A PAOK otthonában lép pályára a MOL Vidi FC

2018. október. 24., 14:51   |    

A PAOK otthonában lép pályára a MOL Vidi FC

A görög bajnokságot veretlenül vezető PAOK lesz a MOL Vidi FC következő ellenfele az Európa-ligában. A csoportkör csütörtöki harmadik fordulóját pont nélkül várja a magyar bajnok.

A fehérorosz BATE Boriszov és az angol Chelsea után a görög PAOK lesz a MOL Vidi FC ellenfele az Európa-ligában, Szalonikiben, csütörtökön 21.00-tól.

A molvidi.hu összeállításából kiderül, jó formában van az ellenfél, eddigi 7 bajnoki meccsén mindössze 2 gólt kapott és 12-t szerezett, pedig összefutott már a 3. AEK-kel, a 4. Olympiacosszal és a 6. Arisszal is. A görög bajnokságot hibátlanul vezeti. A szezonban eddig két vereséget szenvedett el, mindkettőt nemzetközi színtéren. A Bajnokok Ligája selejtezőiben a Benficától kapott ki (1-4), majd az El csoportkörében a MOL Vidi FC-hez hasonlóan 1-0-ra maradt alul a Chelsea-vel szemben. Döntetlenből azért akadt néhány: a BL-ben a Szpartak Moszkvával, majd a Benficával is így végeztek, valamint a Görög Kupában az Aris ellen játszottak 1-1-et.

Az Európa-liga legutóbbi játéknapján magabiztosan, 4–1-re nyert a BATE ellen. A fehérorosz csapattól a MOL Vidi FC vereséget szenvedett csoportja első mérkőzésén (a Groupama Arénában), 2–0-ra kapott ki.

A legértékesebb játékos a PAOK soraiban a svéd Pontus Wernbloom, akit a világbajnokság után 6,5 millió euróért igazoltak a görögök a CSZKA Moszkvától. A második legértékesebb a svájci-szerb Aleksandar Prijovic, aki korábban Nikolics Nemanja csatártársa volt a varsói Legiában. A PAOK további kulcsemberei: Jevhen Hacseridi (ukrán, korábbi Dinamo Kijev-védő), Vierinha (portugál, korábbi FC Porto-, majd Wolfsburg-játékos), Mauricio (brazil, korábbi Zenit-játékos). 

A PAOK keretében találunk játékosokat, akik ismerősek lehetnek a közelmúltból: Pelkas mindkét, magyarok elleni válogatott találkozón kezdő volt a görög nemzeti csapatban, míg Paschalakis és Karelis a kispadon ültek. A 30 esztendős Fernando Varela pedig Stopira csapattársa a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában.
 
A csapat edzője tavaly augusztus óta a román Razvan Lucescu (Mircea Lucescu fia), aki első ottani idényében a bajnoki ezüst mellé megszerezte a Görög Kupát, éppen a BL-ből a Vidit kiejtő AEK Athen 2-0-s legyőzésével.

A Chelsea ellen a MOL Vidi FC a 70. percben lőtt Álvaro Morata-góllal maradt alul az angol topcsapat vendégeként. Az OTP Bank Ligában jelenleg a harmadik helyen áll az előző kiírás bajnoka, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a riválisoknál. 

Ha a PAOK ellen, vagyis a soron következő két találkozón nem szerzünk pontokat, akkor elúszhat a továbbjutás esélye, viszont, ha sikerül jó eredményeket elérnünk, akár a második, továbbjutást érő helyet is elcsíphetjük” – fogalmazott Marko Nikolics Szalonikiben, a szerdai sajtótájékoztatón.
A MOL Vidi FC vezetőedzője megemlítette, hogy az utóbbi két-három hónapban a játékosai igazi harcosként lépnek pályára az európai kupameccseken, és erre lesz szükség ezúttal is, mert a PAOK rendkívül erős csapat.

A fehérvári gárda bosnyák középpályása, Anel Hadzic kiemelte, hogy a PAOK jelenleg jobb csapat, mint az AEK Athén, amellyel néhány hete a BL playoffban kiegyenlített párharcot vívtak. Ezek alapján kemény összecsapás vár rájuk.

A hazaiak délutáni sajtótájékoztatóján Razvan Lucescu vezetőedző úgy fogalmazott, jó formában vannak, önbizalomtól duzzadnak, ám ez nem jelenti azt, hogy csütörtökön csak kimennek a pályára és nyernek.
A görögök román trénere szerint a Vidi több arcát megmutatta már az idei kupaszezonban, a Chelsea ellen például nagyon egységes, sokat futó és a területeket kiválóan lezáró együttest látott. Úgy vélte, nagyon kemény találkozó vár rájuk.

A MOL Vidi FC további El-találkozói:

November 29. csütörtök: BATE–MOL Vidi FC, 18.55
December 13. csütörtök: MOL Vidi FC–Chelsea. 18.55


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS