az edzője. Nem sikerült jól a kirándulás, a hazaiak 1-0-ra nyertek. Azóta a Mester átült a hazai kispadra – ősszel nyert is Pakson 2-0-ra –, s nem biztos, hogy egy újabb 1-0-val elégedett lenne. A Diósgyőr ugyanis az elmúlt hetekben jó formába lendült, a bajnokság mellett még mindkét kupasorozatban érdekelt. Az OTP Bank Ligában a legutóbbi három fordulóban győzött, a legutóbbi kettőben még gólt sem kapott. Az MVM Paks szeptember 13. óta nyeretlen bajnoki mérkőzéseken, tavaszi mérlege öt döntetlen, három vereség. A legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén ellenben veretlen maradt, elvitt egy pontot Kispestről, Kaposvárról és legutóbb Mezőkövesdről.

A további program Vasárnap: Győri ETO FC-Újpest FC 16.30 PMFC-Matias - Budapest Honvéd 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS