Pápán folytathatja menetelését a Győri ETO

2013. április. 20., 10:54   |    

Pápán folytathatja menetelését a Győri ETO

Szombaton négy találkozóval folytatódik az OTP Bank Liga 24. fordulója. A listavezető győri ETO Pápán igyekszik növelni az előnyét.

BUDAPEST HONVÉD–KTE-PHOENIX MECANO
(Április 20., szombat, 14.00)

A kispestiek jó formában vannak, a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, legyőzték a Kaposvárt és az addig tavasszal még veretlen Ferencvárost. A kameruni Tchami mindkét találkozón gólt szerzett, az olasz Lanzafame az első meccsen ugyancsak gólt szerzett, a másodikon „csak” nagyon jól játszott. A Fradi elleni győzelemmel a Honvéd javított – egyébként nem túl acélos – hazai mérlegén, a tabellán e forduló előtt hatodik együttes a pályaválasztóként elért eredmények alapján készített listán csak a tizedik. A KTE a legutóbbi fordulóban győzött hazai pályán az Újpest ellen, az eddigi öt tavaszi bajnokijából csak egyet veszített el. Idegenben kifejezetten veszélyes Horváth Ferenc együttese a téli szünet óta: Kaposváron és Pápán is nyert, még százszázalékos. Idegenben sokkal bátrabban, több kockázatot vállalva játszanak a lila-fehérek, vendégként 5 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség a mérlegük az idény eddigi részében. A két csapat őszi mérkőzése a Széktói Stadionban 2-1-es hazai győzelmet hozott, de a találkozó hőse, a két gólt is szerző Franci Litsingi már nem a KTE játékosa.

EGRI FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Április 20., szombat, 16.00)

Az Eger ismét Vácon játssza pályaválasztóként a mérkőzését, ellenfele ezúttal a Kaposvár lesz. A Heves megyei együttes 2013 tavaszán ötödször lép pályára bajnoki mérkőzésen Vácon, a mérleg nem túl hízelgő: három vereség, egy döntetlen. Igaz, ha azt vesszük, javul a tendencia, mert a pontszerzést hozó, Paks elleni meccs négyből a negyedik volt a sorban. Az eddigi tavaszi bajnokikon csak azon a mérkőzésen szerzett gólt egri játékos, Horváth és Koós révén mindjárt kettő. A Rákóczi a legutóbbi idegenbeli bajnokiját 2-0-ra megnyerte Pécsen, de előtte veszített Újpesten. A vendégek legjobb formában lévő játékosa Waltner Róbert, aki az elmúlt öt mérkőzésből négyen is gólt szerzett. A két csapat egymás elleni őszi mérkőzése gólnélküli 90 percet hozott.

VIDEOTON FC–MVM PAKS
(Április 20., szombat, 16.00)

A Videoton pazarul kezdte a tavaszi bajnoki sorozatot, az első három mérkőzését 9 ponttal és 14-0-s gólkülönbséggel zárta. A diósgyőri vereség csökkentett a lendületen, majd a Haladást ugyan még megverte a gárda, de azóta döntetlent ért el Győrben (ez azért nem lebecsülendő teljesítmény, sőt…), majd a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásában is kikapott az ETO-tól. Mindazonáltal most hazai bajnoki mérkőzés következik, abból pedig az egyetlen eddigi tavaszit 6-0-ra megnyerte a csapat a Siófok ellen. Hozzá kell tenni: ősszel, Paulo Sousával, nem csillogott a Vidi pályaválasztóként, tíz meccséből csak négyet nyert meg. A Paks az OTP Bank Liga aktuális döntetlenkirálya, 23 mérkőzéséből 11-en egy pontot szerzett. Idegenben kifejezetten jól megy a tolnai zöld-fehéreknek, 11 találkozójukon 4 győzelem, 6 döntetlen és 1 vereség a mérleg, mindössze Diósgyőrben kaptak ki. Tavasszal vendégként előbb klubcsúcsot felállítva 6-0-ra nyertek Újpesten, majd kétszer is döntetlenre játszottak, igaz, az utolsó két helyezett ellen. A két együttes őszi paksi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–GYŐRI ETO FC
(Április 20., szombat, 18.30)

A listavezető nagyszerű formában van, s ez még akkor is igaz, ha a legutóbbi bajnoki mérkőzését nem nyerte meg. Az idény egyik legjobb mérkőzésén játszott döntetlenre a Videotonnal, majd aztán a hétközi kupameccsen Székesfehérváron le is győzte a piros-kékeket. Pintér Attila együttese az egyetlen, amelyik még nem kapott ki a tavaszi idényben az OTP Bank Liga 16 csapatából. Az ETO, miután a második helyen álló MTK pénteken kikapott Siófokon, még a Vidi hazai győzelme esetén is 12 pontos előnyre tehet szert a legjobb üldözővel szemben, holott egy mérkőzéssel kevesebbet játszott legtöbb riválisánál. Idegenben kettőből kettőt nyert eddig a Győri ETO tavasszal. A Pápa a legutóbbi hazai mérkőzésén nagy bravúrral nyert a DVSC-Teva ellen, de játékosai az elmúlt hét fordulóban egyetlen gólt sem szereztek, s az említett hárman kívül egyetlen pontot sem gyűjtöttek. A győri zöld-fehér legénység a legutóbbi három pápai mérkőzéséből csak egyet nyert meg – ellenben ősszel, az ETO Parkban 6-0-ra megverte a pápaiakat, ez a bajnoki idényben a listavezető eddigi legnagyobb különbségű győzelme.

További mérkőzések

Április 21., vasárnap:
Diósgyőri VTK–Ferencváros 16.30
Szombathelyi Haladás–DVSC-TEVA 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS